Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Життя в СРСР з фото

• Автор теми Автор теми agenyk
  • Дата створення Дата створення
У мого чоловіка наукова станом на 2011 рік, коли спецпенсії заморозили, була десь 3500.
Більш ніж вдвічі більше моєї.
А по загальному закону після індексацій тепер має те, що ти написав.
:)
Станом на 2011 рік таку пенсію хіба що академіки мали.

Були посади наукові і чисто інженерні.
Мiй покiйний батько був завлабом в одному з НДI Харкова, треба подивитися його трудову, чи мав СНС, чи хоч МНС, але пенсiю наукову собi оформив, мабуть останнiй з могiкан цього НДI, коли його усi спiвробiтники, навiть пiдлеглi, собi вже пооформлювали, тодi й вiн нарештi вирiшив.... Коли телефонував своiм спiвробiтникам, а вони йому кажуть - оформлюй, будешь вiдносно нормальну пенсiю отримувати, а не копiйки. Я йому ще друкував рiзнi заяви до пенсфонду та в його НДI, щоб там поставили печатки та пiдписи, а потiм вiдносили все це в пенсфонд. Геморою було багатенько, але воно цього коштувало!

Мiй покiйний батько був завлабом в одному з НДI Харкова, треба подивитися його трудову, чи мав СНС, чи хоч МНС
Зазвичай завлаб це інженерна посада. Але на цій посаді могли бути й науковці, особливо якщо керівництво не заважало, а допомагало. Бувало давали додаткові доплати, які повертали налом, щоб ЗП підвищити

Зазвичай завлаб це інженерна посада. Але на цій посаді могли бути й науковці
Ось цiкаво - його пiдлеглi були науковцями чи нi? Батько якiсь статтi писав, мав декiлька авторських посвiдчень, приймав участь у науковiй та науково-дослiдницькiй роботi цього НДI, тож я вважаю що отримав наукову пенсiю заслужено, але цю наукову пенсiю треба було вибивати, що називаеться, з ПФ Украiни! Скiльки я передруковував рiзних заяв, то те там не так, то те.... Це був пiздець! Але ми впорались!

Зазвичай завлаб це інженерна посада. Але на цій посаді могли бути й науковці, особливо якщо керівництво не заважало, а допомагало. Бувало давали додаткові доплати, які повертали налом, щоб ЗП підвищити
Завлаб у відділі, який мав статус наукового, прирівнювався до науковця. Це для таких змішаних установ, як моя контора. Завлаб - це посада. І НС або СНС - посади.

Ось цiкаво - його пiдлеглi були науковцями чи нi? Батько якiсь статтi писав, мав декiлька авторських посвiдчень, приймав участь у науковiй та науково-дослiдницькiй роботi цього НДI, тож я вважаю що отримав наукову пенсiю заслужено, але цю наукову пенсiю треба було вибивати, що називаеться, з ПФ Украiни! Скiльки я передруковував рiзних заяв, то те там не так, то те.... Це був пiздець! Але ми впорались!
Щось, Федя, ти не те кажеш.
Там нічого складного.
Аби підрозділ відносився до наукового.
Ось якщо інститут науково-дослідний і проектно-конструкторський, як приклад, то там все розписано, ху іс ху.

Щось, Федя, ти не те кажеш.
Там нічого складного.
Все те я кажу! Надрукував ще на друкарськiй машинцi його заяву в ПФ, вiн пiдписав, повезли в Ха в ПФ, а там доебалися, шо вiн "займався науково-технiчною та науковою роботою", iм, бля, треба щоб "науковою та науково-технiчною роботою".... Прийшлось передруковувати, це ще в докомп'ютерну мою еру було.... А попередня заява була вже засвiдчена в його НДI, мокра печатка та пiдписiв купа, а тепер прийшлося знову iхати в Ха до його НДI, та знову всi пiдписи та печатки збирати, а там - ебать, якась бутлегерша бухгалтерша захворiла, а без ii пiдписа заява не дiйсна, приходьте через три днi, коли вона з'явиться на роботу, а може й не з'явиться....:незнаю:Там був цiлий квест, бля....

Ну це звичайна рутина, про що я й кажу. Були чисто наукові контори, а були змішаного типу. Ось і виходило, що керівникові потрібні були докази, а мені 10 років на науковій посаді, яких не вистачило.

Були чисто наукові контори, а були змішаного типу.
НДI - це яка контора по-вашому? Наукова, чи дослiдницька? Чи змiшаного типу? Чи чисто наукова?
Чисто наукова - це в моему розумiннi ВУЗ , але там бiльше навчають, чим займаються науковою працею, це при совдепii так було. На Заходi трошки не так, там студентiв вже залучали до науки ледь не з першого курсу, а вже на третьому вони працювали на якусь фiрму, вже супутно навчаючись в своему ВУЗi. Ну й окремо стоять рiзнi академii рiзних наук, но туди хуй впрешься без блату на совдепii, як зараз - не знаю, бо давно вiдiйшов вiд науки заради здобування хлiба насущного.
Знаю одного фермера, доволi мiцного, був КТН(чи ДТН) чи в УФТИ, чи ще десь у Ха, з початком пiздеца в 90-х роках кинув наукову кар'еру, та поринув в С/Х господарство, зараз замiсть математики та фiзики оре, сiе та збирае, ну не сам звiсно, а керуе цим процесом, почуваеться непогано, своiх робiтникiв не ображуе грошима та морально, хто проробив 10 рокiв у нього без перерви - купуе та дарить такому новий автомобiль!
А ще знаю другого фермера-пiдараса, який грошей нiхуя не платив своiм робiтникам, тiЛьки начисляв там у ведомостi, так один працiвник до нього пiдходить перед першим вересня й просить - Дай менi заробiтню плату, менi дiтей треба в школу збирати, форму купувати, черевики, тощо, яж на тебе скiльки роблю, ти ж менi довжен! А той пiдар каже - Це ти менi довжен, що я тебе ще й досi тримаю на роботi!

Останнє редагування:
Федя, что ты хочешь мне доказать?
В моей конторе никому не отказали в научной пенсии, кто имел на нее право.
Причем, эти люди оформляли пенсию уже при Украине.

Федя, что ты хочешь мне доказать?
В моей конторе никому не отказали в научной пенсии, кто имел на нее право.
Почему Вы не доказали своё право на научную пенсию? Может ещё не поздно?
Вам я ничего доказывать не собирался, просто рассказал, что не всегда так просто взять и получить научную пенсию!:пиво: Мне она уже не светит, так что похуй

Почему Вы не доказали своё право на научную пенсию? Может ещё не поздно?
Вам я ничего доказывать не собирался, просто рассказал, что не всегда так просто взять и получить научную пенсию!:пиво: Мне она уже не светит, так что похуй
Федя! Я ничего не доказывала, так как у меня не было необходимых 10 лет стажа на научной должности.
Посчитала по трудовой, вздохнула, вспомнила свое "назови хоть горшком" и оформилась по общему закону.

так как у меня не было необходимых 10 лет стажа на научной должности.
Наукой занимались? Труды или статьи научные писали? Соавтором какого-нибудь невъёбного научного изобретения(труда) были? Всё это должно учитываться, даже если стажа нету!:увага:

1746402046652.png

Назад
Зверху Знизу