27.08.14 вторжение войск РФ

ТСН використала в сюжеті архівне відео з кадрами бою українських військових і бойовиків – штаб ООС

Пресцентр Командування Операції Об’єднаних сил (ООС) повідомив, що в програмі ТСН на телеканалі «1+1» 13 жовтня показали сюжет «Між війною і миром», у якому використали кадри нібито бою українських морських піхотинців з диверсійно-розвідувальною групою (ДРГ) противника з архівного відео.

Про це пресцентр штабу ООС повідомив 15 жовтня на своїй сторінці в Facebook.

«У випуску ТСН тиждень від 13 жовтня 2019 року було показано сюжет "Між війною і миром", де використані кадри нібито бою українських морпіхів з ДРГ противника. У глядача може скластися враження, що бойові дії проходять зараз. Командування ООС офіційно заявляє, використане відео є архівним (це видно зокрема з зелені на деревах). Про це пізніше зазначив і журналіст, який виклав відео у соцмережі, наголосивши, що відео отримане ним у вересні 2019 року», – йдеться в повідомленні.

Журналіст Андрій Цаплієнко в своєму Telegram-каналі дійсно виклав використане в сюжеті відео з підписом: «Бій біля Петрівського (вересень 2019). Морпіхи відстрілюються від диверсійної групи російських окупантів». Проте він не уточнив, що ці кадри були використані в сюжеті ТСН. Також у самому сюжеті не було підписано, що відео архівне.

Крім того, у штабі ООС закликали глядачів критично та уважно ставитися до викладеної та показаної в телесюжетах інформації. Також вони звернулися з проханням уникати можливих маніпуляцій суспільною думкою для «збереження інформаційної гігієни».



Нагадаємо, журналісти Kyiv Post поскаржилися на погрози з боку бойовиків ОРЛО. Троє працівників редакції, які отримали повідомлення від бойовиків, раніше надсилали свої документи на електронну скриньку пресцентру ООС. Зокрема, журналістка Kyiv Post Анна Миронюк 23 вересня повідомила, що отримала SMS-повідомлення від бойовиків з окупованих районів Луганської області про те, що їй може загрожувати від 10 років до довічного терміну ув'язнення через нібито «геноцид та заборонені засоби/методи ведення війни».

Згодом пресцентр Об’єднаних сил провів перевірку щодо ймовірного витоку персональних даних закордонних та українських журналістів, які подали заявки на акредитацію для роботи в районі проведення операції ОС, у ході якої не вияв інцидентів, пов’язаних з втручанням в роботу мереж електронного документообігу.

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Что в Украине забыл пропагандист Корчевников или о связных Кремля

thumb-item-517x340-c94b.jpg


Александр Коваленко, военно-политический обозреватель (Злой Одессит)

Зачем в Украину приезжал российский пропагандист, бывший в прошлом даже доверенным лицом Владимира Путина.

Итак, намедни многих взбудоражила новость о том, что в Украину, совершенно свободно въехал известный российский пропагандист, гендиректор “гундяевского” телеканала “Спас” - Борис Корчевников. Официально, Корчевников приехал в Киев на международный кинофестиваль православного кино “Покров”, а заодно решил заехать в Киево-Печерскую Лавру, дабы оказать ей посильную финансовую помощь в вопросе восстановления монастырской больницы.

Но так ли это на самом деле и действительно ли Борис приезжал в Украину для сотворения благих дел? Небольшой спойлер: конечно же - нет. А теперь, что называется, всё по полочкам и начнём с самого мероприятия, на которое приехал российский пропагандист.

Кинофестиваль православного кино “Покров” проходит под патронатом такого народного депутата Украины как Андрей Деркач. Того самого народного депутата Деркача, который буквально на днях вынырнул из небытия в свете как инициации уголовного дела о вмешательстве Украины в выборы США, так и весьма скандальной пресс-конференции. Пресс –конференции в ходе которой он обнародовал документы, якобы подтверждающие тот факт, что первый замдиректора Национального антикоррупционного бюро Украины (НАБУ) Гизо Углава на протяжении нескольких лет, опять же, якобы, предоставлял посольству США в Киеве информацию, которая негативно повлияла на ход событий в Украине и США.

