Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Девушки - Велосипедистки

• Автор теми Автор теми Артем1985
  • Дата створення Дата створення
Как потеплеет будем кататься ))

baajf5.webp

:D:D:D

Да вело это круто сама полюбляю в хорошую погоду покататься.

Я люблю покатушки, но часто не получается, да и ездить особо хороших дорог нету. По трассе вместе с машинами стремно, пока доедешь инфаркт заработаешь. А в поля это пару раз за лето, ну и на велодень стараюсь попадать хотя-бы раз в год.

на выходных достану своего "коня", пора начинать подготавливать к сезону

Чего? Не позорься.

а я не позорюсь,просто жизненная необходимость,пробовал по разному,но на работу надо приезжать все-таки не таким взмыленным и не все силы тратить.в одну сторону почти 15 км.назад конечно можно и притопить.
ну и нагрузка у меня совсем неразмеренная,за сезон мало накатываю-примерно 1000км,так что для организма это стресс,если делать перерывы в неделю другую,а потом вдруг ехать катать 50-70 км.не.так нельзя. да и возвраст уже под сорокет,надо понимать его организьм,и любить его .:D

Веснняя как раз погодка
Покатушечная:D

Душа или хотя-бы туалета на работе нет?

нагрузку увеличивать постепенно. И всё будет ок.

душа нет,есть рукомойник,но туда трудно влезть:D
я от природы весьма потливый,одежда не помогает.пока думаю на работе держать переодевачку.

почти не имею вредных привычек,не курю совсем. просто по физическим нагрузкам есть нюансы.я работаю в медицинской сфере и там я успел пообщаться с разными людьми,а они не лестно говорят о нагрузках.
если кратко,то нагрузки должны быть постоянно-умеренные,а не так как я пользуюсь. главное,постоянно нагружаться(на велосипеде) каждый день по 10-20 км например.а у меня не получается,могу даже раз в месяц прокатится,соответственно,есть охота проехать сразу полтишок км,и тут мои ножки бо-бо,и попка не железная.))

Їзда на велосипеді по асфальту без напрягу по енерговитратам від звичайної ходи не далеко.
Тобто рахувати подібну їзду за якісь навантаження неправильно. Тоді й похід в супермаркет треба рахувати, якщо він тільки не прямо під домом.
Хоча я насправді мало уявляю собі як в харкові їздити зі швидкістю 15км/год на відстані більші, ніж "по району". Адже їхати треба тоді лише по дорогах, а на такій швидкості це важко.

Веснняя как раз погодка
Покатушечная:D

Цепь смазана? Давление в покрышках в норме?
Через неделю морозы спадут, через еще две снег начнет таять....
Пора готовится к сезону !)))

Чувак ты когда-нибудь ходил пешком без остановки 60-70 км? Попробуй тебе понравится. Для меня тоже на веле 20-30 км не растояние, но я понимаю, что большинство наших людей физически не очень.

А чого це 60-70? Їзда не велосипеді рази в 3+ енергоефективніша за ходу, тож ділити треба, а не множити.
За рахунок більшої середньої безнапряжної швидкості в 4 рази виходить акурат енерговитрати на їзду на велі трошки більші, ніж на ходу, при в 4 разі більшій дистанції. Це на швидкості, коли супротив повітря не грає ще.

Що до дохляків - є таке. На будь-яких масових матрасних покатухах на есхар в садах здихає кілька постійно. А це ж ще й не починали їхати, з міста по асфальту лише виїхали)
Але по асфальту + самому, коли підлаштовуватись під інших не треба - по місту на роботу коротше - це набагато простіше.

велошорті + велоштані ннада..
покріху одну ннада.
тормозніє колодкі ннада.

Ходил как-то пешком в Волчанс - 17 часов. Но три раза останавливался жрать. А вообще ты не прав. Бег и ходьба намного эффективнее езды на веле, даже умножая на сколько там ты говорил... Хотя... Но определённо ходьба в горах в рюкзаком намного сильнее изнемождает чем вел.

Ну, чувак, це ж не я вигадав, це наукові дані.
При ході більша частина енергії витрачається насправді лише на підтримку тіла в вертикальному положенні. Плюс сама хода неенергоефективна бо бо є необхідність піднімати ноги.
При їзді ж на велосипеді для підтримки посадки працює трохи спина та прес, щоб підтримувати хребет, та трицепси рук. Плюс сама робота м'язів ефективніша - грубо говорячи ти лише тиснеш, виробляючи основну потужність, паралельно виводячи іншу ногу в робоче положення.

Ах, ну й щоб не було непорозумінь.
Енергоефективніше значить, що проїхавши на велі 1км ти витратиш меньше енергії, ніж пройшовши його пішки. Тобто ти витрачаєш енергію ефективніше. Рази в 3, якщо мова йде про легкі ходу та їзду.
Але зручна ненапряжна швидкість вела рази в 4 більше, тож проїдеш ти за той же проміжок часу в 4 рази більше, а відповідно витратиш в 4/3 рази енергії більше, або на 33% більше. Тобто витрати енергії на одиницю часу більші.

а я не позорюсь,просто жизненная необходимость,пробовал по разному,но на работу надо приезжать все-таки не таким взмыленным и не все силы тратить.в одну сторону почти 15 км.назад конечно можно и притопить.
ну и нагрузка у меня совсем неразмеренная,за сезон мало накатываю-примерно 1000км,так что для организма это стресс,если делать перерывы в неделю другую,а потом вдруг ехать катать 50-70 км.не.так нельзя. да и возвраст уже под сорокет,надо понимать его организьм,и любить его .:D

согласна,вы правы,а то наезжают ещё)

Назад
Зверху Знизу