Статус: Онлайн
Повідом.: 36580
Повідом.: 36580

Перегляньте відео нижче, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-програму на головному екрані.
Замітка: This feature may not be available in some browsers.
За такими капелюшками і коників не видноДоброго раночку!
І як каже Оленка, хай наші вороги усі повиздихають.
Зараз у Британії королевські кінні перегони Аскот 2025. Роздивлялася фотки звідти, хочу з вами поділитися. Девіз жіночих капелюшков у цьому році :Пір'я, квіти та помпони.
Мій фаворит оце фото. Перше. 😁
Сьогодні бачила на котовому каналі теж майже білку. Бурундук. Цікаво, як коту вдалося спіймати таку спритну тваринку??За такими капелюшками і коників не видно
Доброго ранку добрим нам
![]()
зи: а вороги - так, нехай усі!
Бо кіт це справжня машина для вбивства. Ну ось він спить... Очі заволокло, язика вивалив. Не ворухнеться. Лежить схожий на здохлого! Але раптом муха. Лапа - цап. Зуби клац. Ковть. І все - спить даліБурундук. Цікаво, як коту вдалося спіймати таку спритну тваринку??
Я знаю цю тітку, Маша зватиДоброго ранку! Будемо з добром
![]()
Пишуть, що такЯ заплуталася - Івана Купала сьогодні?
Це замало, хоча б хвилин 30 ,але я постараюся встигнути.Вважаю, що і доби забагато. Максимум 10 хв.
ChatGPT сказав(ла):В Україні у 2025 році свято Івана Купала має три можливі дати в залежності від традиції:
---
☀️ 21 червня 2025 року
Астрономічно це літнє сонцестояння — саме воно й було первісною датою Купальської ночі. Багато етнографів вважають цю дату найбільш автентичною .
---
🔥 Ніч з 23 на 24 червня 2025 року
Зараз більшість церковних свят (включно з Різдвом Івана Хрестителя) в Україні відзначають за новоюліанським календарем — тому Івана Купала святкують у ніч проти 24 червня .
---
🔥 Ніч з 6 на 7 липня 2025 року
За старим (юліанським) календарем, що раніше використовувався в православ'ї — саме ця дата традиційно вважалася Купальською ніччю .
---
Що вибрати?
Якщо ви дотримуєтеся церковних традицій після переходу на новуліанський календар — святкуйте ніч із 23 на 24 червня.
Якщо більше до вподоби відроджувати язичницькі традиції — 21 червня (літнє сонцестояння).
Якщо важливо зберегти народні обряди “як було раніше” — можна провести святкування в ніч зі 6 на 7 липня.
---
Висновок: офіційна релігійна дата 2025 року — ніч із 23 на 24 червня, але всі три варіанти є актуальними в сучасній культурі.
Як можна заплутатися, коли купала Івана?Я заплуталася - Івана Купала сьогодні?
Та ось якось змоглаЯк можна заплутатися, коли купала Івана?
Якось одна узкоговорящая мені сказала, що ПО ЕТИКЕТУ людина має перейти на узьку,коли до неї на ній заговорили. Я ще довго думала - що то за норма етикету така, я ж ніби не з дерева злізла, з етикетом спілкування добре знайома, а не чула навіть такого.
А мама (69 років, більшість життя при совку) мені пояснила, що то етикет совка - ти маєш перейти на "нормальну мову, якою розмовляють культурні люди", зі своєї рідної, меншовартісної плебейської мови.
В людини і досі совок в голові
Та то просто у деяких людей в голові *****но без огляду на етикет.Не один раз помічала - якщо хтось починає вимагати до себе етикету , то все, треба тикати, бо там дурість буде та хамствоТак от що це за етикет, а я все не могла зрозуміти
Лена, а що ти дивишся в проміжках між купаннями Івана?Та ось якось