Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

27.08.14 вторжение войск РФ

• Автор теми Автор теми CAXAP
  • Дата створення Дата створення
Штурмовик Су-25 в Сирии был сбит ракетой из российского ПЗРК «Игла». Об этом сообщил первый зампред комитета Совета Федерации по обороне и безопасности Франц Клинцевич, передает «Интерфакс».
«По неофициальной информации, это была "Игла"», — сказал Клинцевич.
Сенатор добавил, что по выяснению обстоятельств произошедшего ведется серьезная работа. Российская сторона пытается установить канал сбыта, по*которому «Игла» попала к*боевикам. Далее:
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Адесіт ми жє розуміємо що реч шла не о том що автівка перетнула орбіту марсу а її траєкторію підняли і вона перетинає орбіту марсу, коли сама капсула долетить хз.
Хіба хтось стверджував, що автівка, запущена Маском , за декілька годин, досягла поверхні Марсу , чи висить на його геостаціонарній орбіті ? :confused:
То Астро-лектор хотів маніпалюціями зайнятися, звинувативши мене, до речі, а не Сусліка в тому, що я запостив фейк .

Але я, навіть в малиннику сидячі, знаю, що до Марса летіти десь із рік .
Не вийшло в Асто-лектора звинуватити у запощуванні фейку.

У Кривому Розі місцевого жителя засудили до 3 років позбавлення волі за наругу над державним прапором

У Кривому Розі місцевого жителя, який вчинив плюндрування державного прапора України, засудили до трьох років й одного місяця позбавлення волі. Таке рішення 7 лютого ухвалив Довгінцівський районний суд міста, де розглядали справу.

На такому покаранні для підсудного наполягала сторона обвинувачення. За даними прокурорів, чоловік нещодавно був засуджений умовно за крадіжку і вдруге порушив закон уже під час випробувального терміну.

На засіданні у середу дала свідчення одна зі свідків, яка була разом із підсудним в той вечір, коли стався інцидент з прапором. Вона заявила, що не бачила, як підсудний зривав прапор з будівлі.

Сергій Жадан: «Війна завершиться нашою перемогою»

Лінія розмежування

Виявилось, що він із родини військових. Тато його був офіцером, служив в Афганістані. Він ось теж офіцер. Більше того – дружина його так само військова, служать разом. Все це він встигає розповісти вже після того, як відповідає на звичні запитання про обстановку взагалі та настрої серед мирного населення зокрема. Зазвичай із цього всі розмови й починаються – приїжджають волонтери чи журналісти, чи артисти, знайомляться з військовими, відразу ж запитують про обстановку та настрої місцевих. Хоча ні обстановка, ні настрої, за великим рахунком, не змінюються останні три роки, себто з того часу, як лінія фронту стабілізувалася і почалось це дивне протистояння, невидима війна, що попри всю свою невидимість забирає цілком реальні й видимі людські життя. Життя військових і цивільних, незалежно від їхніх настроїв. Та й що може в цій обстановці змінитись? Ось вона – ріка, природна лінія розмежування, яка розділила не просто територію, яка пройшлася по минулому, пройшлася по біографіях та життєвих планах, по вірі й розпачу, по чиїхось самовпевненості та беззахисності. Ось ця ріка, що тримається своїх берегів, ніби переконань, і є найбільш точною характеристикою ситуації на фронті – буде собі текти стільки, скільки потрібно, буде оманливо близькою і разом із тим – такою неприступною. Що про неї розпитувати – стоїш на березі, розглядаєш будинки з того боку: такі ж, як і до війни. Ось лише тепер у цих будинках можуть ховатися снайпери.

Тепер і дружина його воює разом із ним

Комбат приставив його до нас, аби супроводжував і підказував. Він охоче погодився – роботи в десантників зараз не так багато, а тут які-не-які гості – можна щось розповісти, щось розпитати. До нас відразу поставився з довірою, сідаючи до бусика, навіть дав комусь потримати автомат: на, потримай, – жартує, – тільки потім повернеш. Нас цікавили мости через Дінець, до них він нас і повіз. А їдучи, власне, й розповідав. Згадував літо 14-го, бої за «Металіст». Бій, в якому потрапила в полон Савченко. Вони, десантники, тоді понесли втрати. Самого його було поранено. Але підлікувався, повернувся назад, на війну. Тепер ось і дружина його воює разом із ним. Ну, щоби не сиділа й не чекала вдома. Ти тут що – до перемоги збираєшся лишатись? – питаємо його. Ну аякже, – відповідає. Від військових насправді не часто почуєш оповіді про майбутнє – в майбутнє вони дивляться обережно, себто реалістично. Можливо, бояться щось зурочити. А ось він говорить про майбутню перемогу, як про щось просте й очевидне – просто потрібно набратись сил і терпіння й дотиснути. Як на людину, що четвертий рік перебуває на лінії фронту, у нього на диво мало скепсису й розчарування. Можливо, таким і має бути військовий – впевненим у тому, що робить, але, разом із тим, спокійним і зібраним. Одне слово, не таким, як ми, цивільні – дезорієнтовані, істеричні й емоційно нестійкі.

