Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Закликаю розмовляти українською

• Автор теми Автор теми sashapro
  • Дата створення Дата створення
Підтягнулися ольгінські боти, які на псячій мові пояснюють що українська мова - погана.
Ця консерва "борщев", щойно агітувала проти розробки газових родовищ, які дадуть нам крок вперед до енергетичної незалежності, а тепер розповідає про те яка мова правильна, а яка ні. Ні розуму ні совісті у цих фіноугромордвинів.

автівка, діяспора, катедра, світлина, на кшталт, гвинтокрил, мапа, парохотяг

Мова у якій є варіативність - це прекрасно. Не секрет, що українська у плані варіативності на дві голови вища ніж *******тський діалект староболгарської.

Останнє редагування:
Коли вчителька на уроці української мови кілька разів сказала "у тисяча дев"ятсот дев"яносто ВІСЬМОМУ" році, донька делікатно виправила її, що правильно говорити "восьмому". Вчителька образилась, виникла суперечка. Донька сказала, що тоді будемо говорити "Шістому, сімому".

ЗНО здали на 199,5 балів :)

Не відчуває та вчителька українскої. Можна не досконало її знати з огляду на те, що все життя спілкувався ***ломовою, але "вісьмому" ж звучить навіть дико якось. Ні, треба тій вчительці щось інше викладати, українська явно не її рідна.

Для нубасів пропоную просте правило - при схиленні І у коренях в закритих складах змінюється на О у відкртих. Дім - вдома, ніч - вночі, торгівля - торговельний, ...

додано
Ще на Е, підказали он нижче, але це знову ж таки питання відчуття мови.

Останнє редагування:
Не відчуває та вчителька українскої. Можна не досконало її знати з огляду на те, що все життя спілкувався ***ломовою, але "вісьмому" звучить навіть якось дико.

Мабуть правила чергування літер і та о пройшли повз цю вчительку у дитинстві.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

:)

где ТС, пусть закрывает эту тему ибо ******* вата

Прошу прощения - "***ломова" это вы про русский язык? А не кажется вам, что вы занимаетесь раздуванием межнациональной вражды и оскорблением половины населения Украины. Вот из-за таких как вы, Украина на сегодня не едина, вы не чем не лучше рыгов, которые делили Украину по сортности. Очень глупо и не красиво с вашей стороны. Впрочем я считаю, что именно такие как вы и губят нашу Неньку, хотя, может вы просто обыкновенный, платный, провокатор.
І це людина з регістрацією менше року та 3к постів каже про платних провокаторів старому та шанованому юзеру? :D

А ***ломова вона бо нею говорить ***ло. І все. Для тебе образливо? Мені пох, рівно як і на всіх інших. Скажеш це не толерантно? Ну поскаржся, як колись американці скаржились, що їх піндосами кличуть. Да й що таке толерантність - невже не те, що мені пох на тебе, усіх ***ломовників тощо? Ну а те, що кличу так - ну мені так зручно і це моє право. Можу і ***** послати - будемо сперечатись чи можна ***** слати?

Прошу прощения - "***ломова" это вы про русский язык? А не кажется вам, что вы занимаетесь раздуванием межнациональной вражды и оскорблением половины населения Украины.
Російський діалект скоро зникне з України, а згодом і взагалі. Мертвороджені мови імперій зникають разом з ними.

но в пидручныках е таки слова, наверное западенски, что их не разумиють даже те учителя, котри выросли в украинский мове, но именно в класичний, полтавский мови
Що ж це за страшні слова? :іржач:

Ці *****ські боти - то просто невичерпний генератор лулзів.

где ТС, пусть закрывает эту тему ибо ******* вата

Краще закрити ******ів, хіба ні?

Украина на сегодня не едина,
Україна сьогодні єдина як ніколи і російськомовні люди ніяк не оминуть сувору українізацію.
Почнеться усе з перейменування радянсько-російських вулиць та назв, а далі російська буде поступово витіснятися до повного її кінця.

Останнє редагування:
Яким чином? Що тебе спонукало до таких висновків?

