Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Война: события, люди, впечатления

Станція Шевченко.
Загадкова. Шо воно є...десь там на вашій батьківщині)
Та рідко хто так назива то місце. Станція Т.Г.Шевченко, а місто Сміла))
А батьківщіна.... Дідусь мій народився у Пальмірі на Черкащщині.
А бабуся у Білому колодязі. Думаю знаєте де це.

1741797704030.png

Останнє редагування:
Все правильно.
Про укриття - та мимо станції метро дефілюють, наприклад, коли пуски кабів в сторону міста, не сирена, сирени постійно.
Так це потрібно весь час відслідковувати, не випускаючи телефона з рук.
Завила сирена і все.
Я нікого не виправдовую. Просто кажу, що бачу.
Може, ще від району залежить.
Але 8 березня у центрі - це жах.
Така купа людей з дітьми.

Я коли вихожу в центр, задаю собі 2 питання;
1. Чи потрібно мені туди саме сьогодні?
2. Що підказує мені моя інтуїція?

Ну й третє - їхати на метро чи трамваєм. :)

Ясно, ну це зручно і цікаво - мати родичів в різних областях. :)
Доречі про другу пару дідусь/бабуся 100% інфрмації нема.
Бабуся начебто народилася у Мерефі, а дідусь десь у Білорусі. Але це не точно і дізнатися уже складно.
У мене є племінниця яка складає своє генеалогічне дерево. Ото жесть!! Там стільки інформації! Вона таких далеких родичів винаходить...

• Це лайк!
Реакції: 023
Іноді мені здається, що я одна із ХФ у Харкові живу ...:незнаю: )))

Ликбез )))) В центральной части города есть сад им. Шевченко Т.Г. Это такой украинский писатель и художник.
В этом саду стоит памятник выдающемуся украинцу. Авторы - два еврея Манизер и Лангбард
Такая вот эклектика :незнаю:
Памятник в настоящий момент прикрыли тряпочкой, что бы враги не догадались
В просторечии, для сокращения , принято говорить "Поехали погуляем в Шевченко"

IMG_20250312_162034.jpg

Кстати Бекетов напротив ничем не прикрыт. Там сегодня целая корзина роз стояла. Непонятно почему

Лишу це тут, як буде час і настрій, може прокоментуєш, бо якийсь дисонанс у мене))

До відповідальності мам описаних тобою харківських діток виходить шо питань нема) А до мене, яка три роки є переселенкою в чужий і далекий край України саме з-за відповідальності за дітей і батьків, які вже часом теж як діти - претензія про безвідповідальність, бо я, бачте, не втекла в Європу, а мала би.
Втекла всього навсього за 1000 км. З двома сумками і дітьми, навіть не уявляючи куди їду, бо ніколи там не була і ні знайомих, ні рідних, нікого. Три роки сама вирішую всі питання з житлом, ремонтами, установами, лікарнями і т.п. Три роки живу не своє життя, а тупо одними обов'язками і при цьому маю тримати спину рівно бо я головна в своєму прайді, за мене всі тримаються і мені ж всі сідають на ручки. Але все одно егоїстична сука і думаю лише про себе, бо ж не в Європі)
Ще й їзжу в Харків гуляти рідними місцями (с) Бо обов'язки (себто сидіть в Європі) мені нудні і я натомість краще погуляю по центру Харкова рідними місцями з дитиною)) За всю війну вона 5 раз була в центрі - грудень 22 до лікаря, весна 23 на гірку до прапора, серпень 23 до лікаря, серпень 24 в Шевченка і Саржиному Яру. Я буваю частіше але без дітей. Діти гуляють на районі біля укриттів і привчені за півтори хвилини в будь яку пору доби спуститись в сховище, якщо в нашу сторону летить каб. А щодо мене, то в Харкові у мене близькі люди з моєї сторони, мати чоловіка, ці люди потребують уваги а також допомоги в вирішенні певних справ, аналогічно з дітьми, бо Харків це високий рівень в багатьох сферах навіть зараз. Хай би це все хтось робив а я пішла би повтикала на качок в яру, я не проти) але нікому, зате завжди знайдеться хтось, хто розкаже як тобі треба жити)
IMG_20250312_131508.webp
Не зрозумів суті претензії. 🤷‍♂️
Всіх мамочек з дітками в Харкові я також вважаю безвідповідальними. Бо вони свідомо різикують життям дітей, які це не усвідомлюють і не можуть покинути небезпечну зону.
Розмови про укриття - це "дитячий садок". Хто був хоча б під обстрілом танка, коли чуєш свист і одразу вибух (навіть пукнути не встигаєш) - той зрозуміє. А тут - загроза ракети.
"Незламний Харків", патріотизм, тяга до рідних місць - це все круто... Поки не викопаєш свою бездихану дитину з під завалів...

