Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
ХФ- ний день народження :пиво: 01.01.2012 ☺️
:-) Це дивовижно, що саме після новорічної ночі. От цікаво - тобі було дуже погано і хотілося чимось відволіктися чи навпаки, дуже добре і хотілося поділитися щастям? :іржач:

Це дивовижна річ. Від багатьох хвороб корисна.
Ось наприклад, людина стала занадто балакуча. А ти їй повну чарку налий і все - відразу ця людина замовкне і тільки очі буде тарашить та обертати ними й руками махати.
А ще може бути, що людина дуже мовчазна. А чого б це? Це підозріло взагалі! Налий такої людини склянку і поллються з неї враження та спостереження таки, що заслухаєшся. Одразу розумієш, що гине у людині артист!
Або ось не хоче нікуди йти. А вип'є півпляшечки і все - ноги самі несуть людину чудовою ходою у далечінь та за обрій, не зупиниш!
А то ще може бути людина дуже сувора з ранку. Ось прямо зайде в шинок і все здригнуться. А наллє йому молода донька шинкаря і просвітліє людина одразу так, що аж заплаче в її очі дивлячись. А якщо замість доньки буде ота стара відьма - дружина того шинкаря, то людина одразу повірить, бо хреститися почне , до ангелів волати і пити заречеться..
Ось я й кажу - дивовижна річ ця ******* з перцем :D
:іржач: :клас:
Казково написано, одразу почуваєшся десь не тут, а, наприклад, у 19 столітті :)

Сподіваємося, що ви всі чудово провели Різдво, а тепер настав час розпочати Новий рік із тріском!
Давайте зробимо цей рік незабутнім за допомогою натхненних цитат від членів нашої спільноти, які змінюють світ і надихають інших робити те саме!
Удачі, друзі!⁣
Продовжуйте бути чудовими та надихати один одного!

Сподіваємося, що ви всі чудово провели Різдво, а тепер настав час розпочати Новий рік із тріском!
Давайте зробимо цей рік незабутнім за допомогою натхненних цитат від членів нашої спільноти, які змінюють світ і надихають інших робити те саме!
Удачі, друзі!⁣
Це звідки цитата? ))

Коли зняли хату з умовою "без тварин", і прийшли господарі перевірити. :D

image.png

за допомогою натхненних цитат від членів нашої спільноти, які змінюють світ і надихають інших робити те саме!
Удачі, друзі!⁣
:ги:. Авжеж. :угу:

Ось що надибала. Автор - 2k, відомий як "Два Капітана". Сподобалося, хоча нічого нового і взагалі "багатобукв".

"Я хочу розповісти про відкриття, яке я зробив.
Це дуже просте відкриття, дуже.
Всесвіт твердив мені одне і те ж безліч разів, але я вперто не хотів цього чути. Це відкриття стосується того, як людина спілкується зі світом, з іншими людьми, з самим собою.

Я розумію, що я виглядаю зараз як труп Алена Карра, який ожив, але зрозумійте і мене - сліпий дідок раптом виявив, що окуляри весь цей час були у нього на лобі, а відстала дитина з анекдоту побачила море.
І воно прекрасне.

Сліпому стариганові потрібен час, щоб впоратися з захопленням, яке його охопило, йому потрібно віддихатися.

На практиці це означає ось що. Є якась кількість людей, яким небайдужа ваша думка про них. НЕ життєво важлива, а небайдужа.
Якщо ви хочете сильно спростити своє емоційне життя, потрібно дотримуватися трьох простих правил в спілкуванні з цими людьми:

- говорити класним людям, що вони класні;

- говорити тим, хто робить лайно, що вони роблять лайно;

- не плутати перших з другими.
Кожного разу, коли вам захочеться сказати класній людині що-небудь хороше, так і зробіть. Не потрібно соромитися. Не потрібно придумувати гарні формулювання - чим простіше ви це скажете, тим краще. Не потрібно думати, як вона відреагує і як ви виглядаєте. Це зовсім неважливо. Ви це робите не для себе і не для неї. Ви просто описуєте реальність вголос.

Цю галявину сильно зіпсував Дейл Карнегі, який пропагував дуже правильні речі, абсолютно неправильно пояснюючи їх необхідність. По суті, всі його книжки просуваються і сприймаються як докладні інструкції по імітації комунікативного задоволення.

А воно буває і легко досяжним, якщо відкрито і прямо говорити людям, які вони приголомшливі. Причому не потрібно загортати це і без того смачне повідомлення в додаткові фантики з цитат і сенсів. Скажіть так, як є. Людина зрозуміє і пробачить вашу невигадливість.

Ось ще що.

Велика спокуса - принаймні, на перших порах - знизити емоційне напруження повідомлення, назвати людину не капець, якою розумною, а, припустимо, досить розумною або спорудити таку смислову конструкцію, яку можна трактувати і так, і сяк.
Мовляв, я тебе, може, і похвалив, а, може, й ні.
Цю помилку роблять мільярди.
Я сам робив саме так.

Це все не працює або працює дуже погано. Тому що люди не люблять змішані сигнали і замученій до сьомих кровей сучасній людині потрібно давати концентрат, інакше вона нічого не відчує.

Це все одно, що ви прийшли в ресторан за стейком, а вам на тарілку зі словами «а чо, теж м'ясо» вивалили тушонку виробництва ліпецького м'ясокомбінату.

Так не можна. Якщо хочете похвалити людину, йдіть до кінця. Ми відповідаємо за тих, кого похвалили.

