Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Життя в СРСР з фото

• Автор теми Автор теми agenyk
  • Дата створення Дата створення
Двє пуговіци із трьох. Куркуль. Расстрєляют в 37ом.
А у 1937, між іншим, репресії пішли на спад. "куркулів" знищили набагато раніше.
1937 рік увійшов в історію тому, що чистки проводилися серед "іліти" бандитського режиму. Маасковскіх розстрілювали.

5f24dfd5e6.webp
Єто мои студенческие годы по моде на светлые пальто.

В советском универмаге, 1958 год.
Так вот откуда Жора Лукас черпал вдохновение, создавая своих персонажей в *зведних войнах*.. :D :D
IMG_20251120_175058_359.webp
угу, в военное время вот ета стиралка превращается, превращается... в элегантную ступень МБР.

В советском универмаге, 1958 год.
Так вот откуда Жора Лукас черпал вдохновение, создавая своих персонажей в *зведних войнах*.. :D :D
IMG_20251120_175058_359.webp
Саме у цьому році мій батько матері купив обидва дива.
Ще й телевізор КВН. Тре' ж, рік у рік. :)
Тільки телевізору не було відкіля ловити хвилі, воду носили відрами, а у холодильнику нічого було тримати. Хіба кота, щоб затишно спати було.
Був такий період у житті поза межами Харкова.

Остались самые положительные воспоминания от двухкамерника "Донбасс-214". Купил где-то в 1988 году,т.к. годом ранее женился и надо было обустраивается. На Танкопии магазин был,в районе пересечения с Х. Дивизиями. С небольшой переплатой,взял сразу два-себе и матери. Морозильник по сравнению с нынешными совсем небольшой,но тогда впечатлял. А работал-как зверь,без проблем. Его отдали в 2000 теще,у нее работал до ее смерти в 2010, потом его отдали соседям. И второй также работал.

Цікавий час цей кінець 50-х.
Закинула нас доля у глухомань.
Батьки цілий день на роботі. На мені школа і домашнє господарство. Ще й за братом слідкуй. Йому декілька років, діти його нікуди. Завіється з хлопцями кудись у село до їхніх родичів кілометрів за 5. Де я його буду шукати, ніколи. Повернеться колись.
Мати записки писала мені з вказівками.
Води з колодязя наносити хоч по піввідра. Мені років 10 - мале, худе, а більш нікого.
Якось пише - звариш батькові гречаної каші, підсмажиш і даси.
Я її зроду не варила. Спитала у сусідки шо до чого. Зварила. Згадала, що далі тре' підсмажити. Вивалила на сковорідку, звісно без масла. А піч сама ж і розтопила. Каша чорніє... чорніє... Побігла з нею до сусідки. Вона - шо це?
Кажу - каша. Зробила ж як мама написала - зварила і підсмажила.
Сусідка - тьфу на тебе! Мати мабуть казала, як батько прийде, тоді смажити, масла покласти чи там смальцю...
Отакі мої 10 років і досвід виживання. :)
А зараз усі бусінки до 50 років.

У тому ж таки віці мріяла - як виросту, нічого готувати не буду.
Буду кожен день їсти консерви Ставрида у томаті із свіжим білим хлібом.
Це була межа моїх мрій.
Здавалось, смачнішої їжі у світі нема.

Разгар лета судя по листве, самое время подбивать бабки
трудодни. И одёжка парадная, и мешки новейшие.

Разгар лета судя по листве, самое время подбивать бабки
трудодни. И одёжка парадная, и мешки новейшие.
Однажды мы работали на току, когда нас гоняли в колхозы.
Вспомнить бы месяц...
Мне кажется, это был август и яркие звезды.
Мы лежали на маленьком стожке во дворе у барака и любовались ими.

Назад
Зверху Знизу