Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

27.08.14 вторжение войск РФ

• Автор теми Автор теми CAXAP
  • Дата створення Дата створення
pomorin, а коли ІКЕА став потужним монополистом в Україні? ;)
Зайшов і хай спробує. То їх бізнес. Чи вистоїть він, чи стануть вони таки монополістами на ринку "продай усе"?..

та хай пробує...В решті решт мова про те, що радіти заходу на внутрішній ринок монополіста, в якого база в наших найближчих конкурентах, не бачу сенсу. Трохи псіхую вже, тому вибачайте. Отже, по складах. Кожна країна, в якої відповідальний уряд, бореться за своїх виробників. Погугліть "sklejka brzozowa", проаналізуйте... Зараз в Україні склалась ситуація, коли багато виробників меблів чесно змагаються за кошельки. Виходять на міжнародні ринки. Запити на європейських професійних пабліках вам в допомогу.
Порівняння з пивом і авіацією я вже чув.

pomorin, а коли ІКЕА став потужним монополистом в Україні? ;)
Зайшов і хай спробує. То їх бізнес. Чи вистоїть він, чи стануть вони таки монополістами на ринку "продай усе"?..
Недавно збирав письмового стола онучці, она пішла в перший клас, діти купили в ІКЕА, нічого такого, що могло б здивувати. І лишні отвори в панелях є, і конструктивні прорахунки видно, і інструментом, що надається в комплекті, зібрати стіл неможливо. Так, яеість на трояк по 5 бальній шкалі, а коштує дорого.:відстій:

А Ваші поля чим засаджені? Що, нічим? Тобто, якщо перефразувати відомий вислов: "Кожен, хто блискуче розбирається в сільському господарстві, знає що, де і коли потрібно сіяти, чомусь працює або сантехніком або сидить в якості пенсионера на лавці!":D:D:D:цехф:

маю спадщину. Хатка, трохи землі. Почав корчувати старі дерева, маю намір посадити горіховий сад. Зараз підбираю кращий сорт. Якраз до пенсії ввійде в повну силу. Так ось, купити тон п'ять гарного перегною проблема. Бо навколо ті самі латифундуії з соняшником і кукурудзою.
Володимир, хоч смійся, хоч плач, але с/г кооперативи "наше фсьо". І ще...Я пам'ятаю, як ти колись написав, що це нормально, що Нац. Гвардія закупила вантажівка в МАЗа, а не в українського виробника. Мовляв, база в нього міцна. Я вважаю це або фатальною помилкою, або зрадою, уже тепер створювати технологічну залежність від союзника нашого ворога. Україна в змозі створити власний цикл вантажівок. Можливо, треба купити лінію моторобудування, але не думаю, що це дорого чи неефективно. В Білорусі ж змогли домовитись про китайські дизелі.

Отже, навіть наші виробники меблів виходять на міжнародні ринки. Таким чином, та ІКЕА не є монополістом навіть там, де вона вже давно. Чому Ви вирішили, що вона стане монополістом українського мебельного ринку?
саме тому, що в Україні був комфортний період завдяки непомірним апетитам попередніх влад щодо заходу ІКЕЇ, існує надзвичайно конкурентне меблеве середовище. Я не хочу сказати, що корупція це благо, але в даному випадку зірки зійшлись :)

маю спадщину. Хатка, трохи землі. Почав корчувати старі дерева, маю намір посадити горіховий сад. Зараз підбираю кращий сорт. Якраз до пенсії ввійде в повну силу. Так ось, купити тон п'ять гарного перегною проблема. Бо навколо ті самі латифундуії з соняшником і кукурудзою.
Володимир, хоч смійся, хоч плач, але с/г кооперативи "наше фсьо". І ще...Я пам'ятаю, як ти колись написав, що це нормально, що Нац. Гвардія закупила вантажівка в МАЗа, а не в українського виробника. Мовляв, база в нього міцна. Я вважаю це або фатальною помилкою, або зрадою, уже тепер створювати технологічну залежність від союзника нашого ворога. Україна в змозі створити власний цикл вантажівок. Можливо, треба купити лінію моторобудування, але не думаю, що це дорого чи неефективно. В Білорусі ж змогли домовитись про китайські дизелі.

