Я 5 лет не появлялся в налоговой и не закрыли(ФЛП на общей, деятельности не вёл)
Недавно зашёл, а инспектоша говорит, что было бы неплохо если бы я заплатил штраф за не поданные за последние три года три "пустышки". Причём за один год 170грн, а за два года - 1020грн. Права ли она, кто скажет?? Я лично полагал, что за три года - все по 170 грн, а впоследствии, в случае повторения нарушения - со старта по 1020грн..
Стаття 120. Неподання або несвоєчасне подання податкової звітності або невиконання вимог щодо внесення змін до податкової звітності
120.1. Неподання або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов'язаними нараховувати та сплачувати податки, збори податкових декларацій (розрахунків), -
тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень, ЗА КОЖНЕ таке неподання або несвоєчасне подання.
Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року БУЛО ЗАСТОСОВАНО штраф за таке порушення, -
тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.
А ко мне не "протягом року", не вообще в жизни этот штраф ни разу "застосовано НЕ БУЛО". Что посоветуете, уважаемые специалисты?
P.S С апреля планирую деятельность на едином, вот и пришлось идти в эту чудо - контору.