Були чисто наукові контори, а були змішаного типу.
НДI - це яка контора по-вашому? Наукова, чи дослiдницька? Чи змiшаного типу? Чи чисто наукова?
Чисто наукова - це в моему розумiннi ВУЗ , але там бiльше навчають, чим займаються науковою працею, це при совдепii так було. На Заходi трошки не так, там студентiв вже залучали до науки ледь не з першого курсу, а вже на третьому вони працювали на якусь фiрму, вже супутно навчаючись в своему ВУЗi. Ну й окремо стоять рiзнi академii рiзних наук, но туди хуй впрешься без блату на совдепii, як зараз - не знаю, бо давно вiдiйшов вiд науки заради здобування хлiба насущного.
Знаю одного фермера, доволi мiцного, був КТН(чи ДТН) чи в УФТИ, чи ще десь у Ха, з початком пiздеца в 90-х роках кинув наукову кар'еру, та поринув в С/Х господарство, зараз замiсть математики та фiзики оре, сiе та збирае, ну не сам звiсно, а керуе цим процесом, почуваеться непогано, своiх робiтникiв не ображуе грошима та морально, хто проробив 10 рокiв у нього без перерви - купуе та дарить такому новий автомобiль!
А ще знаю другого фермера-пiдараса, який грошей нiхуя не платив своiм робiтникам, тiЛьки начисляв там у ведомостi, так один працiвник до нього пiдходить перед першим вересня й просить - Дай менi заробiтню плату, менi дiтей треба в школу збирати, форму купувати, черевики, тощо, яж на тебе скiльки роблю, ти ж менi довжен! А той пiдар каже - Це ти менi довжен, що я тебе ще й досi тримаю на роботi!