Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Скажіть, а хто з вас непогано співає? Зрозуміло, що самому себе важко оцінювати, і "непогано" - поняття широке, але так, щоб хоч у товаристві друзів заспівати соло.
От я, на жаль, співаю погано, сама чую, що тягну не туди, а куди треба - не можу 🤷
Чи співали у вас у родині? В мене бабусі-дідусі дуже співочі були. Як родичі за столом збиралися (а там багато двоюрідних бабусь було, і тітки-дядьки), то співали гарно. Я з тих пір і люблю українські народні пісні.
Чи є у вас улюблена народна пісня?

Дочитала повість Валер'яна Підмогильного "Місто". Про Київ 20-х років минулого століття, часів НЕПу. Цікаво. Драглі - зустріла там слово, це не західноукраїнське, письменник з центральної частини.
До речі, про цього письменника дізналась з фб групи Українці розмовляють українською. Там багато корисного контенту.
А я його так і не прочитала. Це улюблений твір викладача укр.літ з інституту, де я навчалася, і він часто запитував по ньому на іспиті, про що мені казали, але я чомусь так і не спромоглася прочитати. До речі, мене теж по ньому запитав. Спитав чим закінчилося. А мені ж зміст розповіли, то я відповіла, але підозрюю, що він не повірив, що я його читала ))

Дочитала повість Валер'яна Підмогильного "Місто". Про Київ 20-х років минулого століття, часів НЕПу. Цікаво. Драглі - зустріла там слово, це не західноукраїнське, письменник з центральної частини.
До речі, про цього письменника дізналась з фб групи Українці розмовляють українською. Там багато корисного контенту.
Це програма 11 класу укршколи. Читали цю повість. На мій погляд для тих часів задум дуже непоганий. Але читати мені таке важко, а тому й не цікаво. Взагалі твори авторів періоду Розстріляне відродження особисто мені важко читати. Не чую в них мелодійності, дуже нервово звучать. У шаленому темпі зараз важко сприймати. Зовсім важко було читати наприклад Майстер корабля.

А я його так і не прочитала. Це улюблений твір викладача укр.літ з інституту, де я навчалася, і він часто запитував по ньому на іспиті, про що мені казали, але я чомусь так і не спромоглася прочитати. До речі, мене теж по ньому запитав. Спитав чим закінчилося. А мені ж зміст розповіли, то я відповіла, але підозрюю, що він не повірив, що я його читала ))
Це не чесно. Зараз у школі це вивчають.
Учора були батьківські збори в укршколі. Дуже гнітюче відчуття потім було. Навіть захотіла вийти купити щось випити. Але не лікуюся алкоголем))).
Потім подумала про те, що система освіти зараз у такому стані, що люди починають бачити помилки і починають виправляти, щоб заохочувати дітей вчитися. Вчителям повага, вони намагаються зробити все, щоб діти зараз отримали документи і закінчили навчання.
Але сама освітня програма акценти ставила зовсім не на те. І зараз це починають бачити, хоча батьки про це говорили багато разів.
Те, що зараз пропонують деякі виші, є рівнем нижчим за те, що діти отримали в школі. Зрозуміло, що не всі школи дають такі знання, плюс діти займаються з репетиторами. Учора представники ВНЗ розповідали про програму навчання перші 3 роки. І я зрозуміла, що там взагалі три курси нічого робити.
Або вони не цікавляться шкільною прогамою, що пропонують те, що вже пройдено дітьми.

От я, на жаль, співаю погано, сама чую, що тягну не туди, а куди треба - не можу 🤷
Така сама історія. Соло не можу, але в хорі цілком пристойно виглядаю.:хор смайлів::D
Чоловік може співати. І слух та голос є.
У сім'ї не співали в мене. А ось на роботі з дівчатами у свята ми могли.
Хтось навіть із сльозами :)

Зараз у школі це вивчають.
Згадалося. Коли моя мала писати ЗНО з мови та літератури, того дня по телеку вранці виступав Авраменко і зробив такий натяк саме з приводу відповідей щодо цього твору. Дослівно не пам'ятаю, але ті хто читав зрозуміли, на чому можуть підловити. Як давно це було...

Останнє редагування:
Це не чесно. Зараз у школі це вивчають.
Учора були батьківські збори в укршколі. Дуже гнітюче відчуття потім було. Навіть захотіла вийти купити щось випити. Але не лікуюся алкоголем))).
Потім подумала про те, що система освіти зараз у такому стані, що люди починають бачити помилки і починають виправляти, щоб заохочувати дітей вчитися. Вчителям повага, вони намагаються зробити все, щоб діти зараз отримали документи і закінчили навчання.
Але сама освітня програма акценти ставила зовсім не на те. І зараз це починають бачити, хоча батьки про це говорили багато разів.
Те, що зараз пропонують деякі виші, є рівнем нижчим за те, що діти отримали в школі. Зрозуміло, що не всі школи дають такі знання, плюс діти займаються з репетиторами. Учора представники ВНЗ розповідали про програму навчання перші 3 роки. І я зрозуміла, що там взагалі три курси нічого робити.
Або вони не цікавляться шкільною прогамою, що пропонують те, що вже пройдено дітьми.
Що нечесно, що мені твір переповіли, а сама я його не читала? :) Звісно, що нечесно. Там купу книг треба було перечитати, а мене щось в гуртожитку не тягнуло читати, хоча вдома я за програмою читала усе.

А смалити халявки - теж саме, що й підбивати клинці )))

випадково ютуб порекомендував виконавця "сеньорита я влюблен"
може хто пам'ятає )

Назад
Зверху Знизу