Я імпровізував.
Українська мова - величніша та могутніша за російський діалект хоча б через можливість подібної імпровізації.
Не надо импровизуваты, книжки читай. И грамматику учи. И нэ плюндруй ридну мову.

Раньше я с уважением относился к укр. мове, но после етера, міліціянта и прочей ***ни для меня украинского языка не существует.
Это ж надо было втирать лохам о тысячелетней истории и при этом продолжать выдумывать новые слова
Аналогично

Ця консерва "борщев", щойно агітувала проти розробки газових родовищ, які дадуть нам крок вперед до енергетичної незалежності, а тепер розповідає про те яка мова правильна, а яка ні. Ні розуму ні совісті у цих фіноугромордвинів.
Боже, ну учи же граматику, елы-палы!

Вже десь місяць пишу на форумі виключно українською, навіть виникає бажання спілкуватися нею ірл, тільки нема з ким :)

Насправді повний перехід на головну мову України це простіше ніж здається.

то є так, алеж нахуя воно всралося? Це ще ібатися- міняти клавіатуру в віндє. Невже не простіше спілкуватися щирою москальською мовою? Не в мове діло же.

то є так, алеж нахуя воно всралося? Це ще ібатися- міняти клавіатуру в віндє. Невже не простіше спілкуватися щирою москальською мовою? Не в мове діло же.

Це справа звички. Мені вже, чесно кажучи, зручніше писати українською. Україномовна щелепа заважає формулювати думки російською :D

Не надо импровизуваты, книжки читай. И грамматику учи. И нэ плюндруй ридну мову.

Аналогично

Мене усе влаштовує, і зважати на якихось підмосковників, які ненавидять усе українське, я не планую.

У московському діалекті це слово пишеться з двома М. YOU FAIL.

Вы с оксюмороном в полемику не вступайте.
Он будет больше постов строчить и больше денег зарабатывать.

Такі справи.

Больше не буду.)))) Тем более, что он ****амотный.

Те, кто больше всего призывают общаться исключительно на мові - зачастую крайне безграмотны в ней.

Ровно как и самые отчаянные вышиватники крайне безграмотны в истории.

Тема яйца выеденного не стоит, а ТС провокатор.. Ведь понятно, кто на каком языке разговаривал, на таком и дальше будет говорить.

я смотрю некоторым тут повылазило, вы что не видите, что ТС написал, что призывает, а не заставляет разговаривать или вам абы *****деть?

Тем более, что он ****амотный.

Училка или просто ебонутое?

Да мы просто сочувствуем, что, на 25 году незалежности Украины, кто то призывает, размовляты на ридний мове. Это примерно так, как была тема, что какие то клоуны гордились тем, что вышиванки одели, причем друг перед другом петушились, что они никого не испугались (и смех, и грех). Размовляты на ридний мове - это так же естественно, как дышать чистым воздухом, как наслаждаться пением соловья или дзурчанием струмка, но призывать к этому просто абсурдно. Можно призывать не воровать, не обманывать, не быть кугутом или казнокрадом, переходить дорогу на зеленый свет, мусор бросать в мусорки, но призывать размовлять на украинской мове, да еще призывать это делать украинцев, ну это просто нонсенс.

Ну и пусть призывает. Половина страны - манкурты. А тебя чего так это возбуждает?

Я им пытаюсь показать, всю их абсурдность и противоречивость. *****, это же додуматься до такого, примерно так же, как призывать англичан говорить на английском языке, просто бред.

Не бред. В Индии сейчас люди из высших слоёв вообще не знают хинди, только инглиш. Что удивительного, если таких индусов призывать общаться на хинди? Но, правда, у нас ситуация наоборот, укр. язык не понимают и отвергают только люди из касты неприкасаемых, ****очерпии всякие:D

Те, кто больше всего призывают общаться исключительно на мові - зачастую крайне безграмотны в ней.

Ровно как и самые отчаянные вышиватники крайне безграмотны в истории.
Ого які висновки! Прям "умозаключения". Не вам, *****ам, про грамотність українців судити.

Назад
Зверху Знизу