При этом Андрей Деркач, потомственный “чекист” в третьем поколении (дед служил в НКВД, отец выкормлен в лонах КГБ), в рамках своего “наброса” делает акценты на вину Петра Порошенко в ухудшении двухсторонних отношений Украины и США, а так же возникшего уже сейчас скандала. О чем я писал в материале "Ковровая информационная бомбардировка Украины от дуэта "чекистов" Деркач-The Insider" буквально неделю назад.

И вот, проходит всего-то неделя, а российский пропагандист, который был даже доверенным лицом Владимира Путина, приезжает на кинофестиваль организованный Деркачем. Зачем, посмотреть православные киношки? Отнюдь, ведь в его функции и задачи входит не удовлетворение своих киноманческих потребностей, а осуществление связи между кураторами и исполнителем.

В данном случае я бы хотел привести не столь давний пример, когда главред "Эха Москвы" Алексей Венедиктов прибыл в Украину для передачи президенту Зеленскому письма от матери Кирилла Вышинского, главреда портала РИА "Новости-Украина", тогда ещё содержавшегося под стражей по делу о госизмене. На деле же Венедиктов выполнял роль связного с передачей ЦУ Вышинскому о том, как ему в ближайшие месяцы следует себя вести.

И в этом нет ничего удивительного, ведь в условиях, когда почту могут взломать и прочитать, приватное сообщение в одном из мессенджеров вскрыть, а телефонный разговор прослушать, именно такого рода связные представляют собой наиболее надежный способ передачи ценных указаний и получения отчётов о проделанной работе.

Использование же для этих целей российских журналистов, медийных персон и “якобы” оппозиционеров российской власти, дело тоже вполне привычное и более того, берущее свои начала ещё в эпоху безраздельного господства КГБ.

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Товарооборот Украина-ЕС вырос на 9% и достиг 40 млрд евро

В 2018 году объемы торговли между Украиной и Европейским Союзом выросли на 9% и ЕС получил 42% общих объемов украинского экспорта.

Как сообщает "Европейская правда", об этом говорится в третьем ежегодном отчете Еврокомиссии о выполнении 35 крупнейших торговых соглашений, заключенных ЕС с 62 странами-партнерами, в том числе и с Украиной.

"Двусторонний товарооборот в 2018 году достиг 40 млрд евро, что на 9% больше по сравнению с 2017 годом. ЕС сохранил положительное сальдо торгового баланса в размере 4 млрд евро", - говорится в отчете.

Отмечается, что в течение прошлого года Украина достигла прогресса в выполнении соглашения о зоне свободной торговли с ЕС в некоторых секторах. ЕС приветствует, в частности, новый законопроект о государственных закупках.

Положительная динамика также присутствует в проведении реформы управления и приведения стандартов к нормам ЕС, продолжается работа по адаптации санитарных и фитосанитарных норм, в сферах таможенного сотрудничества и содействия торговле.

В то же время Еврокомиссия отметила, что Украине нужно усилить защиту прав интеллектуальной собственности и принять законодательство, соответствующее международным стандартам.

Также необходимо адаптировать к европейским правила предоставления государственной помощи.

"ЕС продолжает отслеживать и обсуждать с Украиной ряд других торговых раздражителей, например, новый закон о налоге на добавленную стоимость, принятый Украины в 2018 году, который запрещает возмещение налога на добавленную стоимость при экспорте рапса и сои", - говорится в отчете.

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Найуспішніший стартап українців Grammarly, Зроблено в Україні

Такого успіху не досягав ще жоден український стартап. Онлайн редактор Grammarly не лише отримав 200 мільйонів доларів від інвесторів, але й вийшов у вищу лігу спартапів: здобув титул "Єдиногрога".

 
Балух недоволен ответом Зеленского об участии бывших политузников в переговорах по обмену

Бывший политузник Кремля из аннексированного Крыма Владимир Балух сказал, что недоволен ответом президента Украины Владимира Зеленского на его вопрос о включении бывших политзаключенных украинцев в состав группы по переговорам с Россией об очередном обмене удерживаемыми гражданами.

