Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Відправка в ЗСУ: що брати, де купити; поради, рекомендації для людей без досвіду

• Автор теми Автор теми Entombed
  • Дата створення Дата створення
Та він же в новоствореній 15Х бригаді - там майже напевно довбойоб на довбойобі і дилетант на дилетанті, якщо й ті ще не проїбалися. Впевнений, що косячать крєпко, і будуть косячити!

"на сьогодні, відомості про участь у бойових діях вносяться уповноваженими особами військових частин"
Тому: див. вище!

Ксерокопії плюс фото. Раджу одразу зробити їх в фотосалоні, щоб потім не розвернули в штабі, через занадто червоне єбало або не ті пропорції.

Так. Пришвидшити не вдасться.

Дрібниця, а теж приємно! Корча пальним до повного заправити чи старлінк проплатити вистачить.
А бойові... Сьогодні є, завтра недоплатили - наїбали, післязавтра шпиталь/позаштат надовго, або ще якась ***ня... Знаєм - плавали:(
Та *** ,самому тоже не охота собирать .Так вроде централизованно ,вся рота если наебут то всех

у нас спочатку всім, кому треба, сказали здавати доки.
Мені як би *** воно, не здавав.
Потім наїхали ніби я один весь бат затримую від отримання убд.
Пішов в той же день зробив фото, сздав все.
Було то в середині літа.
Убд досі нема.
В 95% бату убд так само нема

Було то в середині літа.
Убд досі нема.
Ми вперше здавали і фоткалися в серпні 2023. Потім перефоткалися в листопаді. Посвідчення отримали на руки в кінці січня 2024, а дехто й пізніше.

Но то всьо ***ня! Ти скажи, ГЗ основне за січень отримав чи ні?

раніше 14 ніколи не давали, переважно 15
рано ще

подивимось, самому цікаво
А найцікавіше, що в інеті нема ЖОДНОГО адекватного розтлумачення виплат після сзч. Тільки оті туманні "виплати припиняються/поновлюються", при цьому не зрозуміло ані що мається на увазі під виплатами, ані під їх припиненням.

Останнє редагування:
signal-2025-02-13-18-01-30-961.webp

у нас спочатку всім, кому треба, сказали здавати доки.
Мені як би *** воно, не здавав.
Потім наїхали ніби я один весь бат затримую від отримання убд.
Пішов в той же день зробив фото, сздав все.
Було то в середині літа.
Убд досі нема.
В 95% бату убд так само нема
Та мне тоже по хер ,но ротный кабан визжит ,я устал с ним ругаться .он в два раза младше ,разожрался ,что боров.

в боевых бригадах, канешн, посложнее, но все ж..там все крайне просто..строевая делает вытяги из брки. и с комлектом документов отправляет на комиссию. У меня ситуация осложнялась тем, что все брки у меня были предыдущем бате. Строевая по СЕДО делает запрос. в течении месяца должны ответит. меня казачили 2 месяца. Волшебный звонок на гарячую линию и через пару дней мне звонят из строевой предыдущего бата..мол, чувак, зачем ты так? но вытяги из бр мгновенно пришли. комиссия тоже в течении месяца должна принять решение. тоже пытались выморозить. спросил свое строевку: может линию набрать? буквально в несколько дне появилось решение. Пусть строевка шевелится. не давайте ей булки расслаблять.
по поводу пользы убд...я хз. если вам положено, значит пусть держава хоть чем то ответить за ваши права. не надо спускать на тормозах. пусть службы ебашат. и если вам положено -75%, то так должно быть ИМХО
учитывая коммуналку и то, что не все и всегда получают боевые..

Сьогодні був у справах на КСП дивізіону. Користуючись нагодою, вирішив дізнатися як просувається розгляд мого рапорта на одноразову виплату, бо в телефонному режимі господа офіцери упали на мороз. НШ мирно їблував на кроваті в закапелку, довелося його благородію підніматися, виходити до вломівшейся солдатні..
Канєшно, він дупля не відбивав як там і що. Комусь телефонував, потім почав затірать мені дічь що нічого мені не положено, рапорт я взагалі подавав невідомо нахуя. "Хочеш пенсію - йди в пенсійний, хочеш соц.виплату - йди в соц.страх". На вимогу надати письмову відмову, для подальшого звернення на гарячу лінію МО, до адвоката і в суд, взагалі включів камандіра і почав волати "яка відмова? як ти сюди зайшов вообщє?"
Я сказав що все ясно, буду подавати рапорт на демобілізацію, і пішло воно все *****.
Пізніше зв'язався з замполітом. Той начав заряжать шо намагався з'ясувати це питання, но йому фініки відповіли що в моєму випадку грошей не положено, і послалися на документ Окреме доручення міністра оборони №156/уд від 09.01.2025
А там в пункті 6 тільки про матеріальну допомогу у вирішенні соціальних питань, в розмірі місячного довольствія.
Ось зразок відповідного рапорта:
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Но, ****а, я їм, довбойобам, подав зовсім інший рапорт!!
Ось цей:
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Сказав про це замполіту, скинув посилання на зразки обох рапортів.
Той знову почав затірать шо розбереться, покаже кому треба. Далі почав чухать щоб я подавав через Армія+, і тут мене вже остаточно прорвало.
Я йому порадив перестати футболити на Армію, самому нарешті туди заглянути, побачити що це неможливо, бо ці рапорта подаються тільки на папері.
Пан упав на мороз, мовчить. Обідився, штолі?
Якщо завтра протягом дня ніхто не альо, буду на гарячу лінію МО телефонувати знову. Ну а далі подивимося.

