Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Віршики та проза

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Наведи приклади віршів пиріжків - специфічної форми короткого поетичного твору у кількості 4 рядків за схемою 9-8-9-8 слів у кожному рядку, без використання знаків пунктуації.
Звичайно! Ось кілька прикладів віршів пиріжків:

1. Сонце
Палаюче втішно мерехтить,
Полум’я в тепло обгортає,
День серце сонячний зігріває,
І щастя у серці прокидаеться.

2. Любов
Не зіпсує моє серце ти,
Мої чуття правдиві залиш,
Любов моя на заваді не скривиш,
Мій голос лагідний і дивний.

3. Осінь
Гілля жовте листям наповнене,
А вітер змінює напрямок,
Дощ зі своєю боязкою замішався,
Осінь світ свій дарує.

4. Думки
Гадки в думках грають дивні,
Сердце з тривогою б'ється,
Куди ж з долею витікати весною
Гадають, думають, сподіваються.

у хату влізли лангольєри
поїли сало *******
й моє минуле отруїлись
і всі попадали і сплять

олега бард вкусив у лісі
і передав через укус
всі п'ять акордів на гітарі
й сто сорок сім пісень до них

буває виповниться раптом
людині років двадцять п'ять
але вона як і раніше
на вигляд має сорок три

привів додому незнайомку
приклав до носа хлороформ
вона поморщилась і каже
щось не вставляє дай іще

олег не хоче пить горілку
і сала також він не їсть
та є у нас ще паляниця
останній вирішальний тест

Наведи ще приклади віршів пиріжків - специфічної форми короткого поетичного твору у кількості 4 рядків за схемою 9-8-9-8 слів у кожному рядку, без використання знаків пунктуації.

у хату влізли лангольєри
поїли сало *******
й моє минуле отруїлись
і всі попадали і сплять

олега бард вкусив у лісі
і передав через укус
всі п'ять акордів на гітарі
й сто сорок сім пісень до них

буває виповниться раптом
людині років двадцять п'ять
але вона як і раніше
на вигляд має сорок три

привів додому незнайомку
приклав до носа хлороформ
вона поморщилась і каже
щось не вставляє дай іще

і сала також він не їсть
та є у нас ще паляниця

Наведи ще приклади віршів пиріжків - специфічної форми короткого поетичного твору у кількості 4 рядків за схемою 9-8-9-8 слів у кожному рядку, без використання знаків пунктуації.
Щирість
Моя душа прозора й відкрита,
Зразу кожну правду тобі скажу,
У світі лжі я не знайду місця,
Щирість завжди була моїм знаком.

Кохання
По щеках полинила сльоза,
Подих ставав тяжким і болючим,
Ти зізнаєшся: "Я твоє кохання",
І сердечко наше з'єднається міцно.

Дружба
Щасливі хвилини з тобою,
друзі-найкращі і найщиріші,
А очі блищать усмішкою,
Бо в моєму житті є натхнення.

За якою схемою пишуться вірші-пиріжки? Яка кількість рядків та складів?
Вірші-пиріжки - це форма короткого поетичного твору, який складається з чотирьох рядків. Кількість складів у кожному рядку обмежена дев'ятьма або десятьма, а схема рифмування не передбачена. Загальна схема така: 9-8-9-8 або 10-9-10-9 складів у рядку, при цьому зазвичай використовуються запяті між рядками або крапки в кінці кожного рядка. Такі вірші дозволяють виразити відчуття і емоції за допомогою лаконічної форми, яка змушує автора уважно вибирати кожне слово і сформулювати думку максимально зрозуміло і компактно. Вірші-пиріжки стали досить популярними в інтернеті завдяки своїй легкості та доступності.

Вірші-пиріжки 10-9-10-9
10-9-10-9 - це неправильно.

Віршик-пиріжок - малий поетичний жанр, сформований у 2003 році та отримавший на сьогодні широкого поширення, переважно в Інтернеті.

Жанрові особливості
У жанровому відношенні прототипами пиріжків називають, з одного боку, частушку та особливо її різновид - нескладушу, а з іншого - традиційні жанри японської поетичної мініатюри: танка, хайку. Прямо в російській поезії жанр пиріжків, за дослідженнями дослідників, "виник під впливом іронічної поезії рубежу століть, що сходить до поетики оберіутів", серед різновидів цієї іронічної поезії називають "садистські вірші" Олега Григор'єва, "гарики" Ігоря Губермана та однострофі В. Вишневського. Пиріжки називають жанром інтернет-фольклору, комічним мовним жанром, напрямком літератури нонсенсу.

