От з цього наприклад "українізаторам" і треба було починати. А то до дружини на роботу приїхала комісія з Києва і почалося "чому це експертизи написано не державною мовою?". А тому що навіть жодного методичного посібника пани українізатори не додумалися випустити, немає навіть затвердженої української темінології. Я вже не кажу про зарплатню та технічне забезпечення.
ну так і казав, що "українізатори" діяли імперськими методами, за що і заплатили ...
Імперія робила те, що повинна робити імперія. Це так само як дорікати вовку, що він задрав ягня. Тільки це все було в минулому. Вже нема імперії і не треба на російськомовних пееркладати відповідальність за все.
авжеж. але треба щоб усі розуміли хто винен у русифікації ... та і імперія ще продовжує жити, у багатьох у головах

взагалі російська була потрібна імперії, і тому без імперії вона потрібна зараз менш ніж англійська, німецька та ін...
А чому інші такого не робили? Чому мої родичи не перейшли на російську? Чому деякі мої знайомі були навіть в ті часи україномовними?
це залежить від амбіцій та потреб людини. стати начальником або функціонером без російської було майже неможливо... авжеж ніхто не ставив питання так прямо - забудь мову, вивчи російську і буде тобі щастя
але вища освіта на російській, економіка та політика на російській ... дуже легко "зрозуміти" чого бажає імперія
тому люди винні за "епізоди", а імперія за процес
а з Вашої точки зору - у тому що з'явилися Ленін, Сталін, Гітлер були винні саме звичайні люди
Мабуть, навчається в Росії?
Салтовка росія ? опп-па
Ну не скажіть. Приватна власність- то приватна власність, а щодо держави, то тут я б не поспішав роздавати валізи тим, чия думка не співпадає з вашою.
тобто Ви вважаєте що можна дискримінувати людей за мовною ознакою (а мабуть і за іншими) на території приватної власності ?
ню-ню... закриваю очі і бачу надпис на маршрутці "тільки для україномовних", або надпис на магазини "обслуживаєм только русскіх" ги-ги
Створити базу по-перше. МЕтодічні посібники, термінологія. Ще досі у вузах вчаться за російськомовними підручниками. Чому? Тому що досі своїх не написано. А вже пройшло 16 років. По-друге, усвідомити, що цей процесс затягнеться років на 30-40. По-третє, налаштовуватися на довгу працю, а не слати замість цього по всім вузам цидулки про перхід на українську мову навчання в двохтижневий термін.
ну тут згоден ... ну і процес повинен бути виписаний навіть на 50 років... у цьому році робимо те, у цьому - інше ... но це процес "знизу-вверх",
а ще потрібен зворотній процес - як то відповідальність за дискримінацію по мовній ознаці ...
Білоруську - згоден, легко, а про польську - не треба орати... Не так вже й легко...
то у Вас вчителі були погані ...
польську потрібно розуміти "на-слух", тобто читати не як букви, а як звуки ... і зразу стане легше...