Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Відправка в ЗСУ: що брати, де купити; поради, рекомендації для людей без досвіду

• Автор теми Автор теми Entombed
  • Дата створення Дата створення
ТС есть кака новая инфа?
что еще бы не помешало с собой взять?
Вважаю список у стартпості більш -менш вичерпним. Головне - не забудьте нічого;)
Курії - цигарок набирайте побільше.

Якщо конкретно про due tre, яку зараз активно комплектують військкомати міста, то скажу що варто брати електробритву чи тример, бо з гарячою водою біда, умивалками біда. Та й з водою взагалі не дуже - технічна не завжди є, а питна взагалі дефіцит. Робочі перчатки точно згодяться. Павербанк. Кип'ятильник (я свій вже прастітуткою прозвав). Ліхтарик must have. LED світильник, що від банки працює, також стане в нагоді. Чай, кава, цукор - набирайте! Штани якісь хєрові одні на себе, і одні на зміну. Бо обмундирування можна довго чекати, і не факт що ваш розмір буде. Трішки грошенят не завадить. Хтось "на волі", хто може допомогти, теж.

Ну і найголовніше: голови не забудьте!!

Не будьте тупими незібраними добойобами і нитіками-попрошайками. "Та я забув.. та я не подумав.. та у мене картки немає.. позич сто гривень.. та не знав що так хєрово буде.." - такі бісять, аж тіпає))

Тут не про екіпіровку, а рекомендації, як вижити на передовій.

Alexey Antipov

В лікарні з легкою травмою думаю, мені пощастило! А мені щойно повідомили приємну новину, якими я зараз буду ділитися, але про все по порядку.
23.01. кожного року я можу спокійно святкувати свій третій день народження. Мій другий день народження, це вихід з Іловайська 29.08.2014. але навіть не було такої сраки, що було 23.01.2023.
Були з Бахмутом на спостережній позиції, яка для федерастів була як кістка в горлі, метою було стримувати малі ворожі сили стрільби. А якщо вони з великою силою штовхають, то наші міномети і мистецтво будуть підлаштовуватися відповідно до них.

Позиція була невелика, але ще гірше, що навколо неї суцільні поля і ніяких посадок. Ворожа арта розкатала нашу позицію, міномети і танк під'єднали, надовго, 3 години під важкою артилерією. Снаряди сволота 120-х не пожаліли нас. Було чотири прильоти за одну хвилину, до нашої маленької позиції, плюс один-два орківських дрони, які висять явно над нами і корегують орківську арту, все це тривало більше трьох годин. Результат, з моєї групи чотирьох в тому числі я, 1-200, 2-300 з травмою між цими двома і мною, і 1-300 важких, але мені щойно сказали, що жити буде. Це гарна новина для мене, бо я особисто зробив все можливе, щоб її витягнути, в тому числі величезна ПОДЯКА командуванню мого 123-го бату, якби не той броньований Хаммер, я можу зі 100% впевненістю сказати, що важкий 300-й також став би 200-м.

P.S. Що допомогло мені вижити, дам кілька порад, для тих хто теж опиниться під художніми обстрілами, метою яких буде стерти всю вашу позицію в пил.
1. Це правда, що не лайно бігти з однієї точки прикриття в іншу, коли над тобою працює ворожий 120-й мінімет чи Арта і в той час над тобою нависають їхні дрони!
Знайдіть найглибшу дірку, з найменшим діаметром, бажано, щоб в неї вмістилася тільки одна людина, (якщо маєте час, викопайте заздалегідь) і пірнайте в неї якомога глибше, ОБОВ'ЯЗКОВО чіплятися

2. При стрільбі потрібно захистити не тільки від осколків, а й від травм. Отримати важку травму під час стрільби означає, що є велика ймовірність того, що ви зможете почати робити помилки і робити дії, які вб'ють вас, а не Адже людина, маючи важку травму, дуже часто не контролює свої дії і вчиняє суїцидальні дії.
Знизити шкоду, завдану вашому мозку вибуховою хвилею від вибуху снаряду поряд з вами, можна зробити простим способом: тримайте рот трохи відкритим! Під час характерного свисту снаряду, що падає біля вас, та вибуху, що відбувається за долю секунди, спробуйте вимовити гучний звук Ee або Aa.
Шолом, насправді, допомагає не тільки від дрібних осколків і падіння на голову з глибокої крижаної землі, але й від ударної хвилі.
Навушники в . В такій ситуації дійсно допомагають! На жаль, в той день свій не взяв з собою.
В той день навколо мене на 120 хвилин розірвалася ціла купа лайна, найближча була 3-4 метри від мого укриття.

3. Ви розумієте, що під час арт обстрілів оператор дронів, який коригує на вас міномети та артилерію - мисливець. Він полює на тебе, його не тільки цікавить мистецтво, щоб стерти твою позицію на 0, але й має бажання, щоб всі люди, які з тобою, були вбиті! А він ****, поводиться як мисливець. Завжди цікаво полювати на рухому і помітну ціль, яка не ховається навіть під голими гілками дерев, не спостерігає маскування тіней, знаходиться в ямі або окопі на сонячному боці. - Це завжди бажана мішень для мисливця. А якщо ціль ще й сильно забруднена і в повному зростанні, повільно, то можна не сумніватися, що ця сволота не проявить гуманізму.
Для цього порада.
Якщо дрон висить високо над вами і збити його немає можливості, то уникайте рухатися туди, де навіть маленькі гілки дерев вас не прикривають.
Тінь, сторона тіні, вона робить тебе менш помітним.
Поряд з вами вибух, ви в укриттях цілим, але дрон продовжує нависати над вами, падаєте на спину, займаєте неприродну позу, ви бачите дрон, дрон якщо він вас бачить, він думає, що ви сильно поранені або загинули. Він стає нецікавим до тебе. Прикидатися мертвим, коли тобою керує ворожа арта, яку корегує дрона, в цьому нічого ганебного!

