Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Война: события, люди, впечатления

В порівнянні з Європою, у нас нормально можна потрапити до любого лікаря. Сусідка зараз в Австрії. Поранила палець, потрібна була мазь з антибіотиком, в аптеці потрібен рецепт, пішла до лікаря і зі скандалом, з криками вибила рецепт. Лікар крутив пальцем у скроні, казав, що вона ненормальна. Її дитина страшенно кашляла - "давайте пити чайок з м"ятою"... Друга знайома живе в Норвегії. Як приїхала, захворіла на бронхіт, потім почалося запалення легенів, в до лікаря можна потрапити тільки через сорок днів. Якимись путями, по знайомих дістала антибіотики і сама себе вилікувала. Потім запасалася усілякими ліками...
В імпортной сістємі врач рішає шо нужно, а не бабці - мазь там чи каплі, потому так. Ну і лєвомєколь який всігда в наших маст хев у аптєчках.
Ну і для екстренних случаїв у врачів єсть окни в тєчєнії дня тоісь не тре ждат 40 днів якшо всі признаки пневмонії чи шо там. +Скора помощь єсть. А як без врачів діагнози появились - хз🤷‍♀️

Якшо не чумайдан їх перти то пропустят 🥱
Я пер у чумайдане почти пакет маленький типа АТБ,но все выложенные с коробочек и некоторые пластины с по одной -две таблетки выдавлены.Полька таможеница посмотрела во внутрь,но пропустила.Перерывали на пешем переходе мой чумайдан и супруги сигареты,водку искали.Сейчас жёстче,бывает даже рецепты и назначение врача не помогают.

Вас вітає місто-герой Ізюм

Вкладення

• 20250927_085536.webp
    20250927_085536.webp
    5.6 MБ · Перегляди: 11
Ви , здається, на Олексіївці?

Це вельми залежить від установи. Можу порівнювати дві міських районних поліклініки (називати не буду, справа не в конкретиці)

Та зрозуміло що залежить. От зараз багато хворих на ГРВІ, до сімейника черга велика, а до того ж кардіолога можна, якщо офіційно, потрапити тільки за направленням сімейного лікаря. Так у нього своя черга))
Воно то все це вирішується, але...

Я пер у чумайдане почти пакет маленький типа АТБ,но все выложенные с коробочек и некоторые пластины с по одной -две таблетки выдавлены.Полька таможеница посмотрела во внутрь,но пропустила.Перерывали на пешем переходе мой чумайдан и супруги сигареты,водку искали.Сейчас жёстче,бывает даже рецепты и назначение врача не помогают.
Да кстати,почему пер,может кому пригодится.Вёз таблетки не только сердечные,но и давления,алахол,паноса, анальгин и т.п.В Германии страховочную карточку оформляют через 2-4 месяца с момента прибытия/прописка,,24 параграф,смотря какая страховочная контора/кому как повезет.Волонтеров,как были вначале 2022 года уже нет.Запас таблеток желательно должен быть.Я получил страховочную медкарту через 4 месяца.

Ну да, смотрят і спрашуют тіпа для себе? Кажеш да і усьо. Ну я случаів отказа не знаю, шоб хтото не провіз 🤷‍♀️

Да кстати,почему пер,может кому пригодится.Вёз таблетки не только сердечные,но и давления,алахол,паноса, анальгин и т.п.В Германии страховочную карточку оформляют через 2-4 месяца с момента прибытия/прописка,,24 параграф,смотря какая страховочная контора/кому как повезет.Волонтеров,как были вначале 2022 года уже нет.Запас таблеток желательно должен быть.Я получил страховочную медкарту через 4 месяца.
А что делать, если аппендикс прихватит или какой желчній, а карти нет? Помирать или домой возвращаться?

Кстати, меня убивало предложение уехать за границу под предлогом - хоть мир посмотришь!
Парировала, что не хочу смотреть на мир во время войны, и что меня может любовь к отеческим гробам дома держит.
Наверное, уговаривающие воспринимали это как патетику.
Тогда сейчас я бы другой довод добавила - вы мне предлагаете смотреть мир из окна морга? Я умею жить только дома. Только тут я относительно здорова. А там я умру от страха, что заболею всеми болезнями сразу, а ближайшего медцентра там не будет, хоть и за 580 гривен.

Кстати, меня убивало предложение уехать за границу под предлогом - хоть мир посмотришь!
Парировала, что не хочу смотреть на мир во время войны, и что меня может любовь к отеческим гробам дома держит.
Наверное, уговаривающие воспринимали это как патетику.
Тогда сейчас я бы другой довод добавила - вы мне предлагаете смотреть мир из окна морга? Я умею жить только дома. Только тут я относительно здорова. А там я умру от страха, что заболею всеми болезнями сразу, а ближайшего медцентра там не будет, хоть и за 580 гривен.
Людина істота живуча, тому про морг навряд чи, але я з 2022 була у Львові раз 50, проїздом, і колись бажане "до Львова на каву і архітектуру" відрубило як нюх під час ковіду. Дивишся, бачиш, але не сприймаєш.

Двічі були гарні прогулянки, з екскурсією і колєжанкою, яка вигуляла мене по Пекарській.

В принципі це лікується) але багато факторів на те впливає - вік, настрій, перспективи.

Людина істота живуча, тому про морг навряд чи, але я з 2022 була у Львові раз 50, проїздом, і колись бажане "до Львова на каву і архітектуру" відрубило як нюх під час ковіду. Дивишся, бачиш, але не сприймаєш.

Двічі були гарні прогулянки, з екскурсією і колєжанкою, яка вигуляла мене по Пекарській.

В принципі це лікується) але багато факторів на те впливає - вік, настрій, перспективи.
Я маю на увазі віїзд за кордон.
Там би я вмерла.

Автомобіль із Пекарської - третій ретродетектив циклу Андрія Кокотюхи.
До ПСВ - елітна вулиця у Львові.
В що її перетворила радянська влада зв союзу, можу уявити.

А что делать, если аппендикс прихватит или какой желчній, а карти нет? Помирать или домой возвращаться?
Вылечат,но счёт выставят.В Украине оформляют туристическую страховку как я слышал.Если прописались и в процессе оформления выдают временный документ для посещения врача ,но это со слов кто в лагере распределительном был.******* не дадут.

Назад
Зверху Знизу