Претензія була у тебе до мене. Хоча я тобі не жінка, не близька подруга і в принципі ніхто шоб таке вивалювать.
Ти не викопаєш свою дитину - ну і молодець. Твоя дитина виживе в Європі, чим ти красіво виєбнувся перед жінками, які обрали інший шлях. Навіть якщо цей шлях - здохнути в Україні. Разом з дітьми.
Каб летить півтори хвилини. За півтори хвилини я встигала з яру добігти до станції метро. Або спуститись з поверху в сховок.
Ракети прилітають швидко. Скільки їх летить і куди? Скільки в 2024 постраждало цивільних в своїх будинках від ракет, і скільки від кабів?

Не треба свої болі на сторонніх баб виливати. Зайве це. Ти робиш свою роботу. Ми - жінки в Україні - робимо свою. І ми тобі не заважаємо робити твою роботу, бо Харків зараз не передній край. Отже - розходимось.
Неправильно. Заважаєш. Своєму чоловіку. Бо він, замість того, щоб думати, як бойову задачу, виконати, хвилюється, чи не прилетить його дитині. Підставляє себе та побратимів (у яких теж є діти, батьки...).
Це раз.
А два - це відповідальність за дитину.
Чи ти вважаєш, як Брєжнєв - "я тобі породив, я тобі і вб'ю"?

Возвращаясь в онтоп:

"Березень 2022. Харків. П’ятихатки. Роліки зняті не на диктофон. Камера смартфона робить звичайну зйомку. Публікуємо без монтажу і корекції."

"Опалення зникло практично відразу, наприкінці лютого. Електрики спочатку не стало 28 березня 2022 о 13:08 — снарядами було перебито дроти ЛЕП 110 кВ. Полагодили за одну добу та дві хвилини. А от коли адресно прилетіло на ГПП о 22:03 30 березня, селище було знеструмлено 35 діб, 13 годин та 12 хвилин (до 5 травня). В окремих будинках світло з’явилося ще пізніше...

Є записи перемовин пілотів російських бомбардувальників (патякали відкритим текстом на моніторній частоті 118+ МГц АМ), хронологія подій на аркушах перекидного календаря, записана олівцем та ручкою… Так, сумна статистика є не тільки у ГО "П’ятихатки-БАМ"»…

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

И некоторые страны не признали рашку агрессором. Что тогда в их понимании агрессор? 😕

Не зрозумів суті претензії. 🤷‍♂️
Всіх мамочек з дітками в Харкові я також вважаю безвідповідальними. Бо вони свідомо різикують життям дітей, які це не усвідомлюють і не можуть покинути небезпечну зону.
Розмови про укриття - це "дитячий садок". Хто був хоча б під обстрілом танка, коли чуєш свист і одразу вибух (навіть пукнути не встигаєш) - той зрозуміє. А тут - загроза ракети.
"Незламний Харків", патріотизм, тяга до рідних місць - це все круто... Поки не викопаєш свою бездихану дитину з під завалів...
Це трагічне питання, і рішення воно не має.
Убезпечили себе і дітей насамперед ті що виїхали за кордон.
Ті що виїхали у західні регіони - на час, коли були гроші. Кому було куди повертатись, повернулись додому.
Народжують дітей у Харкові.
Та й де те безпечне місце тепер?
У покинутих селах?
Одна моя сусідка їздить між таким селом і містом.
Там можна жити, якщо чоловік є для різних ремонтів.
Де купувати їжу, де брати лікаря? Особливо для дитини.
Тепер у Харкові ще й переселенців повно. І теж багато з дітьми.
Куди їм їхати і за які гроші?
В селах транспорту фактично нема.
Окрім безпорадного голови сільради більш нікого.
Мо ще поліціянт один на село.

И некоторые страны не признали рашку агрессором. Что тогда в их понимании агрессор? 😕
Ну они же признают/не признают исходя из интересов своей страны.
Вот Украина в ООН поддерживает все антиИзраильские резолюции.
А потом нарід удивлеятся чего Израиль не на нашей стороне.

Неправильно. Заважаєш. Своєму чоловіку. Бо він, замість того, щоб думати, як бойову задачу, виконати, хвилюється, чи не прилетить його дитині. Підставляє себе та побратимів (у яких теж є діти, батьки...).
Це раз.
А два - це відповідальність за дитину.
Чи ти вважаєш, як Брєжнєв - "я тобі породив, я тобі і вб'ю"?
КУДИ ЇХАТИ???

Серед сусідів один точно доброволець, другий можливо був близький до армії, тому на фронті.
Одне зовсім маленьке дитинча, ще двоє дошкільного віку - це на двох.
Є батьки з дачами під містом. Отам і живуть.

Ну они же признают/не признают исходя из интересов своей страны.
Вот Украина в ООН поддерживает все антиИзраильские резолюции.
А потом нарід удивлеятся чего Израиль не на нашей стороне.
Израиль не показатель. Все знают его историю и никто насильно их там не собирал жить. Решили так для себя - их дело. У нас здесь могилы всех наших предков, столетиями. Это моё мнение.

Израиль не показатель. Все знают его историю и никто насильно их там не собирал жить. Решили так для себя - их дело. У нас здесь могилы всех наших предков, столетиями. Это моё мнение.
Не, просто вот Китай не признаёт Крым российским. Почему? Потому что есть Тайвань. И т.д.

Назад
Зверху Знизу