«Если бы я сейчас начал говорить, что доволен – это, конечно, было бы неправдой, я понял, что он даже не задумывался над этим вопросом, и там кто-то другой занимается этим направлением – группы разные», – сказал в комментарии УНН Балух.

По его словам, он хотел узнать, почему в состав переговорных групп не входят «те, кто на самом деле понимает, как действует россия (страна-террорист)».

«Не обо мне речь шла в данном контексте, а вообще, почему политзаключенных не включают в процессы... И не для того, чтобы просто присутствовать в процессе, а ради того, чтобы помочь в плане тактическом – не отступать на этих переговорах», – пояснил крымчанин.

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
У мережі виявили «українське представництво» «Эха Москвы»

Раніше головред російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов заявляв про наміри відкрити представництво в Києві. Офіційно про створення філії наразі не повідомлялось, проте у мережі виявилося начебто українське видання, назва та логотип якого відсилають до «Эха Москвы».

На видання звернув увагу ексзаступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін.

«Пам'ятаєте, Олексій Венедиктов хотів відкрити в Києві філію "Еха Москви"? Так передайте йому, що він уже запізнився... Відкрито», - написав він у Facebook.

Видання «Эхо UA» (echo-ua.media) має логотип, дуже схожий на лого російської радіостанції «Эхо Москвы», головним редактором якої є Олексій Венедиктов. Проте ані на сайті цього видання, ані на сайті російського радіо не позначено, що вони якимось чином пов'язані.

У сайта «Эхо UA» є українська та російськомовна версії. У розділі «Про нас» вказано, що це «незалежне інформаційно-аналітичне видання про Україну», яке «чітко слідує конституції та чинним законам України». Причому російською написано, що видання існує з 2019 року, а українською - що з 2015-го. Facebook-сторінка видання функціонує з травня 2019 року.

Головною редакторкою «Эхо UA» зазначена Олена Моісеєнко. За інформацією на сайті, видання має чотири регіональні представництва: у Києві, Львові, Одесі та Запоріжжі.

Нагадаємо, 8 серпня головний редактор російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов розповів виданню «Страна.ua», що одна з цілей його приїзду до Києва - наміри відкрити представництво радіостанції в Києві. За його словами, проєкт запуститься за умови, що буде переглянутий закон про мовні квоти, тому що бюро планує створювати програми російською мовою.

Венедиктов заявив, що запропонував очолити українське представництво Сакену Аймурзаєву - колишньому шеф-редактору «Радио Вести», екс-власкору «Эха Москвы» в Києві. Водночас сам Сакен Аймурзаєв у коментарі «Детектору медіа» сказав, що не чув про це.

Член Нацради Уляна Фещук вважає, що регулятор має відмовити «Эху Москвы» у видачі ліцензії, якщо радіостанція захоче її отримати.

Венедиктов на заявив, що українське представництво, яке він планує створити, начебто буде мовити лише на територію Росії, тому для цього не потрібен дозвіл Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Контрольний пакет акцій ЗАТ «Эхо Москвы» належить «Газпром-Медиа Холдингу». Щодо холдингу у травні 2018 року указом президента України та рішенням Ради національної безпеки й оборони України були запроваджені такі санкції: блокування активів, обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України — на три роки.

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


8feb3f1bf830e7031ed0738e1b37cf9b.png

bdeae5926062a15b6941d5b6d0ecc603.png
 
"Кабмін саботує "мовний" закон": Княжицький вимагає закласти в бюджет кошти на впровадження української мови

Народний депутат України Микола Княжицький звинуватив уряд у саботажі виконання закону про функціонування української мови як державної та закликав передбачити в державному бюджеті на наступний рік кошти на виконання цього закону
Про це народний депутат України Микола Княжицький заявив під час виступу у Верховній Раді, передає Еспресо.TV.

"Відповідно до закону про функціонування української мови як державної, який ми прийняли в минулому скликанні, сьогодні останній день, коли Кабмін повинен був сформувати склад Нацкомісії зі стандартів державної мови - такий склад було сформовано ще 21 серпня, призначити уповноваженого з захисту державної мови - і це не було зроблено, забезпечити в межах компетенції створення належних умов для функціонування Нацкомісії зі стандартів державної мови та уповноваженого з захисту державної мови. По суті - або запропонувати зміни до закону про бюджет на цей рік, або зробити перерозподіл коштів у межах чинного бюджету. На жаль, Кабмін фактично саботує впровадження закону про забезпечення функціонування української мови як державної", - сказав Микола Княжицький.

