Zvuryatko
UA
- 🟢 16:54 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
-
От чого мені не вистачає - так то буклетів.
З фотками, історією, експозицією.
Я сама люблю буклети.
Коли були в Олицькому замку, там в манюсінькій крамничці магніта не знайшлось, не те що буклетів.
Зараз я його сюди добавлю.
Нє, передумала про Олику. Там багато матеріала.
Напишу про Клеваньский замок.
Я сама люблю буклети.
Коли були в Олицькому замку, там в манюсінькій крамничці магніта не знайшлось, не те що буклетів.
Зараз я його сюди добавлю.
Нє, передумала про Олику. Там багато матеріала.
Напишу про Клеваньский замок.
Давай, пиши. То все поряд - можливо поїду, подивлюся.
Перша письмова згадка про замок датована 1458 р. Власники - князі Чарторийські будували його майже сто років.
В 17 столітті в замку розташований ієзуїтський колегіум. Якісь учбові заклади.
Після відходу териториї до Росії в кінці 18 ст. замок стоїть пусткою і потроху розбирається на цеглу. За СРСР там щось було, бо плитка на стінах сучасна.
Кілька століть тому він виглядав так
В Олику з'їздіть обов'язково.
В замку розташована обласна психлікарня, але на територію пускають. Ну тоді, в 2013 ми зайшли без проблем.
Навпроти замку офігєнний костел з дзвіницею височенною.
Коли їхали назад в автобусі, зупинила нас жіночка, розшукувала втікача з тої лікарні..
А ще Свірж мені подобається. Там де Трьох мушкетерів знімали. Десь читала, що місцеві памятають як Боярський бешкетував під час зйомок))) Там я була з організованою екскурсією, автобусом фіг доїдеш нормально.
Це в Клевані?
А онтам, далеко, отой міст?
Фото с телефона.ОГО! Як вночі гарно!
хочу такий завжди,а не тiльки лiтом..Хотин цього літа
Хороші фотки.
Літом гарно всюди. Але і зимою нормально коли компанія хороша.
Приїхала до мене якось в гості родичка в Харків в лютому місяці, кажу якось вранці - чим би нам зайнятись, що подивитись, ну і ляпнула не подумавши - а ти була в Білгород-Дністровський фортеці?Увечері вже котили на Одесу.
В таку пору року, коли сиро, холодно і моросить сніжок, у величезній фортеці - нікого! Кррррасота!
Доброго вечора, пані Тетяно.
А фотки звідти у вас є?