Не бачу приводу для сміху. Кожному - своє! Якщо я не фермер в душі, то навіщо себе на старість ламати через коліно? Мама моя вже не в змозі займатися дачею, а там тільки в сок входять молоді деревця що ми садили, щкода, але я не можу і не хочу цим займатись. Діти теж навряд, вони більше збираються, доведеться продавати і за безцінь.:(

саме тому, що в Україні був комфортний період завдяки непомірним апетитам попередніх влад щодо заходу ІКЕЇ, існує надзвичайно конкурентне меблеве середовище. Я не хочу сказати, що корупція це благо, але в даному випадку зірки зійшлись :)

Якось поїхав в Київ, на халяву розвіятись. Хлопці показали цех з виготовлення кухонних меблів! Лазерна порізка, склеювання ультразвуком, все таке красивенне і надійне, куди тій ІКЕА!:клас:

Не бачу приводу для сміху. Кожному - своє! Якщо я не фермер в душі, то навіщо себе на старість ламати через коліно? Мама моя вже не в змозі займатися дачею, а там тільки в сок входять молоді деревця що ми садили, щкода, але я не можу і не хочу цим займатись. Діти теж навряд, вони більше збираються, доведеться продавати і за безцінь.:(

згоден. А я хочу. Переламаю себе, покину своє ремесло (доволі успішне), переїду сторожувати свої горіхи :D Правда, діти ще школярі, отже, треба знаходитись в місті. Вони вже були там, і перше питання, що задали: "Почему в селе воняет?" :D Довелось починати лекцію з газообміну :D

згоден. А я хочу. Переламаю себе, покину своє ремесло (доволі успішне), переїду сторожувати свої горіхи :D Правда, діти ще школярі, отже, треба знаходитись в місті. Вони вже були там, і перше питання, що задали: "Почему в селе воняет?" :D Довелось починати лекцію з газообміну :D

Успіхів Вам!:пиво:

Якось поїхав в Київ, на халяву розвіятись. Хлопці показали цех з виготовлення кухонних меблів! Лазерна порізка, склеювання ультразвуком, все таке красивенне і надійне, куди тій ІКЕА!:клас:
так а я про що? Намагаюсь їздити на щорічну виставку на Нивках. Там хлопці з Миколаєва такі станочки показують, що хочеться змінити своє ремесло. Стою біля стенда, наче кролик біля удава :)

Есть у меня один "доброжелатель" который лет 5 назад говорил: " ото "зайдет" Икея -вам пи@ец!" .Тогда я слегка напряглась, но Икея все не заходила и я перестала бояться. А в прошлом году, в Одессе увидела целый магаз, посредники ж разумеется. Зашла и как-то вообще перестала бояться.
Но почему более крупные производители, у кого производственные мощности, оборудование, я бы даже сказала средние, не хотят, не хотели таким заняться, мне не понятно.
Тем более, что народ как зомби ходит и просит "как в икее"-осваивай и делай!
Цены в там магазе были не то что "ого!", а два раза "ого!"
Понятно, что минус посредники и будет дешевле, но не думаю, что кардинально. Разве что у нас будут производить.
Договорятся со Свиспаном, например.
Ну и качество, хлипенькое оно какое-то. Если изделия будут недорогие, то можно и брать, молодежи, как для начала, детскую мебель, как исключительно временную, иначе не вижу смысла взять мебель и через три-пять лет задуматься о новой, бо та расшаталась.
Все мои измышления касаются только мебели, только того, что видела и щщупала сама.

так а я про що? Намагаюсь їздити на щорічну виставку на Нивках. Там хлопці з Миколаєва такі станочки показують, що хочеться змінити своє ремесло. Стою біля стенда, наче кролик біля удава :)
Так Нивки -фсе. Пошабашили. Там стройка какая-то теперь. Выставка на Левобережке.