Вкладення

Останнє редагування:
Якщо завтра протягом дня ніхто не альо
Ухтижйопт, нарешті відрізнили *** від пальця!
Кажуть що розібралися - це виплата не від бригади, а через МСЕК, вона дійсно є, але її довго чекати. Єбануцца!!
Я їм хз скільки разів на це звертав увагу, але ***** же нужно слухати якусь солдатню, щось там читати, правда? Лучше ж провключать окуня три тижні!

Тепер обіцяють що завтра спєціально обучєний чєловєк візьмецця за єто дєло. Цікаво, який затяг тепер він вигадає?

спеціально навчена людина буде сама розбиратись тиждень, потім зробить якось( неправильно бо не шарить) та буде сидіти чекати, що вгадав. Ну а ти ще місяць почекаєш та знову на розбрки підеш.
в нас так раз ледь цілому бату додаткову винагороду не проєбали

Штош, затяг не заставіл сєбя долго ждать.
Затребували форму 5 і копію довідки про місце реєстрації (хз навіщо - в переліку необхідних додатків до рапорта їх немає). Форму 5 замовив через Армія+
З довідкою про місце реєстрації складніше - через Дію зараз її не замовити, бо доступ до реєстрів податкової тимчасово не працює, і хз коли запрацює. Залишається простти батьків сходити в місцевий ЦНАП. Ну, такоє...

Затребували форму 5 і копію довідки про місце реєстрації (хз навіщо - в переліку необхідних додатків до рапорта їх немає).
Може одразу треба було їм при цьому сказати і спитати чи не допоможе замість цього звернення на гарячу лінію з уточненням нащо вимагають доки наявність яких непотрібна(немає в переліку)?

Може одразу треба було їм при цьому сказати і спитати чи не допоможе замість цього звернення на гарячу лінію з уточненням нащо вимагають доки наявність яких непотрібна(немає в переліку)?
Я цей козир поки що тримаю в рукаві, для іншого паперу.

Штош, затяг не заставіл сєбя долго ждать.
Затребували форму 5 і копію довідки про місце реєстрації (хз навіщо - в переліку необхідних додатків до рапорта їх немає). Форму 5 замовив через Армія+
З довідкою про місце реєстрації складніше - через Дію зараз її не замовити, бо доступ до реєстрів податкової тимчасово не працює, і хз коли запрацює. Залишається простти батьків сходити в місцевий ЦНАП. Ну, такоє...
А шо у вас с группой и отсрочкой ( или как правильно) на год? Это на выбор, чтоли , можно остаться там, где вы есть сейчас? Вы собираетесь здоровье поправлять? 😊

Ні, розумна людина. Що там казав один капітан? "Спрашивать вовремя надо, чтобы в самую десятку лупить."©

Так що все вірно робить. "Выдержка, считал он, оборотная сторона стремительности. Всё определяется пропорциями: искусство, разведка, любовь, политика."©

А шо у вас с группой и отсрочкой ( или как правильно) на год? Это на выбор, чтоли , можно остаться там, где вы есть сейчас? Вы собираетесь здоровье поправлять? 😊
Поки не подав рапорт на демобілізацію за станом здоров'я, можна служити як раніше.
Я вже казав: командири просять залишитися на посаді до виходу на відновлення, яке обіцяють навесні. Я не проти, бо маю певні моральні зобов'язання, і служба тут не особо пильная, і підзаробити трохи можна на БРках. Тим часом, на виплату подався, і в пенсійний.
З виплатою справа худо-бєдно рухається, а от що з оформленням пенсії і отриманням посвідчення інваліда робити, я вже навіть не знаю. ПФ вже скоро місяць як тягне резину, і не альо взагалі.
А термін оформлення пенсії - три місяці після МСЕК. Один вже минув..

Назад
Зверху Знизу