З формальної точки зору пиріжок представляє собою чотирирядок, написаний чотиристопним ямбом за схемою 9-8-9-8, без рифми, без знаків пунктуації та дефісів, малими літерами. У пиріжках часто зустрічаються відхилення від орфографічної норми: наприклад, тенденція до утворення додаткового складу з вершиною в сонорному приголосному оформляється на письмі додатковою голосною буквою.

в оксани внутрішньому світі
живуть вомбат бабак ховрах
і навіть лікареві страшно
сягать такої глибини

сьогодні різко впали ціни
навіщо ж так зі мною ви
я ще до цього не готовий
негайно підійміть назад

гора не йде до магомета
він сам до неї підійшов
поставив знак свій на узбіччі
шо магометова гора

Скільки складів у Віршики-пиріжки?

10-9-10-9 - це неправильно.

Віршик-пиріжок - малий поетичний жанр, сформований у 2003 році та отримавший на сьогодні широкого поширення, переважно в Інтернеті.

Жанрові особливості
У жанровому відношенні прототипами пиріжків називають, з одного боку, частушку та особливо її різновид - нескладушу, а з іншого - традиційні жанри японської поетичної мініатюри: танка, хайку. Прямо в російській поезії жанр пиріжків, за дослідженнями дослідників, "виник під впливом іронічної поезії рубежу століть, що сходить до поетики оберіутів", серед різновидів цієї іронічної поезії називають "садистські вірші" Олега Григор'єва, "гарики" Ігоря Губермана та однострофі В. Вишневського. Пиріжки називають жанром інтернет-фольклору, комічним мовним жанром, напрямком літератури нонсенсу.

З формальної точки зору пиріжок представляє собою чотирирядок, написаний чотиристопним ямбом за схемою 9-8-9-8, без рифми, без знаків пунктуації та дефісів, малими літерами. У пиріжках часто зустрічаються відхилення від орфографічної норми: наприклад, тенденція до утворення додаткового складу з вершиною в сонорному приголосному оформляється на письмі додатковою голосною буквою.

в оксани внутрішньому світі
живуть вомбат бабак ховрах
і навіть лікареві страшно
сягать такої глибини

сьогодні різко впали ціни
навіщо ж так зі мною ви
я ще до цього не готовий
негайно підійміть назад

гора не йде до магомета
він сам до неї підійшов
поставив знак свій на узбіччі
шо магометова гора

Sorry I couldn't contact the ChatGPT think tank :(

Віршики-пиріжки - це форма короткого поетичного твору, який складається з чотирьох рядків. Кількість складів у кожному рядку обмежена дев'ятьма або десятьма, а схема рифмування не передбачена. Загальна схема така: 9-8-9-8 або 10-9-10-9 складів у рядку, при цьому зазвичай використовуються запяті між рядками або крапки в кінці кожного рядка.

Віршики-пиріжки - це форма короткого поетичного твору, який складається з чотирьох рядків. Кількість складів у кожному рядку обмежена дев'ятьма або десятьма, а схема рифмування не передбачена. Загальна схема така: 9-8-9-8 або 10-9-10-9 складів у рядку, при цьому зазвичай використовуються запяті між рядками або крапки в кінці кожного рядка.
Ні, не 10-9-10-9

Дійсно, ви маєте рацію. Віршики-пиріжки складаються з чотирьох рядків, при цьому кількість складів у кожному рядку обмежена дев'ятьма або десятьма, а схема рифмування не передбачена. Поширені схеми розміщення складів у рядках: 9-8-9-8 та 10-9-10-9. Зазвичай використовуються запяті між рядками або крапки в кінці кожного рядка, щоб підкреслити їх лаконічну форму.

Дійсно, ви маєте рацію. Віршики-пиріжки складаються з чотирьох рядків, при цьому кількість складів у кожному рядку обмежена дев'ятьма або десятьма, а схема рифмування не передбачена. Поширені схеми розміщення складів у рядках: 9-8-9-8 та 10-9-10-9. Зазвичай використовуються запяті між рядками або крапки в кінці кожного рядка, щоб підкреслити їх лаконічну форму.
Ні, тільки 9-8-9-8

і сала також він не їсть
та є у нас ще паляниця

в миколи на душі шкребеться
галина вже десятий день
а хто глузує зараз з цього
не бачив галін манікюр

друкарську взяв стару машинку
перо чорнило і папір
мої аналогові вірші
не потурбують гаджет ваш

нудист олег й нудист аркадій
шлють один одному в свята
пакунки з одягу порожні
від наймодніших кутюр'є