мій сусід, симпатичний такий єврей, поїхав в рашку до родичів своєї дружини. Сам він якраз виробник корпусних меблів. Коли вернувся в Харків, взахльоб розповідав, що кацапи взагалі знаходяться в кам'яному віці щодо виробництва меблів. Але ІКЕЯ там займає чималу частину ринку. Навіть в великих регіональних центрах немає складів фурнітури і клейових матеріалів. Оце та різниця, про яку я тут "отжигаю". :):цехф:

нічьосі :confused: а я вже пакую валізи в Київ. От йопт! :(
странно, только сейчас поняла, что ни одного приглашения не приходило, а уже середина сентября.
Но на левобережке тоже гуд, были весной, еле обошли.
И тут нифига. Может решили только весной делать? Один хрен осенью всегда выставка была слабее.
Хотя в сентябре-октябре куда приятнее в Киев поехать, чем в марте, а теперь оно вообще вижу, что 27.02-2.03((((

странно, только сейчас поняла, что ни одного приглашения не приходило, а уже середина сентября.
Но на левобережке тоже гуд, были весной, еле обошли.
И тут нифига. Может решили только весной делать? Один хрен осенью всегда выставка была слабее.
Хотя в сентябре-октябре куда приятнее в Киев поехать, чем в марте, а теперь оно вообще вижу, что 27.02-2.03((((
да, точно. Посмотрел пригласительный. таки да, левобережная.

ти йому "стрижене", воно тобі "смалене"...Шановний, ви читати вмієте, чи ви тільки пісатєль? Я чітко сказав, що меблевий ринок в Україні висококонкурентний. На відміну від того ж ринку авіаперевезень. Один верзе про пиво, інший про авіацію...
Український ринок меблів з точки зору споживача - це висококонкурентна піздєцома, вибачте за мій хранзузький.
Купував багато чого - мʼякі меблі, стільці, крісла, кухні, вбудовані меблі, корпусні - всюди одне й те саме. Дибільна фурнітура,так собі матеріали, якісь дикі терміни виробництва і доставки, запізнення, ідіотські відмазки, безвідповідальність, намагання втюхати пошкоджене - при тому, що коштує це все значно дорожче, ніж в Ікеї.
І це не якісь шабашники, а нормальні з вигляду фірми з виставковими залами і салонами продажів.

Якщо Ікея прибере з ринку це дикунство - краще буде всім. І покупцям, і тим майстрам, хто працює на совість.

пару месяцев тому приезжали к нам представители рехау так классно рассказывали, такие охренительные образцы показывали, а как до цены оборудования для кромкования дошли... . Короче, так этого станка в нашем городе и нет. А если и будет, то не представля., сколько будет стоит та мебель.

та хай пробує...В решті решт мова про те, що радіти заходу на внутрішній ринок монополіста, в якого база в наших найближчих конкурентах, не бачу сенсу. Трохи псіхую вже, тому вибачайте. Отже, по складах. Кожна країна, в якої відповідальний уряд, бореться за своїх виробників. Погугліть "sklejka brzozowa", проаналізуйте... Зараз в Україні склалась ситуація, коли багато виробників меблів чесно змагаються за кошельки. Виходять на міжнародні ринки. Запити на європейських професійних пабліках вам в допомогу.
Порівняння з пивом і авіацією я вже чув.
Теперь сравните это с ланосами и дотационной добычей угля..

Почему меня как потребителя должно это волновать?
У нас на небольшой улице два человека занимаются мебелью на макухе.. налог не платят и т.п.

Когда стал вопрос о срочной покупке кровати - оказалось что JYSK *купить кровать из сосны оказалось и быстрей и дешевле, чем заказывать на стороне.

А так-бы я обязательно заглянул а IKEA и пощупал все руками прежде чем заказывать..
ЗЫ
Законы рынка не обманешь

Якщо Ікея прибере з ринку це дикунство - краще буде всім. І покупцям, і тим майстрам, хто працює на совість.
це по силам тільки ІКЕЇ? І для ясності, ще раз. Я не вважаю захід цього бренду в Україну "перемогою чи зрадою". Не бачу більше потреби це пояснювати. Не розумію, чому захід ще одного монополіста на ринку авіаперевезень вважається перемогою. Так, Бєня колись зовсім охуєл зі своїм МАУ. Але замість створення нормальних і рівних умов для для всіх учасників ринку почали якісь тьорки про умови для ще одного монополіста. Тепер кияни збирають підписи про заборону нічних перельотів з Жулян. Але ж європейський монополіст розглядає Україну як державу третього світу. Де, на відміну від європейських міст, можна "шуміти ночами". Бо це ж не діло, аби літаки стояли ночами.

Назад
Зверху Знизу