Народний депутат закликав уряд і парламентські фракції забезпечити виконання закону.

"Ми звертаємося до Кабміну з проханням виконувати закон. Сьогодні о 15:00 засідатиме бюджетний комітет. у проекті бюджету, який було подано, не було жодного рядка про забезпечення функціонування цього закону. Не лише про призначення його забезпечення, роботи інституту уповноваженого, відповідної комісії, відповідних центрів із вивчення української мови в усіх регіонах України, реалізації програм із захисту української мови, як це було передбачено в законі. Це якраз і є ті "пряники", які так багато обіцяв президент Зеленський, коли говорив про необхідність впровадження української мови. Але ані "пряників", ані чогось іншого навіть у проекті бюджету на наступний рік немає. Я звертаюся до уряду від нашої фракції "Європейська солідарність", до усіх інших фракцій парламенту з наполегливим проханням зробити все, щоб закон про забезпечення функціонування української мови виконувався. Я також прошу членів бюджетного комітету зробити все, щоб правки народних депутатів, які забезпечують виконання закону про функціонування української мови, в бюджеті на наступний рік були враховані", - сказав Микола Княжицький.

Espreso TV
 
Славянск. Начало войны - фильм ко Дню защитника Украины

 
Подразделения боевиков приведены в полную боевую готовность

На Донбассе боевики проводят тактические военные учения. Об этом свидетельствуют данные украинской разведки, передает пресс-служба Министерства обороны.

«Командование российских оккупационных войск поддерживает высокий уровень боевой готовности соединений и частей 1 (Донецк) и 2 (Луганск) АК ВС», — говорится в сообщении ГУР Минобороны.

Учения российских оккупационных войск начались в понедельник, 14 октября, на полигонах «Южный» в Донецкой области и «Центральный» в Луганской области.

Отмечается, что привлеченные к учениям подразделения боевиков приведены в полную боевую готовность. Контроль за проведением боевой подготовки осуществляет комиссия Южного военного округа ВС России, штаб которой находится в российском городе Ростов-на-Дону.

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Может, таки, прочтете, что в 16 подписывали, или уже буквы все слились?

Я еще в 16-м читал, когда с Билецким ходил на марши под лозунгом "Слава Naції! Ні – капітуляції". И Роман11, и Східний корпус тогда в Киев приезжал. А ту хуйню, что сейчас пишут порохоботики, отмазывая Пэдро Будкостроителя, Феське читать давайте – он деревенский, он поверит)))
 
Зеленский: В Золотом и Петровском уже два дня тишины

В Золотом и Петровском на Донбассе наблюдается уже два дня тишины, но необходимо дождаться 7-дневного срока для начала процесса разведения сил и средств. Об этом заявил президент Владимир Зеленский на пресс-конференции с президентом Латвии Эгилсом Левитсом в Риге.

«Семидневный срок тишины – это не новость для Украины и всех участников Трехсторонней группы в Минске. Поэтому мы будем ждать семи дней тишины. Для нас показателем является ОБСЕ, которое должно сказать, что да, семь дней не было обстрелов. На сегодняшний день я знаю, что два дня уже у нас тишина. Будем верить, будем ждать, что семь дней будет тишина, и тогда мы можем говорить об отводе», — сказал глава украинского государства.

Президент уточнил, что два дня тишины зафиксированы на участках намеченного разведения войск.

«У нас с вами страшная трагедия вчера – двое погибших. Я говорил именно об участках разведения: в Золотом и Петровском не было два дня выстрелов. А вчера мы, к сожалению, потеряли людей, одну женщину, очень жаль. За день до этого я был именно в этом месте. Это большая трагедия для всех украинцев», — отметил он.

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


Російські окупанти вночі обстріляли Золоте

Сьогодні вночі російські окупанти знову обстріляли селище Золоте на Луганщині.
Як повідомляє Цензор.НЕТ, на телеграм-каналі "Останній блокпост" опубліковано відеозапис, зроблений вночі в районі хутора Вільний, на якому чітко чутні постріли і вибухи.

