Статус: Офлайн
Повідом.: 16622
Повідом.: 16622
У кожного може бути своя думка.В мене є знайома, яка майже одразу після універу поїхала до Германії.
Вона каже, що німці дуже незадоволені, що Меркель прогавила ціфрову революцію. Що Германія наразі дуже відстала в цьому сенсі.
Це виглядає дивно, але вона напевно не бреше))
Доречі запитаю в наступну розмову про аншлагі в бібліотеці.
Це якось дивно для 2023 року))
Німці любителі старих традицій. У бібліотеках багато людей. Я не можу робити фото, тому якщо хочеш, то повір на слово. Я ходжу в бібліотеку щотижня.
Займається молодь, проводяться читання. Діти сумками беруть книжки.
З приводу програм типу Дія і тд.
Над німцями багато хто сміється, але їм не потрібна цифрова культура. Вони дуже ревно ставляться до своїх персональних даних і не хочуть, щоб були додатки, де зібрана вся інформація про них. Вони вважають за краще спілкуватися листами і не використовувати цифрові технології для зберігання даних про себе.
Про пошту. Мене все влаштовує. Я виходжу з дому і віддаю свою посилку в магазинчик навпроти квартири. Ці магазинчики всюди. Мені не потрібно нікуди їхати. І уяви, моя посилка таким чином може доїхати навіть до Харкова.
А посилки всі мені приносять додому. І якщо мене вдома немає, то напишуть у кого із сусідів її залишили. Або в якомусь магазинчику на вулиці. І це все часто без документів. Я часто отримую посилки сусідів, при цьому часто не розписуюся. Просто посміхаюся і бажаю гарного дня.
Я поки що слабо уявляю що таке можливо в Україні.
Я люблю Німеччину за те, що тут знають, що таке честь, тримають слово і звикли вірити на слово.