Статус: Офлайн
Повідом.: 6376
Повідом.: 6376
Re: *****ам за рулем посвящаю
©
Як на це дивиться верховний суд.. Так, там ситуація дещо інша, але формулювання "Забороняється здійснювати об'їзд пішохода" + "пішохід може зупинитися, передбачаючи небезпеку, побігти або уповільнити хід" реально виносять об'їзд пішохода (а перелаштування для об'їзду за спиною це саме воно і є) в заборонені речі.
p.s. і ні, я не вважаю що його маневр спровокував дтп.. але я такий маневр вважаю неправильним. але там на відео така кільність довбойобів, що його "порушення" навіть обговорювати смішно
Об‘іжджаючи позаду стоячого пішохода, неможливо створити йому ні перше, ні друге. За визначенням.
****із вищевказаних норм законодавства чинного на момент виникнення спірних правовідносин дає підстави дійти висновку, що вимога пункту 18.1 ПДР України передбачає, що на нерегульованих пішохідних переходах пішоходи мають перевагу в русі перед транспортними засобами з моменту, коли вони ступили на перехід. Для виконання вимоги цього пункту водій транспортного засобу обов'язково повинен своїм маневром показати пішоходам, що він дає дорогу, тобто знизити швидкість, якщо цього достатньо для того, щоб дати дорогу або зупинитися.
Забороняється здійснювати об'їзд пішохода, який перебуває на пішохідному переході незалежно від відстані між ним і транспортним засобом, а також збільшувати швидкість з метою "проскочити" перед пішоходом, який ступив на нерегульований пішохідний перехід.
Таким чином, водій повинен врахувати можливі маневри пішохода на пішохідному переході (пішохід може зупинитися, передбачаючи небезпеку, побігти або уповільнити хід) і спрогнозувати можливий розвиток ситуації: якщо ймовірно, що шляхи руху пішохода (незалежно від того, як він рухається) і транспортного засобу можуть перетнутися на переході, - уникнути такої ситуації, тобто дати дорогу пішоходу.
Отже, як вірно зазначив суд першої інстанції, перед нерегульованим пішохідним переходом, позивач не надав перевагу пішоходу (жінка), яка почала рух через проїзну частину. У цей час по правій смузі, не зупиняючись, проїхав автомобіль позивача.
Тобто, пішохід, впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху, почав перехід проїзної частини у спеціально відведеному для цього місці. Відповідно, свідомо не зупинившись перед нерегульованим пішохідним переходом, в той час, як пішохід почав рух, позивач безумовно створив їм небезпеку, відповідно, порушив норму 18.1 ПДР України.
©
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
Як на це дивиться верховний суд.. Так, там ситуація дещо інша, але формулювання "Забороняється здійснювати об'їзд пішохода" + "пішохід може зупинитися, передбачаючи небезпеку, побігти або уповільнити хід" реально виносять об'їзд пішохода (а перелаштування для об'їзду за спиною це саме воно і є) в заборонені речі.
p.s. і ні, я не вважаю що його маневр спровокував дтп.. але я такий маневр вважаю неправильним. але там на відео така кільність довбойобів, що його "порушення" навіть обговорювати смішно