Статус:
Повідом.: 788
Повідом.: 788
- 🟡 05:31 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
Возврат денег за товар ненадлежащего качества при изменении курса валюты
Здравствуйте!
Собственно, такая история: купил товар пол года назад, в нём проявляется существенный недостаток (согласно определению ЗУ "О защите прав потребителя"):
Согласно всё тому же акту:
Покупался товар, естественно, в гривнах. Сейчас такой же товар стоит на 30-40% дороже в гривнах.
В связи с этим вопрос: если я согласно Закону буду требовать возврата денег за товар, то единственный вариант - это то, что мне вернут по чеку, то есть я, по сути, потеряю 30-40% своих денег? Или всё же есть вариант с пересчётом по курсу доллара или в соответствии с сегодняшней стоимостью?
Здравствуйте!
Собственно, такая история: купил товар пол года назад, в нём проявляется существенный недостаток (согласно определению ЗУ "О защите прав потребителя"):
12) істотний недолік - недолік, який робить неможливим чи недопустимим використання товару відповідно до його цільового призначення, виник з вини виробника (продавця, виконавця), після його усунення проявляється знову з незалежних від споживача причин і при цьому наділений хоча б однією з нижченаведених ознак: а) він взагалі не може бути усунутий; б) його усунення потребує понад чотирнадцять календарних днів; в) він робить товар суттєво іншим, ніж передбачено договором;
Согласно всё тому же акту:
У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку істотних недоліків, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), або фальсифікації товару, підтверджених за необхідності висновком експертизи, споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством і на підставі обов'язкових для сторін правил чи договору, має право за своїм вибором вимагати від продавця або виробника:
1) розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми;
2) вимагати заміни товару на такий же товар або на аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника), товар.
Покупался товар, естественно, в гривнах. Сейчас такой же товар стоит на 30-40% дороже в гривнах.
В связи с этим вопрос: если я согласно Закону буду требовать возврата денег за товар, то единственный вариант - это то, что мне вернут по чеку, то есть я, по сути, потеряю 30-40% своих денег? Или всё же есть вариант с пересчётом по курсу доллара или в соответствии с сегодняшней стоимостью?
Останнє редагування: