1)
Геральт з Рівії
Ось в мене двоякі відчуття. З одного боку Генрі Кавілл виглядає доволі пристойно в ролі Геральта. А з іншого
По-перше. Хотілося б поглянути як цей відьмак пробіжить "Мучильню" в Каер Морхенє. Бо дивлячись на Кавілла розумієш, що:
Ну ты, балерина! Не маши руками. Хватит,
хватит вилять задом. Будь мужчиной. Врежь кому-нибудь,
дай ему пинка, укуси за ухо. Но, довольно. Мужская хватка!
Вспомни Арнольда Шварцнеггера. Арнольд не танцует -
он даже ходит с трудом.
Окрім того Мільва Марія Баррінг коли побачила важкопораненого відьмака в Брокілоні, то описує його як: худого хлопця з плоским животом. Ну це явно не про Кавілла. Хоча як видного з цього серіалу, Нетфлікс взагалі не знайомий з Відьмаком Сапковського і створював свій власний переказ цієї книги.
По-друге. В п'яти битвах Геральт Кавілла втратив меч. Блеать, меч, Карл!!! Відьмака з дитинства привчали бути одним цілим з мечем, він з ним лягав і вставав, роки тренувань, тощо. А тут при першій нагоді втрачає меч. Краще б Кавілла на курси фехтування відправили, щоб хоча б меча навчився тримати. Ні, я розумію, що відьмак був спроможній дати по зубам і без меча. Але все ж втрачати меч?

Найбільш логічніше було б, якби йому відірвали б руку і вона потім з часом б мутувала та відростала знов. Ніж ця тупа Нетфліксовська втрата меча.
Третє. У відьмака в наслідок мутації волосся стало білим. Його постійно сприймали за старця або ж називали біловолосим. Одне з його прізвищ - Гвінблейд - Білий Вовк.
Блеать, Нетфлікс. В вас там парики скінчились? Помийти нарешті голову вашому відьмакові...
Зустрічайте - відьмак Дракаріс...
Ну й чотири...
В книзі відьмак дозволяє собі сарказм та гострі жарти, чого не скажеш про Кавілла
Ну добре, що хоч меч на позитиві
Йеннефер
Блеать, допоможіть мені це розвидити...
Я дивлюся на це:
А все одно бачу це:
Ні, ну блеать нахуахуа все це? В книзі про горбунью згадується лише декілька разів і це не псує загальну картину. Нетфлікс вирішив дві серії познущатися над цим образом. Заради чого? Показати як вона вчилася в Аретузі, як ставала величнішою чародійкою? Та в кожній серії Потерського Хогварда магії більше ніж в двох серіях про горбунью-чародійку.
Ну й як наслідок, завдяки такій нарузі над темним образом Йеннефер ми маємо це:
Цірілла
Ну якщо відкинути вік актриси, перебір з зеленими неприродними лінзами, то в цілому доволі вийшло не погано.
Лютік
Знайшли якого Джоі Беті, який ще й бардом виявився. Молодці

Але було б краще, якби він був в темі та зміг би в серіал принести щось біль краще ніж "Заплатите ведьмаку чеканной монетой..."
Одне, але велике Але. Сцена, коли відьмак йде на битву з сільваном Торкве. Лютик заговорює йому зуби і отримує під дих від Геральта. Ось, блеать, навіщо це було?
Б'є значить любить? Так нехай спробує Йен від3,14здити...
1) По-перше. Після цього Геральт далі Лютика повинен був нести на своїх плечах, ну або ж перекинути через Плотву.
2) По-друге. Ну якщо ж вирішили піздонути Лютика, то це повинно було виглядати так:
https://cs11.*********/post_img/2020/01/13/8/157892262612491150.webp
Тіссая де Вріе
Ось тут я можу лише стоячи аплодувати вибору Міанни Берінг на цю роль. Мені не вистачало лише педантичності, що була присутня Тіссаї, але то таке...
Мишовур
Одночасно і злет, і падіння Нетфлікса. Адам Леві ідеальний вибір на цю роль, зіграв просто чудово. І якщо розробники гри Відьмак зробили цього персонажа ледь ні найголовнішим, то Нетфлікс вирішили над ним поглумитись. Ввівши для цього доплера і самі собі створили абсурд.
В книзі перша зустріч Цірі і Відьмака пройшла в Брокілоні, куди заблукала княжна. Тоді відьмак втік від свого Призначення. Тут творці Нетфлікса вирішили переховати Цірі в Брокілоні, куди війська Нільфгаарда взагалі не в стані були зайти. І для того, щоб її звідти виманити вони вирішили вбити Мишовура, змусити доплера перевтілитись в Мишовура. ПсевдоМишовур якимось чудом пройшов всі дозори дріад і зумів без спротиву останніх вивести Цірі з Брокілону. Нагадаю, в книзі це навіть Геральту не вдалося, дріади провернули чари з водами Брокілону, але вони не подіяли на Цірі і тоді Еітне зрозуміла про призначення. Але в серіалі напридуманого ними бреду Нетфліксу виявилось замало. Спочатку доплер каже, що я тепер - ти і твій разум - мій разум. А потім доплер палиться на простому запитанні Цірі про Скеліге. Ну це ж бред, суцільний бред, що аж ніяк не виправдовує Нетфлікс
Трісс Меригольд
А ось оце - бля суцільний 3,14здець. Так познущатися та згвалтувати світлий образ Трісс міг лише Нетфлікс. Я гадаю, що якби дітей того, хто це зробив - вбили, його дружину згвалтували, а йому самому повідрубали б руки, щоб він більше такого не коїв, - то це й було б найменшим злом Сапковського, про яке він писав....
Ну й
Фрінгілла Віго
Мало того, що Фрінгілла в книзі згадується набагато пізніше, вона в Ложу Чарівниць була запрошена більш відомою нільфгаардською чарівницею Ассіре вар Анагид. Тобто це була маловідома нільфгаардська чарівниця. Так ще її по наказу Ложі змусили спокусити та утримувати Геральта від пошуків Цірі та Вільгефорца. Окрім того вона була схожа на Йен і Геральт її пару разів так і називав.
Фрінгілла серіалу мало того, що стала більш вагомою, так ще й на Йенніфер схожа як ослиця на кобилу...
Ось порівняння Йен, Тріс та Фріні (книга, гра, серіал):
До
Вільгефорца доберусь, коли Соддену почну кістки перемивати....