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
ОРДЛО признает шахты нерентабельными и закрывает

Автор:Олена Степова

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


 
Бойова група К-2 з 54-ї бригади ЗСУ

Шановні співвітчизники!

Сьогодні хочемо показати вам відео успішної бойової операції розвідувальної групи К-2 не з БПЛА,як завжди, а з самих вогневих позицій, аби ви змогли відчути свою присутність поряд із нами в бою.

Під час нашого перебування в зоні проведення ООС на одній із ділянок російсько-української війни найманці РФ щоденно здійснювали підступні обстріли позицій українських захисників. У зв’язку з чим деякі підрозділи Збройних Сил України понесли втрати. Після чого до діла стали розвідники К-2.

Була спланована бойова операція разом із групами прикриття інших підрозділів, що постійно допомагають нам, і одного дня по позиціях окупантів прилетіла неочікувана та адекватна відповідь.

Унікальність операції в тому, що відстань до позицій окупантів складає 273 метра. Операція пройшла успішно без втрат з нашого боку.

 
До Одеси в жовтні зайдуть три кораблі НАТО

Під час візиту до Одеси Північноатлантичної Ради НАТО наприкінці жовтня, до порту міста зайдуть три мінних тральщики країн альянсу.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на УМП.

Інформацію щодо цього оголосив на брифінгу у Києві віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба.

“Що стосується НАТО: насамперед можу сказати всім, хто розганяє сигнали про те, що цей уряд згортає євроатлантичну інтеграцію – не дочекаєтесь. Ніхто нічого не згортає. Більш того, у нас надзвичайно висока динаміка діалогу з Північноатлантичним альянсом”, – сказав Кулеба.

Він нагадав, що Президент України Володимир Зеленський зустрічався з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом в Нью-Йорку під час Генассамблеї ООН.

Ми зараз в активній фазі готуємо візит Північноатлантичної Ради НАТО до України. Це буде унікальний візит, він складатиметься з двох днів. Перший день проведуть наші колеги з НАТО в Одесі. Під цей візит в порт Одеси зайдуть три мінних тральники країн НАТО. Візит до Одеси не є випадковим – це політичний сигнал підтримки ВМС України і сигнал про ту велику увагу, яку приділяє Альянс ситуації в Чорному Морі, – додав віце-прем’єр.

Він зазначив, що другий день Рада проведе в Києві.

“Буде зустріч з Президентом, будуть зустрічі у Верховній Раді. Ми також проведемо засідання комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України. Зазвичай на цьому засіданні головує віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, наразі це я, але ми вирішили пожвавити формат і участь у засіданні візьме заступник генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки”, – зазначив він.

Стосовно кораблів, мова йде про кораблі 2-ї постійної протимінної групи НАТО (англ. Standing NATO Mine Countermeasures Group 2 – SNMCMG2).

2-га постійна протимінна група НАТО – це одна з морських груп швидкого реагування НАТО. Завдання групи — пошук, виявлення та знищення морських мін, а також супровід кораблів і суден через мінні загородження. Група безпосередньо підпорядкована Об’єднаному командуванню НАТО у Неаполі в Італії.

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Пятов стал первым в рейтинге лучших вратарей отбора на Евро-2020 по версии InStat

Голкипер сборной Украины пропустил всего два гола в семи отборочных матчах

Вратарь сборной Украины Андрей Пятов возглавил рейтинг лучших вратарей отбора на Евро-2020 по версии InStat.

Благодаря своей феноменальной игре против сборной Португалии (2:1) 35-летний украинец набрал 380 очков.

За все матчи Пятов в среднем наиграл на оценку 321 балл, благодаря чему он опередил Лукаша Фабиански из Польши (312), Мануэля Нойера из Германии (307), Тибо Куртуа из Бельгии (292) и Джордана Пикфорда из Англии (292).

Стоит отметить, что голкипер сборной Украины за семь матчей отбора на Евро-2020 пропустил всего два гола, а его команда выиграла группу В и досрочно вышла на Евро-2020.

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


5b79db0ff3016b2fb3c9482.jpg
 
Назад
Зверху Знизу