Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Зарядная станция

• Автор теми Автор теми crisis
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 2563
Народ, обьясните шо есть зарядная станция? Это просто аккум с инвертором? Тогда чего она такого лютого бабла стоит? Щас на них дофига собирают 50-80к.
2 аккума 75ки +мощный инвертор(2кв) это 16к
Можно еще контроллер панелей добавить +1к
чо за ***?

Народ, обьясните шо есть зарядная станция?
Що ви маєте на увазі під терміном "зарядна станція"? Взагалі, "зарядна станція" - це здоровенний стаціонарний зарядний пристрій для заряджання акумуляторів, наприклад, електричних візків, навантажувачів, штебелерів, ну й, звісно, електромобілів.

А те, що ви розповідаєте, то "джерело безперебійного живлення". Має в собі акумулятор, зарядний пристрій для нього та інвертор, щоби видавав на виході 220 В. Ці пристрої можуть мати різну потужність інвертора та ємність акумулятора. Відповідно мають різні розміри, вагу та вартість. А ще вартість залежить від типу акумуляторів. Свинцеві, звісно, дешевші, а літієві дорожчі. Але літієві легше, компактніше та швидше заряджаються. Ну й термін служби більший.

Що ви маєте на увазі під терміном "зарядна станція"? Взагалі, "зарядна станція" - це здоровенний стаціонарний зарядний пристрій для заряджання акумуляторів, наприклад, електричних візків, навантажувачів, штебелерів, ну й, звісно, електромобілів.

А те, що ви розповідаєте, то "джерело безперебійного живлення". Має в собі акумулятор, зарядний пристрій для нього та інвертор, щоби видавав на виході 220 В. Ці пристрої можуть мати різну потужність інвертора та ємність акумулятора. Відповідно мають різні розміри, вагу та вартість. А ще вартість залежить від типу акумуляторів. Свинцеві, звісно, дешевші, а літієві дорожчі. Але літієві легше, компактніше та швидше заряджаються. Ну й термін служби більший.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Такие штуки.

чего она такого лютого бабла стоит? Щас на них дофига собирают 50-80к.
2 аккума 75ки +мощный инвертор(2кв) это 16к
Можно еще контроллер панелей добавить +1к
чо за ***?
Тому що там літій-іонний акумулятор. А це означає компактність та значно меншу вагу. Вдома воно, звісно, не актуально, а солдатам в бліндажі - актуально. Уяви, що твої два акуми по 75 Аг стиснули до розмірів 35х25х30 см, а вагу зменшили до 20 кг, причому все це включно з інвертором та зарядним пристроєм. Це дозволяє одному мужику закинути все це добро у рюкзак та перти на собі в тил на підзарядку, а потім на позицію в окоп на розряджання.

За эти деньги можно купить электровелосипед с ёмкими литиевыми аккумуляторами, и опорой заднего колеса, крути педали стоя на месте и заряжай аккумы в режиме рекуперации, ну может какой то еще правильный контролер сделать по выходу с инвертором на 220 и USB, так он мобилен, не надо нечего переносить, переехал и всё, или съездил зарядился в тылу и обратно приехал.

Тогда чего она такого лютого бабла стоит? Щас на них дофига собирают 50-80к.
потому что пластмасса подорожала..новая он а вишь телефоны по 40 кусков чеж такую весчь дороже непродать..если поискать гдето на али в половину дешевле будет

що б не плодить тем запитаю тут, які зараз є норм станції на 1024ват ємності на залізо-фосфаті окрім екофлоу і блюетті на яких задрали ціни? дякую!

Ого, дійсно аж на 4 тисяці за ніч накинули, всі. Моя думка - це сезонне і до вересня ще підвезуть Dji та усілякі Fossibot.
p.s. Минулого року після літа ціни впали суттєво і на станції і на генератори. Dji Power 1000, норма 2.2 Квт, короткі пікові до 4.4 Квт, захист вид пилюки та вологого середовища, на оф.сайті - 699.

Останнє редагування:
що б не плодить тем запитаю тут, які зараз є норм станції на 1024ват ємності на залізо-фосфаті окрім екофлоу і блюетті на яких задрали ціни? дякую!
Альтек 1000, десь приблизно 800$ буде. А я додому купив Альтек 600, і сонячну панель ( там вбудований mppt контролер)

Согласен.
Можно самому собрать литий-ферумполимерный, и кулометр туда впендюрить, но время и нервы не окупятся. Ценник на сборку подпрыгнул и очередь, сказали три недели. 15000 грн выходит 100 А. По зарядке, года три назад местных депилов в автоветке гонял блоками питания до 50-ти Ампер. У всех были бустеры и спрашивали про зарядки... китаицкие. Ни один не спросил и не задумался о БП. Все придет со временем, я даже думаю очень скоро.

изза примочек по зарядке дронов
когда берешь для холодильника, кофе попить, нууу фен для кобылы.. накуя дроны?.
Мне дали задачу вымыть глушитель с виновки, все ***яя вумные шо немогу. Вытрусил куски нагаров, попробовал растворить, нашел результат и они помыли сами по придуманной технологии за 15 минут. А то ****ели, что УЗ ванна ... где ее на полигоне взять?. А БП надо тоже выбирать или доделывать с регулировкой по току. типа для разных нужд. Ну и лучше по еще если есть регулировка по напряжению, тоже пригодится.

ненужны почти никому
Но если типа БП и регулировать ток и напругу, то покуй что дуть. Я ща инвертор заказал на китае, 1200 ватт, попробую, расскажу. Акум как соберут, сам не стал, тоже подую-расскажу.

а для чего?
хавчик-газпечь+баллон
холодильник 12 час обязан держать холод
далее планшет+пауэр 50 000

Для квартири краще стаціонарний інвертор десь на 3-5 кВт з LiFePO4 акумулятором 48 В, 100...200. А*год. Але ж то великі гроші :( Тож я поки що обходжуся своєю зарядною станцією на 1 кВт. В основному вона живить холодильник та комп'ютер.

Для квартири краще стаціонарний інвертор десь на 3-5 кВт з LiFePO4 акумулятором 48 В, 100...200. А*год. Але ж то великі гроші :( Тож я поки що обходжуся своєю зарядною станцією на 1 кВт. В основному вона живить холодильник та комп'ютер.
Ото й я для таких цілей дивлюсь щось в районі 1-1200 Ват ємності

Так а що тобі ще треба постійно живити? Світло, як раз, простіше живити власними акумами, без перетворення в 220. Комп і холодильник - критичні, решта - ні.
Хавка - газ.

Ото й я для таких цілей дивлюсь щось в районі 1-1200 Ват ємності
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

8шт для 24В збірки, вона видасть реальних 2,5кВт.
Або 4шт для 12В збірки на 1,25кВт.
12В ККД буде гірший, але, все одно це збірка на 1кВт
3401*4=13604 тільки батарея на 12В 105Ач Плюс інвертор який подобається, плюс - охуєнних розмірів зарядка на 50А. 12В 50А - навіть в мене такого БПшника немає :) Бо, якщо далі так піде як у Києві було - це 2 години є світло, 6 годин немає. Тобто, за 2 годити треба влити стільки, щоб вистачило на наступні 6.

Назад
Зверху Знизу