Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Прийшла відповідь з служби захисту прав споживачів (скаржилась їм на книги російською).
Перенаправили мою скаргу в Київ, Уповноваженому з питань захисту державної мови. Такі питання треба адресувати туди. :)
То напишіть йому у Фейсбук.

В жодної країн
Прийшла відповідь з служби захисту прав споживачів (скаржилась їм на книги російською).
Перенаправили мою скаргу в Київ, Уповноваженому з питань захисту державної мови. Такі питання треба адресувати туди. :)
В жодній країні світу не вилучають книги за ознакою мови. Бо це дикунство.
Вилучають лише те, що має ознаки політичної ворожої пропаганди .
Російська мова не є власністю режиму Путіна і його творінням.
В Україні є державна мова і є мови національних меншин. Які теж мають право користуватися у особистому житті зручною мовою і контентом який на цій мові існує.
В 2 світової загинуло здається 60 мільйонів людей. Але ніхто і ніколи не вводив заборону на німецьку мову і культуру.

А в мене біда з концентрацією останнім часом :(
Ну, та біда в мене пожитєєва :ги:
А мені навпаки як кажуть " проєкт" , то відразу моторошно . Жах як звучить. Краще як було проЕкт.
А якщо порівняти аутентичний і автентичний , зовсім мені однаково. Хоча коли другий варіант, то виривається "автеВтичний"
А взагалі навіщо і чому змінюють щоб було легше ?
Наприклад як назви хімічних речовин то ніхто не змінює , а звучить так що люди досить погано запам'ятовують їх. Навіть деякі траплялися випадки, коли скорочували назву. Каже є у вас трава .
А насправді траватан.
😀😀😀
Мені теж не до вподоби як звучить проєкт. То я сказала, що так легше вимовляти. А українська мова на цьому принципі побудована.
Виправляють, бо намагаються повернути те, що було до русифікації.
Я і на нього в фб підписана )))))

Ну то пиши уповноваженому з питань захисту російської, судись, я не знаю, роби щось.
Ця війна йде за можливість України бути незалежною від Росії, та приєднатися до цивілізованого світу
Де немає обмежень на будь яки мови, книги, тощо.
Тому не збираються нічого писати.
Якщо це трапиться, на ці помилки вкажуть західні друзі)))
На всяк випадок додам, що я завжди була за єдину державну українську мову.
Сама її постійно вивчаю. Відверто вважаю, що українська мова красивіша за російську. Українська сучасна музика на 10 голів краща російської.
Але не хотіла би, щоб в Україні побудували щось на кшталт Совка, тільки на мові.

Але не хотіла би, щоб в Україні побудували щось на кшталт Совка, тільки на мові.
Ну в Прибалтиці останні російські школи закривають. Як їм від цього стало гірше і чи схожа Прибалтика на совок?

Ну в Прибалтиці останні російські школи закривають. Як їм від цього стало гірше і чи схожа Прибалтика на совок?
Освіта - це частина державної політики. Навіщо десь у Литві російські школи? Але в сім'ї люди мають право говорити як хочуть. Теж саме з книгами, фільмами. І якщо є попит на російські книги, то їх не можна забороняти

Совок - це коли мені хтось розповідає, як я повинна жити у своєму особистому житті.

Освіта - це частина державної політики. Навіщо десь у Литві російські школи? Але в сім'ї люди мають право говорити як хочуть. Теж саме з книгами, фільмами. І якщо є попит на російські книги, то їх не можна забороняти
У нас по моєму попит звівся нанівець. Раз зайшов у книгарню в Києві, там російські книжки стоять на стелажі "Іноземна література", і мало їх.

У нас по моєму попит звівся нанівець. Раз зайшов у книгарню в Києві, там російські книжки стоять на стелажі "Іноземна література", і мало їх.
А кому зараз потрібні паперові книжки? Їх на смітник зараз вивозять. Один пил від них. Ви подивіться статистку запитів в інеті та передплатників на ютуб канали. Чи багато україномовних?
Просто гроші – це єдиний неупереджений індикатор. Ось коли ви захочете заробити в інтернеті, хотіла б я подивитися яку мову оберете )))
Звичайно найкраще іспанська та анлійська. Але зі слов'янських найкомерційніша - російська

PS Якщо опанувати китайську , то взагалi - бiмба )))))))))))))))

Останнє редагування:
А кому зараз потрібні паперові книжки? Їх на смітник зараз вивозять. Один пил від них. Ви подивіться статистку запитів в інеті та передплатників на ютуб канали. Чи багато україномовних?
Просто гроші – це єдиний неупереджений індикатор. Ось коли ви захочете заробити в інтернеті, хотіла б я подивитися яку мову оберете )
Тю. Навіть всі блогери що з України на Росію працювали поміняли різко мову 24 лютого минулого року.

