Там комментарии читателей интересные -
класс:
А у тебя, билано-пропагандона, стиль КПСС: тогда в аналогичных случаях в "Правде" писали, как бы мнение простого рабочего по поводу политики Уолл-стрита. Это у тебя такая уже современная выучка или рудимент прошлой эпохи??
"Ні від кого в ЄС ви не почуєте гострих слів або вироків з приводу підписаних документів. Це внутрішня справа Києва і Москви. Навіть якщо Україна дозволить Росії розмістити військову базу в Києві, ніхто нічого не скаже. Україна - незалежна країна і сама вирішує, що їй робити.
- Чи уявляєте ви собі підписання аналогічного договору між Росією і Чехією?
- Ні. Я не хочу нікого образити, але для мене, як і для більшості європейців і чиновників Євросоюзу, незрозуміло,
як в принципі можна змішувати знижку на газ з перебуванням військової бази на території країни. Новина про те, що Україна розміняла знижку на ціну на газ на 25-річне перебування російської військової бази і через це сталася бійка в українському парламенті, - дуже погана новина для інвесторів.
- Але ж Чехія погодилася на розміщення американської системи ПРО на своїй території в обмін на політичну протекцію з боку США?
- Це не одне й те саме. Ми члени НАТО і маємо зобов'язання перед цією організацією. У країнах ЄС у принципі неможливо підписання такої угоди.
У нас рішення про ціну на газ підписують компанії, наприклад GdF, RWE, EON. Вони не господарі країни. І не можуть поміняти військову базу на території Німеччини або Франції на знижку на газ. А в Україні уряд домовляється про комерційні питання. Вона бере на себе функції, яких немає у керівництва ЄС. І виглядає це дивно для європейського менталітету.
Тому цей договір у Євросоюзі ніхто не зрозумів."
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.