pozdeev конечно прав, разорвут. Газелиста наверное трусили за то что уходил на обочину, хотя 12.3 Правил предписывает не маневрировать а только тормозить...
2Злой
Не хочу спорить, не юрист я... Думаю, в каждом конкретном случае суд может решить по разному.
Александа ответила, что если суд признает ГО, то страховая выплатит, о чем и был вопрос.
В Ваших рассуждения слабые места, мне кажется, следующие:
1. Если было ГАИ, и даже потом отказняк в возбуждении дела и никакой админответственности, то все равно документов подтверждающих факт ДТП и его учасников - ВАЛОМ. Начиная со схемы и протокола и заканчивая самим отказняком.
2. Если порешали на месте, а потом пешеход решил "продолжить", то без милиции все равно ему не обойтись, как Вы себе представляете заяву в суд типа "вот меня сбили неизвестно кто, а потом смылись и не заплатили". Это что, работа суда, устанавливать кто где когда и как?
В заключение приведу цитаты из Пленума Верховного Суда v0006700-92, редакцiя вiд 24.10.2003 :
шкода, заподіяна особі і майну громадянина або заподіяна майну юридичної особи, підлягає відшкодуванню в повному обсязі особою, яка її заподіяла, за умови, що дії останньої були неправомірними, між ними і шкодою є безпосередній причинний зв'язок та є вина зазначеної особи, а коли це було наслідком дії джерела підвищеної небезпеки, незалежно від наявності вини.
Вот так
(
Единственное спасение может быть оттуда же:
Якщо груба необережність потерпілого сприяла виникненню або збільшенню шкоди, то залежно від ступеня вини потерпілого, коли іншого не встановлено законом, розмір належного з володільця джерела підвищеної небезпеки відшкодування має бути зменшений або у відшкодуванні шкоди має бути відмовлено.
А также:
зменшення розміру відшкодування або відмову у відшкодуванні шкоди з врахуванням ступеня вини потерпілого застосовуються і в інших випадках заподіяння шкоди майну, а також особі громадянина, однак у кожному разі підставою до цього може бути груба необережність потерпілого (знаходження в нетверезому стані, нехтування правилами безпеки руху і т.п.), а не проста необачність.