Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Война: события, люди, впечатления

В нашій пк до окуліста за 3 місяці запис. Прийшли в Європу) або лікарі пішли туди, без нас.

або лікарі пішли туди, без нас.
Саме так. «Через це люди змушені переїжджати, і від нас їдуть висококваліфіковані кадри. Нам потрібно підтримувати лікарів гідною зарплатнею. Така проблема є в кожному місті. Ми втрачаємо цілі лікарні, бо не можемо їх утримувати через брак коштів.»

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

"Снайпер, громадянин Канади, керуючи автомобілем Renault Megane зі швидкістю близько 100 км/год, на нерегульованому пішохідному переході..."

В нашій пк до окуліста за 3 місяці запис. Прийшли в Європу) або лікарі пішли туди, без нас.
Отож ж і доводиться в приватний медцентр звертатись. А там консультація станом на минулий рік здається, 580 гривень.
При гострій потребі найпростіший шлях.
Як і здати аналізи або пройти обстеження, якщо знаеш, що здавати або проходити.

В порівнянні з Європою, у нас нормально можна потрапити до любого лікаря. Сусідка зараз в Австрії. Поранила палець, потрібна була мазь з антибіотиком, в аптеці потрібен рецепт, пішла до лікаря і зі скандалом, з криками вибила рецепт. Лікар крутив пальцем у скроні, казав, що вона ненормальна. Її дитина страшенно кашляла - "давайте пити чайок з м"ятою"... Друга знайома живе в Норвегії. Як приїхала, захворіла на бронхіт, потім почалося запалення легенів, в до лікаря можна потрапити тільки через сорок днів. Якимись путями, по знайомих дістала антибіотики і сама себе вилікувала. Потім запасалася усілякими ліками...

В порівнянні з Європою, у нас нормально можна потрапити до любого лікаря. Сусідка зараз в Австрії. Поранила палець, потрібна була мазь з антибіотиком, в аптеці потрібен рецепт, пішла до лікаря і зі скандалом, з криками вибила рецепт. Лікар крутив пальцем у скроні, казав, що вона ненормальна. Її дитина страшенно кашляла - "давайте пити чайок з м"ятою"... Друга знайома живе в Норвегії. Як приїхала, захворіла на бронхіт, потім почалося запалення легенів, в до лікаря можна потрапити тільки через сорок днів. Якимись путями, по знайомих дістала антибіотики і сама себе вилікувала. Потім запасалася усілякими ліками...
До профільного спеціаліста у нас можна потрапити через 2-3 місяця. До сімейного лікаря - через тиждень.
Єдині хто тебе чекають хоч сьогодні - стоматологи.

До профільного спеціаліста у нас можна потрапити через 2-3 місяця. До сімейного лікаря - через тиждень.
Думаю, що відрізняються поліклініки.. Зараз, під час війни, не показник зі спеціалістами, бо вони теж виїхали.. В нашій полік. 15 до війни були проблеми тільки з ендокринолог - місяць. А до терапевтки спокійно можна було записатися на післязавтра... І зараз теж.

Ви , здається, на Олексіївці?

Це вельми залежить від установи. Можу порівнювати дві міських районних поліклініки (називати не буду, справа не в конкретиці)

Здесь будет то, что не помещается в формат других тем.

УТРЕННЕЕ
Какой-то новый этап в ощущениях.
Мне начала сниться война - но не страшная, а какая-то абстрактная. Кто-то куда-то едет, кто-то что-то говорит.
Но как-будто все не по-настоящему. Проснусь сразу после сна, помню, посплю еще часок - все как в тумане.
Мне даже орки приснились как-то на площади Свободы - как черно-белые фото той войны.
И я смотрю на них, на танки с интересом и думаю - когда-они исчезнут, как те, прошлые.
Потому что это не по-настоящему. Их там нет. Это мне кажется. Это фото об орках.
ТС, а от маю питання в контексті сьогоднішнього дня туризму :) Уявімо, що війна закінчилась, ви маєте можливість і бажання подорожувати Україною. Яке місце на мапі України відвідаєте першим? :)

ТС, а от маю питання в контексті сьогоднішнього дня туризму :) Уявімо, що війна закінчилась, ви маєте можливість і бажання подорожувати Україною. Яке місце на мапі України відвідаєте першим? :)
Будь яке на Волині. Бо багато про неї читала. І навіть не на сучасній Волині, а дещо ширше. Там шмат ЖО, РО...

В імпортной сістємі врач рішає шо нужно, а не бабці - мазь там чи каплі, потому так. Ну і лєвомєколь який всігда в наших маст хев у аптєчках.
Ну і для екстренних случаїв у врачів єсть окни в тєчєнії дня тоісь не тре ждат 40 днів якшо всі признаки пневмонії чи шо там. +Скора помощь єсть. А як без врачів діагнози появились - хз🤷‍♀️

Якшо не чумайдан їх перти то пропустят 🥱
Я пер у чумайдане почти пакет маленький типа АТБ,но все выложенные с коробочек и некоторые пластины с по одной -две таблетки выдавлены.Полька таможеница посмотрела во внутрь,но пропустила.Перерывали на пешем переходе мой чумайдан и супруги сигареты,водку искали.Сейчас жёстче,бывает даже рецепты и назначение врача не помогают.

Вас вітає місто-герой Ізюм

Вкладення

• 20250927_085536.webp
    20250927_085536.webp
    5.6 MБ · Перегляди: 2
Ви , здається, на Олексіївці?

Це вельми залежить від установи. Можу порівнювати дві міських районних поліклініки (називати не буду, справа не в конкретиці)

Та зрозуміло що залежить. От зараз багато хворих на ГРВІ, до сімейника черга велика, а до того ж кардіолога можна, якщо офіційно, потрапити тільки за направленням сімейного лікаря. Так у нього своя черга))
Воно то все це вирішується, але...

Я пер у чумайдане почти пакет маленький типа АТБ,но все выложенные с коробочек и некоторые пластины с по одной -две таблетки выдавлены.Полька таможеница посмотрела во внутрь,но пропустила.Перерывали на пешем переходе мой чумайдан и супруги сигареты,водку искали.Сейчас жёстче,бывает даже рецепты и назначение врача не помогают.
Да кстати,почему пер,может кому пригодится.Вёз таблетки не только сердечные,но и давления,алахол,паноса, анальгин и т.п.В Германии страховочную карточку оформляют через 2-4 месяца с момента прибытия/прописка,,24 параграф,смотря какая страховочная контора/кому как повезет.Волонтеров,как были вначале 2022 года уже нет.Запас таблеток желательно должен быть.Я получил страховочную медкарту через 4 месяца.

Назад
Зверху Знизу