Війна завершиться нашою перемогою

Розмови про кінець війни ведуться від її початку. Влітку-восени 14-го це був переважно крик – крик надії та розпачу, крик обурення та страху від щойно пережитого – у звільнених українською армією містечках мирне населення переказувало свій досвід війни, ділилось жахами обстрілів та втеч із дому, хоча будь-яка розмова так чи інакше зводилась до того, коли це все завершиться. З того часу багато чого змінилось. У розмовах стало менше розпачу й більше прагматизму. Життя триває навіть за умов цього, на перший погляд безкінечного, протистояння. Кожен пристосовується до реалій, вплинути на які не має можливості. Але більшість розмов так чи інакше зводяться до сакраментального – коли це все, врешті, закінчиться? І чим?

А ось наш офіцер таких запитань не ставить. Хоча, підозрюю, у нього так само немає відповіді на запитання, коли завершиться ця війна. Є натомість упевненість, чим саме вона завершиться. Завершиться перемогою. Його перемогою, нашою перемогою. А доки ця перемога не настала, то й не слід розслаблятись. Ось він і не розслабляється – забирає назад свою зброю, і доки ми знімаємо мости, сканує поглядом правий берег, видивляється в сірому просторі небезпеку, уважно оглядає цю лінію розмежування, яка розламує його країну і яка кінцево зникне лише в одному випадку – у випадку перемоги. Більше ніяк.

Сергій Жадан – поет, прозаїк, перекладач, громадський активіст

Радіо Свобода‏@radiosvoboda

Безпілотне аеротаксі Ehang 184 вперше піднялося в повітря з людиною на борту. Тривалість польоту китайського винаходу - 25 хвилин

j4jejj.webp

jjca0c.webp

gjddg5.webp

edc3cj.webp

RQ4 Global Hawk продолжает свою миссию в небе над Украиной

Сегодня, как и обычно, RQ4 Global Hawk вновь приступил к своей миссии в небе Украины.

Если вы заметили, то я уже давненько не писал сообщений о воздушных просторах Украины, в которых обзавёлся новый вид пернатых - RQ4 Global Hawk. Но это вовсе не потому, что птичка к нам больше не залетает, а как раз наоборот, создается порою впечатление, что она вообще от нас не улетает вовсе! А потому, о чем новом сообщать?

Вот и сегодня утром БПЛА ВВС США RQ4 Global Hawk вновь засветился над территорией Украины, включив транспондер на развилке меж Винницей и Кропивницким. После выполнения привычного маршрута вдоль линии фронта на Донбассе, направился в сторону Херсона.

Собственно, все как всегда, ничего нового. Ежедневная обыденная рутина обычного, скромного беспилотника. А потому, если о нем не пишут, это не от того, что его нет, а от того, что его уже слишком много, что тоже очень даже хорошо.

Фото: CivMilAir

aeag1j.webp

rq4_global_hawk-preview-227x250-d0fd.webp

Александр Коваленко, военно-политический обозреватель

Заголовок о том, что аппарат уже пересек орбиту. Это в данный момент невозможно. Статья будет актуальна через несколько месяцев. Сейчас можно писать о том, что авто выведено на орбиту вокруг Солнца которая пересекает орбиту Марса.
Ну почему ******ь свою, ты возносишь как достижение?
Где я упоминал и спорил с тобой об орбитах? Несчастье ты.
Чого ж ти такий тупий ?
Я процитував коментарій, який дав сам Маск про те, що зроблено. Хочеш з ним подискутувати ? Тобі дати його адресу у фейсбуці ?
Ти не помниш, які ти мені , та гілці зробив претензії ? так я нагадаю.
Нахуя фейки постить? Это тренд ветки? Ей еще лететь и лететь. Она даже орбиту Луны еще не пересекла.
А потім продовжив
Теперь понятно, что все ваши " перемоги" , анаконды и витрины чисто копипасты, без малейших признаков анализа и работы мозга. Надо логику включать, а не бездумно верить сми, и друзьям на фб.
На ***** застрелись, два клика с телефона
Тобі вище я вже неодноразово давав посилання на пряму мову Маска, і на матеріали із Вікі, щоби ти зрозумів , що Маск не стверджував, що автівка вже наблизилась до Марсу, і може стати на його стаціонарну орбіту .Тине в змозі свої пройоби признати , і тому з тобою втретє переливати воду з пустого в порожнє немає ніякого сенсу.
Тупий ти був, тупий й зостався, даремно я тебе з ігнору витягнув.
Йди з Маском посперечайся. І вивчи різницю між геліоцентричною орбітою і геостаціонарну, телепень .:D

