Статус: Офлайн
Повідом.: 17082
Повідом.: 17082
Перегляньте відео нижче, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-програму на головному екрані.
Замітка: This feature may not be available in some browsers.

у меня кадр попался, который еще орать начал на меня- давай едь, че сталда и без остановок есть кадры, которые отказываются переходить. были случаи.
Остановился пропускать оленя, аж обидно сталоЕсли пешеход находится на пешеходном переходе а не на тротуаре, то водитель обязан его пропустить.Ни разу не видел в правилах что пешеход обязан быть на пешеходном переходе
Подловил. Согласен.для этого надо хотя бы один раз их прочесть.
Это, конечно, необходимое, но не достаточное условие - еще надо понять...
Если пешеход находится на пешеходном переходе а не на тротуаре, то водитель обязан его пропустить.

действие знака начинается от ножки знака?Это конечно не исключает взаимовежливость, когда водитель останавливается пропустить пещехода. Но все же по нашим пдр пропускать надо того, кто вышел на пешпереход. И выйти он туда может (без нарушения правил) если выполнит свои обязанности:
Подловил. Согласен.
Пешеход не обязан становиться на проезжую часть чтобы его пропустили водители, на пешеходном переходе без светафора

действие знака начинается от ножки знака?
пішохідний перехід - ділянка проїзної частини або інженерна споруда, призначена для руху пішоходів через дорогу. Пішохідні переходи позначаються дорожніми знаками 5.35.1-5.37.2, дорожньою розміткою 1.14.1-1.14.3, пішохідними світлофорами. За відсутності дорожньої розмітки межі пішохідного переходу визначаються відстанню між дорожніми знаками або пішохідними світлофорами, а на перехресті за відсутності пішохідних світлофорів, дорожніх знаків та розмітки - шириною тротуарів чи узбіч.
Регульованим вважається пішохідний перехід, рух по якому регулюється світлофором чи регулювальником, нерегульованим - пішохідний перехід, на якому немає регулювальника, світлофори відсутні або вимкнені чи працюють у режимі миготіння жовтого сигналу;
проїзна частина - елемент дороги, призначений для руху нерейкових транспортних засобів.
пішохід по пам'яті підходить до дороги [тут десь був перехід]. Не відриваючи очей від телефону (там просто на ютубі відео з новорічного корпоративу, дууже цікаве) рвучко і впевнено переходить. Таксист, який продивлявся маршрут до наступного замовлення, випадково побачив його, обізвав оленем і вигальмувався в підлогу. Ззаду чодкій паца на Пріорє гальмувати вже не бачив сенсу, об'їхав того таксюка, одночасно дивлячись, шо там у вайбер прилетіло, та проїжджаючи мало не по черевиках того пішохода.
Єдина, хто свідомо пропустив бідолаху - дівчинка на червоненькому кросовчику, тому що права отримала нещодавно і ще не навчилася одночасно дивитися і в дзеркало, і ще на дорогу - тому дивиться поки що на дорогу.
Хепі енд.

Да, я в курсе. Что ж, и такие водители как ты мне знакомы, каждый день на дороге вижуЧтобы ты понял, что тротуар в понятие "пешеходный переход" не входит ни сантиметром.
піш перехід позначається двома знаками
"чоловічок йде ліворуч" - це початок переходу
"чоловічок йде праворуч" - це, відповідно, кінець переходу.
Бюрократичною мовою це називається 5.35.1 та 5.35.2, якщо я нічо не переплутав.
Сабж підходить з тротуару до краю ПЧ, пересвідчується , що учасники руху його бачать, готові надати йому перевагу, а також шо поблизу не рухається авто на ***хах. Не втрачаючи пильності та з вірою в найкраще виходить на , власне, перехід. Водії, що наближаються, зменшують швидкість, а при необхідності - зупиняються (ну сцук, прям як в правилах). Пішохід переходить, всі їдуть далі.
Це так має бути.
пішохід по пам'яті підходить до дороги [тут десь був перехід]. Не відриваючи очей від телефону (там просто на ютубі відео з новорічного корпоративу, дууже цікаве) рвучко і впевнено переходить. Таксист, який продивлявся маршрут до наступного замовлення, випадково побачив його, обізвав оленем і вигальмувався в підлогу. Ззаду чодкій паца на Пріорє гальмувати вже не бачив сенсу, об'їхав того таксюка, одночасно дивлячись, шо там у вайбер прилетіло, та проїжджаючи мало не по черевиках того пішохода.
Єдина, хто свідомо пропустив бідолаху - дівчинка на червоненькому кросовчику, тому що права отримала нещодавно і ще не навчилася одночасно дивитися і в дзеркало, і ще на дорогу - тому дивиться поки що на дорогу.
Хепі енд.
Да, я в курсе. Что ж, и такие водители как ты мне знакомы, каждый день на дороге вижу
так ты с правилам разбирался уже? всё понятно? 
так ты с правилам разбирался уже? всё понятно?
а теперь ты по процитированным определениям пешеходного перехода решил судить о моей взаимовежливости?
а я вот как раз вижу очень многих водителей, которые ПДД не читали и ездят по своим представлениям о правилах, которые передаются из уст в уста в гаражах за пивком, видимо..
Бачив,колись,кумедний випадок.Тітонька таксі ловила.Якраз на переході,на "Стікляшці",по Сумській,до ХАТОБу.А чоловік спереду мене вирішив,що вона збирається переходити.І пропускав.Коли зрозумів,що тітонька на тормозі-вийшов,взяв під руку та силою перевів через дорогу,хоч тітка й пручалась..Я тоді,ледве на луснув зо сміху!да, я буду пропускать пешехода который показывает всем своим внешним видом что он собирается переходить.

чогось згадав
"Галантний чоловік повинен допомогти дамі вийти з трамваю. Навіть, якщо вона намагається увійти."

Да, я сделал вывод о твоей вежливости на дороге.

так это ж выбор каждого (как и субьективная оценка дорожной ситуации).И да, я буду пропускать пешехода который показывает всем своим внешним видом что он собирается переходить.
правило расписано нормально.Да, правило так себе расписано.
все остальные правила написаны ради наполнения п.1.5, но они не могут осветить всю многогранность движения и многовариантность ситуаций, и для этого есть п.1.31.3. Учасники дорожнього руху зобов'язані.... бути взаємно ввічливими.
1.5. Дії або бездіяльність учасників дорожнього руху та інших осіб не повинні створювати небезпеку чи перешкоду для руху, загрожувати життю або здоров'ю громадян, завдавати матеріальних збитків.