Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
На диво краще, ніж учора чи позавчора. Навіть на ринок сповзала, замість прогулянки. Але якось організм неспокійний, кволий та неактивий
Я так і сподівалася, що твій організм отямиться і почне вести себе більш пристойно :) :вітаю: Ну якщо вже і в назовню вийша.. :класс:
А що ти почала дивитися?

Доброго ранку, сил для добра :кава:

Руденьких нам у тему:)

OIG38766547.jpg
Дуже красиво. :клас: А щоб шотландець сидів нога на нозі, ти спеціально замовляла? :)

А як правильно? "Красно дякую"?
Ф'ям! :eek: Тільки не кажи, що ти вважала правильним "велике дякую"! Дуже дякую. Чи просто дякую. Чи навіть вельми. "Дякую" не може бути великим, це ж дієслово. Великою може бути подяка.

Який смішний пиріжок, кожен раз сміюся, як бачу :-)

Але це для нас смішно. А в Ірані взагалі б не зрозуміли, що тут такого :ги:

**
В Ірані існують тимчасові шлюби. І прав у дружини в ньому більше, ніж у постійному шлюбі. Як так виходить?

— Дівчино, чи можна з вами познайомитися?
- Ви що! Я дівчина пристойна і аби з ким не знайомлюся!
— Але я хочу на вас одружитися!
- Це інша справа! Але я згодна хіба що всього кілька днів.
— Добре, це мене влаштовує...
Думаєте, це анекдот? А ось і ні! Це реальність, яка є досить поширеною в Ірані.

В Ірані справді є тимчасові шлюби, які цілком законні та повністю відповідають доволі суворим місцевим релігійним канонам. Називаються вони мут'а.

Складається такий шлюб у тому, що чоловік та дружина одружуються, заздалегідь визначаючи термін свого сімейного життя. Ось прям точнісінько як при оренді квартири, машини, працевлаштуванні за терміновим контрактом.
Найцікавіше із терміном такого шлюбу. Мут'а можна укласти … від кількох годин!

Тобто ви розумієте, так, що це може означати і чому «шлюб на годину-дві» дуже популярний.

Максимальний термін тимчасового шлюбу обмежений. Він може бути і тиждень (зручно на відпочинок їздити), і рік (зручно у тривале відрядження до іншого міста вирушати), і кілька років.

Мало того, сторони після закінчення терміну можуть домовитися продовжити його на такий самий термін, на інший термін або перевести тимчасовий шлюб у статус постійного.

Наполягати на продовженні тимчасового шлюбу жодна із сторін немає права, як і примушувати до такої дії. Мулла не схвалить.

Дружина, яка перебуває в муті має такі ж права на забезпечення, як і при постійному шлюбі. Діти, народжені в такому шлюбі, також є законними.

Що важливе для чоловіків. Закінчення тимчасового шлюбу не вважається розлученням. Це важливий момент, т.к. в ісламських країнах розлучення часто не схвалюється.

Є великі плюси і для жінок від мут'а. У такому вона набагато більше свободи: можна без супроводу чоловіка виходити на вулицю, зустрічатися з подругами і займатися своїми справами поза домом, не отримувати згоду чоловіка на роботу і навчання.

А ще під час укладання мут'а новоспеченій дружині покладено махру — обов'язковий весільний подарунок від чоловіка. Крім того, у договорі під час укладання шлюбу передбачається утримання дружини та винагорода при закінченні терміну шлюбу.

:-)

Я так і сподівалася, що твій організм отямиться і почне вести себе більш пристойно :) :вітаю: Ну якщо вже і в назовню вийша.. :класс:
А що ти почала дивитися?
Зараз печінку тушкую. Може в мене гемоглобін впав:їжа:

**
В Ірані існують тимчасові шлюби. І прав у дружини в ньому більше, ніж у постійному шлюбі. Як так виходить?

— Дівчино, чи можна з вами познайомитися?
- Ви що! Я дівчина пристойна і аби з ким не знайомлюся!
— Але я хочу на вас одружитися!
- Це інша справа! Але я згодна хіба що всього кілька днів.
— Добре, це мене влаштовує...
Думаєте, це анекдот? А ось і ні! Це реальність, яка є досить поширеною в Ірані.

В Ірані справді є тимчасові шлюби, які цілком законні та повністю відповідають доволі суворим місцевим релігійним канонам. Називаються вони мут'а.

Складається такий шлюб у тому, що чоловік та дружина одружуються, заздалегідь визначаючи термін свого сімейного життя. Ось прям точнісінько як при оренді квартири, машини, працевлаштуванні за терміновим контрактом.
Найцікавіше із терміном такого шлюбу. Мут'а можна укласти … від кількох годин!

Тобто ви розумієте, так, що це може означати і чому «шлюб на годину-дві» дуже популярний.

Максимальний термін тимчасового шлюбу обмежений. Він може бути і тиждень (зручно на відпочинок їздити), і рік (зручно у тривале відрядження до іншого міста вирушати), і кілька років.

Мало того, сторони після закінчення терміну можуть домовитися продовжити його на такий самий термін, на інший термін або перевести тимчасовий шлюб у статус постійного.

Наполягати на продовженні тимчасового шлюбу жодна із сторін немає права, як і примушувати до такої дії. Мулла не схвалить.

Дружина, яка перебуває в муті має такі ж права на забезпечення, як і при постійному шлюбі. Діти, народжені в такому шлюбі, також є законними.

Що важливе для чоловіків. Закінчення тимчасового шлюбу не вважається розлученням. Це важливий момент, т.к. в ісламських країнах розлучення часто не схвалюється.

Є великі плюси і для жінок від мут'а. У такому вона набагато більше свободи: можна без супроводу чоловіка виходити на вулицю, зустрічатися з подругами і займатися своїми справами поза домом, не отримувати згоду чоловіка на роботу і навчання.

А ще під час укладання мут'а новоспеченій дружині покладено махру — обов'язковий весільний подарунок від чоловіка. Крім того, у договорі під час укладання шлюбу передбачається утримання дружини та винагорода при закінченні терміну шлюбу.

:-)
Як зручно! Цікаво, тобто в них а в корені про такий шлюб прописано? Узаконена розпуста :-)

Не всі! :увага: Є навіть термін "чорні ірландці" :)
Знаю, що є. Терміна не знала :)

В якийсь книзі (дія відбувалася в Ірландії) дівчина каже: "Ми, жінки, з глузду сходимо за чорнявими!". Я так обурилася, пам'ятаю. :-) Не жінки, а деякі жінки. Не треба узагальнювати! :мораль: Читала цю книжку в юності. А з дитинства мені подобалися блакитноокі блондини. Ну такими же малювали принців? :ги: І щоб волосся було до плечей, пряме чи кудряве, але неодмінно світле :-)

Як зручно! Цікаво, тобто в них а в корані про такий шлюб прописано? Узаконена розпуста :-)
Як завжди, в усіх релігіях головне - тлумачення :ги: Все одразу в корані-біблії прописати неможливо, тож по мірі необхідності церковні діячі вигадують якісь додаткові правила :-)
Все логічно: в корані написано, що займатися ****ом можна тільки офіційно одруженим чоловікам. Тож і довелося вигадати цей мут'а, щоб не гнівити Господа :-)

Щоб дідько ****ам сраку через ротяку витягнув

Дуже давно не пекла печиво, таке, що треба формочкою вирізати. Мабуть років 20. А от сьогодні спекла :-) Смачне :клас:

Назад
Зверху Знизу