Применение возможно только после публичного извинения стороны агрессора. В данном случае Фески. Но вместо того, чтобы хотябы буркнуть о некачественной подаче материалы , он начал сходить с ума, и меня обвинять в том, на чем я собаку съел. :рл: Еще и дружбаны подгавкивают, :рл:

Собак, видно ти переїв.:D
Ти спочатку подивися, хто першим почав , вибачся, а я подумаю, чи прийняти твої вибачення.

Музыки вне политики не бывает

efef2h.webp

fcdfg2.webp

Где я про геостационарную и гелиоцентичную орбиты писал?!
Ты бы еще прокси попрыгунчик солнечно-синхронную, параболическую и гиперболические добавил. Заодно точки Лагранжа упомяни.
Можешь для разнообразия изучить полость Роша, Предел Чандрасекара. Можешь после этого перейти и освоить релятивистские эффекты.
и.д. и т.п.

Цитата:
Сахар, я тебя прошу, угомони пыл этого субъекта, скоро весь интернет с Фески смеяться будет.
Та, головне, щоби Маск з твоїх постів, у яких ти сперечаєшся з ним - не сміявся з такого видатного Астро-лєктора.
Бо я ж лишень цитував те, що сказав сам Маск , а ти його неучем називаєш, хоча ти сам заплутався у тому, що МАСК сказав, і те, як ТИ сприйняв цю інформацію .Хто ж тобі доктор ?
Цдо зрясни п'ятизіркового, і читай лекції для Іриди з Льовушкой. :пиво2:

Вы ведете себя, на ХФ, как один из самых патриотичных патриотов, осуждаете любое общение с рф.
Выскажите свое личное мнение по вопросу, может ли патриот Украины ездить отдыхать на оккупированные территории отдыхать, тем самым поддерживая казну оккупанта?
просьба ответить без присущего вам хамства и увода ответа в высокие материи, кратко по вопросу, на удобном вам языке

А чому ні? Деякі дописувачі вашої теми мають бізнес в росії на багато мільйонів у.о. І при цьому позиціонують себе як щирі патріоти України. До них питань немає? Чому ж тоді викликає питання моя подорож до Криму? Крим, це Україна? Чи ви іншої думки?

А чому ні? Деякі дописувачі вашої теми мають бізнес в росії на багато мільйонів у.о. І при цьому позиціонують себе як щирі патріоти України. До них питань немає? Чому ж тоді викликає питання моя подорож до Криму? Крим, це Україна? Чи ви іншої думки?

Уважаемый, у меня нет своей темы. Я ведь вас попросил дать оценку конкретным действиям, конкретных людей , а не пересказывать Капитал Маркса.
Вопрос повторить или вы ещё в состоянии найти его самостоятельно?
Или ваш ответ: чому б ни, обозначает, что ездить отдыхать к оккупантам нормально?
Когда вы ответите на мой вопрос, я отвечу на ваш. Надеюсь вы понимаете, что такое диалог.

Сообщение от fesky64
Маск казав, про те, що, перетнув геліоцентричну орбіту , а ти спростовуєш цю заяву Маска, видаючи себе за більш обізнанішого, ніж Маск.

Это совсем другое дело! Правильно сказать, что: авто перешло на гелиоцентричную орбиту, которая пересекает орбиту Марса. :рл:
Совсем другое дело ? Ти ба ?

Зараз знайду перший пост, на який ти відреагував.
Ось мій пост.

Капсула с электромобилем Tesla успешно пересекла орбиту Марса. Об этом в сети Twitter сообщил руководитель компании Space X Илон Маск.

Согласно сообщению Маска на данный момент капсула с электромобилем Tesla движется в сторону пояса астероидов. "Третье возгорание успешно. Пересек орбиту Марса и продолжает движение к поясу астероидов", - написал Илон Маск.

Напомним, компания Илона Маска SpaceX запустила тяжелую ракету-носитель Falcon Heavy с автомобилем Tesla внутри. Запуск произошел с космодрома космического центра имени Кеннеди во Флориде. На борту ракеты находилась капсула с личным автомобилем Илона Маска - красным Tesla Roadster. Ракета доставила автомобиль к гелиоцентрической орбите вокруг Солнца.
Полный текст читайте здесь:
https://www.kharkovforum.com/showpost.php?p=62545876&postcount=171498

І ось твоя реакція саме на нього !

