Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Война: события, люди, впечатления

🔴 10:39 Повітряна тривога в Харків.обл.
  • 🔴 10:39 Повітряна тривога в Харків.обл.
Враження від прогулянки.
1. Вбив би :(
До дореволюційного будинку на Сковороди зразу за площею Поезії, де кафе чи ресторан Глорія, якийсь чорт прибудував щось своє і зруйнував архітектуру.
Ще страшніше з того ж боку утворили з будинком, де ресторан Пушка. Там взагалі залишився шмат від колишнього особняка.
Спотворили дитсадок, потім філію Укртелекому на розі Скрипника і Сковороди. Його вже не взнаєш. Комусьь віддали мабуть. Поки що не для житла.

2. Зраділа, що з моїм інститутом нічого не сталось страшного. Бо після вчорашнього пішли чутки. Обійшла, нового не побачила.
Натішилаась цеглою на Дівочій. Хоч будинок, у якому винаймав помешкання Валентин Катаєв - "на углу Девичьей и Черноглазовской, что может быть только в Харькове" у такому занедбаному стані, що йой. :(
Зате будиночок, де як кажуть народився Борис Савінков, просто пестить очі.
Харків - найкраще місто у світі. Аж плакати хотілось від цього почуття.

Пересічні западноєвропейці, даже с престижним в/о не отлічают на яком ми разговарюєм. Вапще. Жителі стран бувшого варшавского договора 45+ отлічают, бо рус яз у школах був обізатєльний. Младші - не отлічают тоже. 🤷‍♀️

А када це було? Бо я наоборот замітила. Ну і родичі-знакомі києвські всі приципіально перешли на укр мову 😳
1) Карочє це тест на старперство. От бляха :( провалила))
2) Та шоб не збрехать, це було в жовтні 2024 року

"Окремо хочу подякувати Президенту Володимиру Зеленському..."

А народи України як бажають... Тіки от довжини рук горлянку помацати не вистачає.

Ні?
Пасіба жителям Крівбаса за .....

Мій любимий пляж. Наступав я на ті горіхи :курю:

3. Насамкінець.
Поплелась у сад Шевченка. Який же він зараз гарний! А з ліхтарів фортепіанна мінорна музика. Фортепіано мабуть електронне, трішки інший звук.
З'їла у Кристалі морозиво Білочку, випила філіжанку кави. Обдивилась нижню частину саду. Підійшла до Гепо-каскаду, подивилась у бік своєї ями.
Оцей сундук знизу вже більш-менш пристойно виглядає, бо пофарбований гарно. :) чи це весна так діє?
А оскільки я вже там, то пішла до Зоопарку. :)
Зразу за входом постояла біля пам'ятника нашим чудовим мавпочкам. Держпрому вже нема, але Гектор, Роза та Дезі просто неймовірні.
Ходила колами по периметру, трішки по місткам... години 2-3 не присідала. Палити не дозволяється, чого ж сідати?
Сила силенна люду. Всіх потягнуло до звірей після учорашніх чортів.
Хай їх шляк трафить.
Двох левів бачила, одного тигра. І діждалась слона, двічі обійшовши Зоопарк.
Жирафа тримають у вольєрі. Ось чому, питається? Чи сам не хоче?
Величезний тигр ходив за склом, придивлявся до людей. Питаю - і хто тобі до вподоби? Кого б з'їв? Не відповідає. :(
Деякі тварини порозлягались на сонці, сплять. Мо' після обстрілу. У них слух більш тонкий, аніж у мене. Я вночі виспалась.

как вообще в Черкассах жить? от Харькова сильно отличается?
Дивлячись яка у тебе професія і відповідно робота. До війни місто було дешевче ніж Харків, зараз - дорожче. З роботою складно. Оренжа житла дорого.
Але є і свої плюси - наприклад опалювальний сезон вони запускають за два дні. Гарячу воду відключають для профілактичних робіт на 3 дні. Якщо на 4 то місцеві дуже невдоволені))

Дивлячись яка у тебе професія і відповідно робота. До війни місто було дешевче ніж Харків, зараз - дорожче. З роботою складно. Оренжа житла дорого.
Але є і свої плюси - наприклад опалювальний сезон вони запускають за два дні. Гарячу воду відключають для профілактичних робіт на 3 дні. Якщо на 4 то місцеві дуже невдоволені))
знакомый был в 2022 там , говорит как будто бы вернулся на 20 лет назад... есть такое?

Якшо агресують (як це було в метро Києва, коли чувак почув мою з донькою розмову українською і саркастично доєбався до мене на тему понаєхалі тут панімаєш бандери)
про Київ здивувало. Саме там завжди удосконалюю свою розмовну українську. Жодного дивного погляду, тим більше агресії.

Враження від прогулянки.
1. Вбив би :(
До дореволюційного будинку на Сковороди зразу за площею Поезії, де кафе чи ресторан Глорія, якийсь чорт прибудував щось своє і зруйнував архітектуру.
Ще страшніше з того ж боку утворили з будинком, де ресторан Пушка. Там взагалі залишився шмат від колишнього особняка.
Спотворили дитсадок, потім філію Укртелекому на розі Скрипника і Сковороди. Його вже не взнаєш. Комусьь віддали мабуть. Поки що не для житла.
А де там дитсадок?

про Київ здивувало. Саме там завжди удосконалюю свою розмовну українську. Жодного дивного погляду, тим більше агресії.
Мене ні. Київ є Київ. Завжди такий був. Багатоликий і такий же зросійщений, як і ми.

Про агресію - явну чи ні - в Києві військові можуть більше за мене розказати. Дякую за службу там можна звісно почути. А можуть і відпиздити.

ти не втямив, там маленьке місто і порівнюівати міста-міліонніки, таке собі заняття
при чём одно к другому? каждому для жизни что то своё нужно.. не всем нужна "швейцария" или парк Фельдмана с зоопарком... у нас город миллионник, а толку с этого?

Назад
Зверху Знизу