І нічого не бійтеся. Не бійтеся здатися нерозумним - ви і так, швидше за все, на жаль. Не бійтеся відкритися, розповідайте людям, що ви дійсно думаєте про них.

Не бійтеся бути відкинутим, тому що "класний" - це не про взаємність. Коли ваш друг такий, а ви - ні, це нормально, не всім же бути класними. Ви класний для когось іншого, просто цей інший мовчить.

Прийняти цю позицію одразу, напевно, заважає набрякле в місті людське его. Саме воно намагається виглядати кращим, ніж є насправді. Воно намагається здаватися розумнішим, ніж є. Воно вибудовує навколо себе огорожу зі слів, щоб, не дай Боже, ніхто не добрався до нього і не побачив, яке воно тремтяче і жалюгідне.

Ваше его - це не ви. Ви - круті і сміливі і добре переносите холод. Скажіть собі про це. Ви - більші, ніж его, якого, як вчать нас індуси, взагалі немає. Але нам зручніше виходити з того, що воно все-таки є, але користі від нього в цьому контексті як від порошинки на оці.

Отже, перше правило дуже просте і воно звучить так:

- говоріть крутим людям, що вони круті, коли їхня афігєнність зашкалює або в ті моменти, коли у вас гарний настрій.

В цьому місці допитливий читач, напевно, запитає, для чого це все.

В мене, якщо чесно, немає відповіді. В принципі, ні для чого. Але от уяви собі, що ти йдеш з величезним окрайцем хліба в руці, а назустріч тобі людина з голодними очима. Тут немає питання навіщо. Тут є питання чому. Бо в тебе багато хліба, а людина може голодна.

Бо це нереально круто говорити класним людям, що вони класні, ось навіщо.
Тому що їм майже ніхто про це не говорить.
Тому що багато людей навіть не знають про це.

Весь світ годує дітей у Сомалі, а про вмираючих від емоційного голоду людей всі забули.

Виконання цього правила не принесе вам ніякої користі, але принесе радість.
Ось навіщо.

У другому правилі я і сам не впевнений. Точніше, особисто мені здається, що в ідеалі воно повинно бути симетричним - і поганим людям потрібно говорити, що вони погані.

Але тут ось яка штука. По-перше, я один час так і чинив, і ніякої особливої радості мені це не принесло. По-друге, якби ці люди просто ображалися і йшли, це було б півбіди, але часто вони залишаються і намагаються тебе переконати.

Загалом, життя тече занадто швидко, щоб сперечатися з людьми, які мені не подобаються, тому у другого правила дуже м'яке формулювання. Ми просто час від часу говоримо людям, над якими его взяло верх, що вони завдають нам незручностей.

Не потрібно лаяти і лікувати. Не потрібно переконувати. Не потрібно пояснювати. Якщо людина стоїть на твоєму шляху, не має сенсу пояснювати їй, що вона стоїть неправильно - простіше попросити, щоб вона відійшла.

Це дуже важливий момент. Якщо перше правило дозволяє нам дарувати радість іншим людям, то друге - прибирає перешкоду, воно взагалі не про людей. Теоретично під друге правило можуть потрапити навіть люди з першого правила (зазвичай такого немає, але іноді буває).

Третє правило говорить, що не потрібно плутати людей з першого правила з людьми з другого.

Ми тільки що з'ясували, що там немає чіткої межі, а друге правило взагалі не про людей, а про вчинки, але тут, звичайно, штука в тому, що є люди круті, які іноді роблять погані речі, а є їх протилежності.

Так от, протилежностям не потрібно говорити, що вони круті, тому що це не так. І хоча у вас в руках нескінченний окраєць хліба, якщо роздавати хліб направо і наліво, сенс частування втрачається.

Класні люди повинні знати, що ви не говорите це всім.
Не треба красти у них радість тільки тому, що ви не хочете нікого образити.
Не потрібно брехати. Промовчати завжди буває достатньо.

Ось, власне, і все моє відкриття. Не Біном Ньютона, згоден.

Тепер декілька слів про те, як це все працює і я піду гуляти.

А працює це дуже цікаво. Багато хто не вірить. Багато хто шукає підступ. Багато хто починає гадати, що вам від них потрібно. Найвідважніші запитують прямо.
Детектор сарказму верещить в дев'яти випадках з десяти. Вам ніхто не вірить.

Але якщо ви не здастеся і продовжите розповідати людям правду, відбудеться дивовижне.
Вони починають говорити це один одному.
Спочатку обережно і жартома, а потім все більш щиро, майже всерйоз.
Це як великий вибух.

Це все одно, як влітку в безхмарну ніч виїхати на машині з міста і їхати до тих пір, поки його вогні НЕ згаснуть, а потім зупинитися, вийти на дорогу, закинути голову вгору - і побачити, що на небі тисячі, мільйони зірок, про існування яких ти забув.

Ось навіщо.

І тепер, коли я це знаю, мені здається, що я завжди про це знав, але тільки забув. Похвали людину, якщо є за що. Дай їй зрозуміти, як ти до неї ставишся. Включи їй світло, їй темно.

Не чекай взаємності та подяки, ти тут не для цього.
Просто трохи почекай і закинь голову вгору.

Ось навіщо."

Згадався той крокодил з рожевими вухами, якого ті нещодавно постила
:D Еге ж.
Уявила собі, що квартиру зняли любителі крокодилів і їм потрібно було якось приховати цей факт :іржач:

Назад
Зверху Знизу