Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Понимаю прекрасно, как и ещё 2 иностранных языка.
К чему такой вопрос?
Меня никто ни к чему не принудит. Это единственное и главное.
Лол. Ти знайшов на цьому форумі єдину тему де тебе принудяють?

Лол. Ти знайшов на цьому форумі єдину тему де тебе принудяють?
Укройся потеплее пледиком выстиранным, разогрей на кухне горячую еду и вместе с написанием ЛОЛ в слух усмехнись 🫣😁

Зараз частіше. Молодь більшість . В магазинах на кассі. Супермаркети всі працівники . Яж казала, як стане спокійніше для людей морально, вони перейдуть на рідну . Бо це психологічний барер і потрібен час на подолання. Терпіння
Навряд чи співробітники супермаркетів перейшли свідомо. То власники бояться штрафів.

Як показала практика, на прикладі нашого мера, штрафи діють :D
І це правильно. Я, до речі, хотіла вас сьогодні запитати і забула: як на вашу думку має проходити українізація? Наскільки вона має бути лагідна?

Дівчата, таке комусь потрібно? Купила минулого року, але воно велике. Розмір М. Велике безнадійно. Одягла 3-4 рази в кращому разі. На кшталт пальто без ґудзиків. Тонка тканина. Шерсть і віскоза. Оверсайз
Віддаю.

І це правильно. Я, до речі, хотіла вас сьогодні запитати і забула: як на вашу думку має проходити українізація? Наскільки вона має бути лагідна?
Я роблю ставку на молодь. Нині починаючи з дитячого садка – українська. Навіть якщо вдома ніхто не каже, хочеш не хочеш вивчиш. Вони легко переходять з мови на мову і для них це цілком природно, без проблем та надуманих відмовок. З тими, хто старший, там складніше, бувають індивіди, які гривні досі рублями називають.

А сам він щось і не думає переходити, до речі :rolleyes:
Та намагався ж, щось було, не знаю чи то єдиноразова акція. Хоча про українізацію вже казав, що Харків буде переходити.
Розмовляє, звісно, жахливо, але якщо не намагатися, то нічого й не получиться. Хай вчиться.

Я роблю ставку на молодь. Нині починаючи з дитячого садка – українська. Навіть якщо вдома ніхто не каже, хочеш не хочеш вивчиш. Вони легко переходять з мови на мову і для них це цілком природно, без проблем та надуманих відмовок. З тими, хто старший, там складніше, бувають індивіди, які гривні досі рублями називають.
Але якщо українською розмовлятимуть тільки у садку, а потім в школі, то і вони розмовлятимуть тільки там. Бо вдома і на вулиці більшість буде як і було. Хіба що діти будуть більш свідомі.
Я вважаю, що всіх робітників у сфері обслуговування перевести під загрозою штрафів. Тобто воно і так є, але нікого не штрафували, то всі порозмовляти три дні і все вернулося назад. І я ж тоді так само. Бо все навколо - рос. А треба штрафувати, перевірки робити.
Ну і, звісно, навчання, телебачення - щоб суворо.

Останнє редагування:
Розмовляє, звісно, жахливо, але якщо не намагатися, то нічого й не получиться.
Я так думаю, що говорю я теж жахливо. Підозрюю, що пишу вже краще, ніж говорю (це до речі завдяки цій темі:вітаю:)

Хіба що діти будуть більш свідомі.
Я вважаю, що всіх робітників у сфері обслуговування перевести під загрозою штрафів. Тобто воно і так є, але нікого не штрафували, то всі порозмовляти три дні і все вернулося назад. І я ж тоді так само. Бо все навколо - рос.
Воні вже більш свідоми. Особливо ті, хто був тут. Але я суджу за своєю та її друзями, подругами.

Я так думаю, що говорю я теж жахливо. Підозрюю, що пишу вже краще, ніж говорю (це до речі завдяки цій темі:вітаю:)
Я вже розповідала як мені було образливо, коли я взагалі не знаючи української, прийшла в українську школу в 5 клас, і мені поставили 4 за вірш "Якби ви знали паничі". А в мене ж завжди за вірші було 5. І я добре вивчила, і читала з виразом. Але уявляю, з яким акцентом :іржач: и та і плутала стовідсотково. А роки через 4-5 вже розмовляла без рос акценту, і думала українською. Ну, тобто суржиком, бо так же тут говорять. Східний діалект :іржач: А цікаво було б підрахувати який процент рос слів.

А, ось коли це сталося і чому :-)
25 лист. 2022 р.
Міський голова Харкова Ігор Терехов після штрафу у 3400 гривень за невикористання державної мови у зверненнях до харків'ян, а також в ефірі телемарафону заговорив українською.

Назад
Зверху Знизу