А кому зараз потрібні паперові книжки?
Мені, наприклад. :любов: Обожнюю паперові книжки. Мрію про велику бібліотеку вдома - щоб ціла кімната і суцільні стелажі :любов:. З моєї точки зору, саме так виглядає щастя.

Правда, купую їх не дуже часто, все таки частіше читаю електронні. Але це все одно свято - зайти в Будинок книги, щось там собі придивитися.. І тоді на пару вечорів смаколик - паперове читання. Ти цього не розумієш, ну шо ж поробиш :rolleyes:
Їх на смітник зараз вивозять.
"Вбила б" (с)

• Це лайк!
Реакції: E.N
Мені, наприклад. :любов: Обожнюю паперові книжки. Мрію про велику бібліотеку вдома - щоб ціла кімната і суцільні стелажі :любов:. З моєї точки зору, саме так виглядає щастя.

Правда, купую їх не дуже часто, все таки частіше читаю електронні. Але це все одно свято - зайти в Будинок книги, щось там собі придивитися.. І тоді на пару вечорів смаколик - паперове читання. Ти цього не розумієш, ну шо ж поробиш :rolleyes:

"Вбила б" (с)
Німці дуже багато читають. Вони економні, але віддають перевагу паперовим книжкам. Витрачаються на книжки.
У бібліотеках увечері аншлаг. Багато дітей беруть книжки напрокат.
При цьому повне самообслуговування.
Ніяких черг.
Живу в книжковому кварталі. Мене оточують книжкові магазини.
Але улюблений розташований у центрі. Він величезний.
З мого бюджету багато грошей іде на книжки. Переважно навчальні. Сьогодні купила книжку як подарунок своїй вчительці. 32 євро. Не мало.

"Вбила б" (с)
Це чарівно ))) Але є тренди. Звісно, що залишається багато олдфагів. І ще деякий час паперові книги будут читати.
До речі мені теж подобається атмосфера старовинних якихось бібліотек з величезними залами, де до стелі книги. Чи подібні кімнати в замках. Та все таке інше.
А ще краще , як у фільмі "Ночь в музее"
Я би хотіла гуляти по такому замку при світлі свічок.
Але є сучасне життя та його ритм.
Жити в музеї серед пилу в реалі не супер)))

Німці дуже багато читають. Вони економні, але віддають перевагу паперовим книжкам. Витрачаються на книжки.
У бібліотеках увечері аншлаг. Багато дітей беруть книжки напрокат.
При цьому повне самообслуговування.
Ніяких черг.
Живу в книжковому кварталі. Мене оточують книжкові магазини.
Але улюблений розташований у центрі. Він величезний.
З мого бюджету багато грошей іде на книжки. Переважно навчальні. Сьогодні купила книжку як подарунок своїй вчительці. 32 євро. Не мало.
В мене є знайома, яка майже одразу після універу поїхала до Германії.
Вона каже, що німці дуже незадоволені, що Меркель прогавила ціфрову революцію. Що Германія наразі дуже відстала в цьому сенсі.
Це виглядає дивно, але вона напевно не бреше))
Доречі запитаю в наступну розмову про аншлагі в бібліотеці.
Це якось дивно для 2023 року))

Але є сучасне життя та його ритм.
Та тьху на нього, цей "ритм сучасного життя", він не дає ніякої втіхи. Тільки нескінчену гонитву за "ознаками успіху".

:кава: (шкода, що немає смайлика "книжка" :-)) :кава: :книжка:

В Германії навіть мріяти не можуть про Дію, Нову пошту, приват 24.
Гроші обміняти це проблема. І все так інше.
Але черги в бібліотеку. Казково:браво:

Назад
Зверху Знизу