Нахуя фейки постить? Это тренд ветки? Ей еще лететь и лететь. Она даже орбиту Луны еще не пересекла.
https://www.kharkovforum.com/showpost.php?p=62546222&postcount=171501

Тепер очікую від тебе публічних вибачень, і прошу пана офіціанта, під звук фанфар винести галстук, гірчицю ,і стакан води для Астро-лектора !:D

Пане офіціанте, і для АлексКрима, будь ласка теж - галстук, гірчицю, і пів стакана води .))

Народ, идите в личку со своими спорами об орбитах.

Этими ночами в Донецк притянули Гиацинты и БК к ним. Сегодня целый день гупают. По ходу - ждали хорошей погоды для беспилотников. Будем ждать сводки МО. В целом, наметилось оживление трафика - мотаются грузовики, ЛС, заправщики.

Народ, идите в личку со своими спорами об орбитах.

Этими ночами в Донецк притянули Гиацинты и БК к ним. Сегодня целый день гупают. По ходу - ждали хорошей погоды для беспилотников. Будем ждать сводки МО. В целом, наметилось оживление трафика - мотаются грузовики, ЛС, заправщики.

Не було раніше ніякої інфи ні про Гіацинти , ні про обстріли. Тому й обговорювали нагайні питання.
не знаю , навіть , що кращє - чи маска обговорювати, чи ждати від вас таких новин. Хоча ні, знаю .

То ж вам слово.

В то время, как наши космические корабли бороздят просторы Вселенной.....

Роскосмос учится считать:
«Роскосмос» посчитал запуск Falcon Heavy рекламой Tesla

Исполнительный директор «Роскосмоса» по коммуникациям Игорь Буренков назвал запуск Falcon*Heavy американской компанией SpaceX хорошим трюком и промоакцией перед инвесторами.
.... и прослезился (с)

Добро пожаловать в столицу!
Пожизненно осужденный маньяк-расчленитель из «Полярной Совы» переехал в Москву

Убийца Анвар Масалимов, осужденный на пожизненное лишение свободы в колонии «Полярная Сова» — одной из самых суровых в России — вышел на свободу и, предположительно, находится в Москве.

Догоним и перегоним!
россияне дали свой ответ на запуск в космос автомобиля Tesla

Авторы Telegram-канала MDK предложили вывести на орбиту автомобиль «Лада».

Новые победы медицины:
Тюменскую пенсионерку просверлили дрелью и вернули к жизни

Врачи скорой помощи из Тюмени спасли 76-летнюю пациентку с помощью дрели.

А ведь есть и такие медицинские инструменты, как утюг и паяльник. Очень бодрит и возвращает к жизни.

Их новости даже обстёбывать не надо. Они и так ржачные. Убожество в каждом заголовке.
Им бы каждую статью просто называть либо "Ну и бе-бе-бе!", если речь идёт о загранице, либо "ещё один героически обосрался!"- если новость внутренняя.
А они чёт выдумывают... :незнаю:

Слушаю аудиокнигу Юрия Горлис-Горского "Холодный Яр". Там приветствие звучало так: "Слава Украине! - Украине Слава!"
Рекомендую прослушать. На українські мові. Як в ті часи (1920) любили "товарищей", як мріяли про вільну Україну і боролись за свою мрію. І це територія Черкащини, Сумщини, тобто Східна Україна! Я до того, що нам хочуть втюрити мислю, що "колотять бандерівці, з західних областей".

У нас сегодня крайне мало уделяют внимание Холодноярскому восстанию. А значение этого восстания сложно переоценить. Это, наверное, была последняя в истории Украины козацкая вольница и последняя попытка сопротивления экспансии Советской России.

В СССР было понятно -- дали команду забыть и не вспоминать. Не было и все. А сейчас что мешает вспомнить? Никому не интересно.

Один из вариантов штурмового флага казаков Холодного Яра.

ajjjc9.webp

В Неуловимых Мстителях есть эпизод сабельной атаки. Там "враги" сражаются под черными флагами с характерными лозунгами. В фильме конкретно не идет речь о том, что это холодноярцы,но режиссер акцент сделал. Кто в курсе, тот поймет. А так то по фильму, это обычные вражеские банды. Советскому зрителю это было не интересно -- все, кто против красных, все враги.

Тему Холодного Яра надо поднимать и раскручивать.

Назад
Зверху Знизу