4. Все хороше колись закінчується і все погане теж. Головне - намагатися вижити, коли поряд стається найгірше.
Вам пощастило, ви вижили, римська богиня на ім'я Фортуна була біля вас того дня і приютила вас своїм плащем. Чи замість неї був якийсь святий угодник, чи пророк - тут, як то кажуть, кожному своє. Тоді саме час повертати борги, за що вам пощастило! Подивіться, де на позиціях можуть бути ваші бойові товариші, яким пощастило менше та потребують вашої допомоги.
На висновок хочу написати. Якщо вистачило сил і терпіння дочитати нудний пост пораненого бійця до кінця, то я бажаю вам: щоб у вашому житті не було ситуації, коли вам дійсно знадобиться моя порада! І якщо ця ситуація виникне, сподіваюсь моя порада врятує ваше життя.
Віримо, що переможемо!
Слава Україні!"

Как оказалось,что ограниченно годные до -12,только если свыше,то снимают с учета.
Он приносил новый военник + довидку формата А3 о прохождении медкомиссию с печатями.
Там указано,что не годен только в ДШВ,морскую пехоту,спецспоруды и на флот.
В остальные войска - ограниченно годный,соответственно в военное время.
Я списан по этим статьям.
Просто люди с нормальным или около того зрением плохо себе представляют, как это и какие последствия могут быть.
Одно дело сам здоровье потеряешь- плохо, но ты ж и людей рядом с собой подставишь:незнаю:

Просто люди с нормальным или около того зрением плохо себе представляют, как это и какие последствия могут быть.
Це дуже просто. Береш бабусини окуляри на +5, надягаєш і бачиш світ так, як його бачать короткозорі, цілком придатні для військової служби.

Alexey Antipo

Годные рекомендации.

Но хуже позиции на открытом месте - позиция в густом лесу, например сосновом.
Когда мины и снаряды танков взрываются не только от ударов в землю, как положено, а также и ударяясь в стволы и кроны деревьев над окопом.
Тогда осколки залетают в окоп сверху.

Кроме того *****ы могут подобраться под прикрытием стволов деревьев значительно ближе, практически вплотную

-- Добавлено--

А рекомендация по шмоткам простая -- не иметь ни на себе, ни среди майна ничего такого, что жалко было бы потерять или бросить.

Вот что терять не надо, в крайнем случае просто зарыть в приметном месте -- так это документы и телефон.

Документы всегда и в любом случае при себе. В непромокаемом жёстком пакете.

Телефон тоже при себе, тоже в пакете, и лучше в месте, где нет пота, --- на дежурстве/работе в выключенном виде - экономится заряд, да и связи практически нигде нет в зоне действий.

Останнє редагування:
Про фонарики - может, и паранойя, но нужно иметь две штуки. На одном батарея может быть и подсевшая, добивать её, второй в резерве. И на случай проёба первого.
Фонарики простяцкие, на 3-х батареях-микропальчиках и с линзой фокусировки. Такие по 150 гривен на лотках лежат уже с батарейками.
С аккумуляторными связываттся не стОит, не оправдывают они себя.

e68c49c9ea602164978a3ae3f55fb4f5.jpg

Останнє редагування:
И ещё наручные часы.
Электронные, с хорошей подсветкой.

Такие нормальные, батарейка на 5 с лихуем лет --

Останнє редагування:
-- Командир первого взвода!
-- Я!
-- Ты не женат?
-- Никак нет товарищ полковник!
-- Слушай боевой приказ. Идёшь в санчасть и выбираешь там любую медсестру. Вечером у вас свадьба.
-- Так они же там страшные..
-- Выбираешь самую страшную!
-- Но зачем же
-- Затем. Завтра едем в замес, тебе гаплык, она получает миллион и мы покупаем на роту тепловизоры

Alexey Antipov

В лікарні з легкою травмою думаю, мені пощастило! А мені щойно повідомили приємну новину, якими я зараз буду ділитися, але про все по порядку.
Для чого було автоперекладом його перекладати щоб воно стало нечитабельним.

Хто не байдужий до свого здоров'я раджу брати з собою препарати вітамінів. Харчування може бути діаметрально протилежне, як дуже погане, так дуже хороше, але якщо і достатнє, то взагалі не факт що корисне і збалансоване.

Хто не байдужий до свого здоров'я раджу брати з собою препарати вітамінів. Харчування може бути діаметрально протилежне, як дуже погане, так дуже хороше, але якщо і достатнє, то взагалі не факт що корисне і збалансоване.
Міг би одразу і написати які препарати вітамінів,щоб люди на пошук час не витрачали:)

Назад
Зверху Знизу