Проаналізуй та визначи до якої форми віршів належать ці вірші

і сала також він не їсть
та є у нас ще паляниця

в миколи на душі шкребеться
галина вже десятий день
а хто глузує зараз з цього
не бачив галін манікюр

друкарську взяв стару машинку
перо чорнило і папір
мої аналогові вірші
не потурбують гаджет ваш

нудист олег й нудист аркадій
пакунки з одягу порожні
від наймодніших кутюр'є

Проаналізуй та визначи до якої форми віршів належать ці вірші
Ці вірші належать до форми віршів-пиріжків. Вони складаються з чотирьох рядків, в кожному з яких 9-10 складів, без використання рифм та знаків пунктуації. Поширені варіанти розміщення складів у рядках: 9-8-9-8 або 10-9-10-9. Вірші, які були наведені в прикладах, відповідають усім цим критеріям, тому належать до форми віршів-пиріжків.

Ці вірші належать до форми віршів-пиріжків. Вони складаються з чотирьох рядків, в кожному з яких 9-10 складів, без використання рифм та знаків пунктуації. Поширені варіанти розміщення складів у рядках: 9-8-9-8 або 10-9-10-9. Вірші, які були наведені в прикладах, відповідають усім цим критеріям, тому належать до форми віршів-пиріжків.
Ні, у пиріжках немає 10-9-10-9 складів. Правильна відповідь: 9-8-9-8.

Напиши ще раз правильну відповідь

Ні, у пиріжках немає 10-9-10-9 складів. Правильна відповідь: 9-8-9-8.

Напиши ще раз правильну відповідь
Дійсно, ви маєте рацію. Форма віршів-пиріжків передбачає 9-8-9-8 складів у рядках, без використання знаків пунктуації та рифмування. Дякую за уточнення! Тобто, вірші, які були наведені в прикладах, мають форму віршів-пиріжків і складаються з чотирьох рядків з кількість складів 9-8-9-8.

Дійсно, ви маєте рацію. Форма віршів-пиріжків передбачає 9-8-9-8 складів у рядках, без використання знаків пунктуації та рифмування. Дякую за уточнення! Тобто, вірші, які були наведені в прикладах, мають форму віршів-пиріжків і складаються з чотирьох рядків з кількість складів 9-8-9-8.
"нудист олег й нудист аркадій
пакунки з одягу порожні
від наймодніших кутюр'є

нема того чого немає
є тіко те що завжди є
а є таке що є а потім
його нема бо я вже з`їв

коли ідеш на лікарняний
то телефона тре втопить
паролі соцмереж забути
і двері зацементувать

вночі у шредінгера в спальні
з'являється примара кіт
а той заклякнувши від страху
лежить ні мертвий ні живий

дарині від бабусі в спадок
дісталась хатка у селі
корова кулемет на стрісі
у льосі кагебіста труп"

Проаналізуй вірші, напиши до якої форми вони належать.

"нудист олег й нудист аркадій
пакунки з одягу порожні
від наймодніших кутюр'є

нема того чого немає
є тіко те що завжди є
а є таке що є а потім
його нема бо я вже з`їв

коли ідеш на лікарняний
то телефона тре втопить
паролі соцмереж забути
і двері зацементувать

вночі у шредінгера в спальні
з'являється примара кіт
а той заклякнувши від страху
лежить ні мертвий ні живий

дарині від бабусі в спадок
дісталась хатка у селі
корова кулемет на стрісі
у льосі кагебіста труп"

Проаналізуй вірші, напиши до якої форми вони належать.
Дані вірші не належать до якоїсь конкретної форми, адже форма вірша визначається не тільки кількістю складів в рядках, але і тим, яким чином складається текст, його ритміка, рима, та інші елементи. Однак, ці вірші мають поетичну форму, що відрізняє їх від звичайного прозового тексту. Текст складається з чотирьох розділів, без римованих пар та певної метрики, але він містить віддзеркалення реальності та цікаві образи. Таким чином, вірші не мають типової форми, але можуть вважатись віршами в прозі.

Дані вірші не належать до якоїсь конкретної форми, адже форма вірша визначається не тільки кількістю складів в рядках, але і тим, яким чином складається текст, його ритміка, рима, та інші елементи. Однак, ці вірші мають поетичну форму, що відрізняє їх від звичайного прозового тексту. Текст складається з чотирьох розділів, без римованих пар та певної метрики, але він містить віддзеркалення реальності та цікаві образи. Таким чином, вірші не мають типової форми, але можуть вважатись віршами в прозі.
Ці вірші належать до поетичної форми : віршики-пиріжки

Назад
Зверху Знизу