Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Відправка в ЗСУ: що брати, де купити; поради, рекомендації для людей без досвіду

• Автор теми Автор теми Entombed
  • Дата створення Дата створення
Будьте обережні, хлопці
Нє, Шаран таки ремонтується, вчора заїжджав, перевірив. Власник СТО розлючений - в суботу бусифікували одного з його механіків.

1000015056.webp
1000015057.webp

Панове експерти-ножевікі, потрібна ваша допомога!
Порекомедуйте, будь ласка, пристойний ніж! Щоб не важкий, компактний, з надійним механізмом складання і лезом довжиною від 9 см. Різати мотузки, сало, ковбасу, інколи стругати дерево. Можливо, зрідка відкривати консерви (хоча для цього у мене є мультітул). Хайтек-вундервафля не потрібна, буде достатньо щось вмєняєме з бюджетного сегменту.

Порекомедуйте, будь ласка, пристойний ніж! Щоб не важкий, компактний, з надійним механізмом складання і лезом довжиною від 9 см. Різати мотузки, сало, ковбасу, інколи стругати дерево. Можливо, зрідка відкривати консерви (хоча для цього у мене є мультітул). Хайтек-вундервафля не потрібна, буде достатньо щось вмєняєме з бюджетного сегменту.
IMG_20240702_175439.webp

Тут совітували, репліка. Але він до 9см

я отакий зібрався купувати... але послухаю, може щось цікавіше буде)

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Противірусні пакетики не будуть зайві, навіть влітку. Люди в тісняві обмінюються вірусами, кашляють. У чоловіка всі практично весь місяць прокашляли. Один заїхав на госпіталь але вже з Т під 40.
так, аптечку вже потрохи починаю збирати собі... купив медичний підсумок і турнікети, а що далі купувати хз... щось кровоспинне треба, але що саме ще не вирішив.
треба дивитись відоси з оглядами і складати список)

Звісно - "Щур". 🙂
(Ontario RAT-1)
Але зараз навіть цей роботяга вже не дуже бюджетний, тож, якщо не тягнешь - шукай репліки.

так, аптечку вже потрохи починаю збирати собі... купив медичний підсумок і турнікети, а що далі купувати хз... щось кровоспинне треба, але що саме ще не вирішив.
треба дивитись відоси з оглядами і складати список)
Окрім основной аптечці, у мене обезбол (Солпадеїн), від срачкі щось (вже не пам'ятаю шо), від гріпу - Парацетомол та якісь пакетикі.
Ну і ще для спини обезбол - Ксефокам.
P.S. Основну аптеку видадуть.

Бери вікторину та немороч голову , мені подобається з пилкою та штопором, там і відкривашка є достойна

Не експерт
Замок - liner lock або frame lock (бо просто)
Виробники, можна подивитися щось зі SKIFів, Boker Magnum (eternal classic, deep blue canvas), Active (Rhino, Companion)
це від 90мм лезо та приблизно 1к ціна

Останнє редагування:
Не експерт, але пораджу Spyderco Resilience. На мій погляд хол краще шпенька, лезо близко 11см. Як що ціна не підходить, здається є репліки. Але про їх якість нічого не знаю.
images.jpg

Це як-що потрібно
інколи стругати дерево
Для сала і ковбаси Opinel №12 VRI. Він суттєво дешевше і легше.

2-58.webp

Останнє редагування:
Доречі, якщо є опція розділити призначення на 2 напрямка (сало-ковбаса-мотузки та стругати-консерви-відкривати), то є такі бюджетні варіанти
- сало-ковбаса-мотузки
згаданий Opinel #10, #12 або Victorinox Swiss Classic Foldable Paring Knife (колір руків'я тут на вибір, є варіанти)
1720002574520.png

тонке довге лезо, обидва варіанти легкі, вікс мабуть краще по хлібу і мотузках, бо хвилясте лезо, але він і дорожчий

- стругати-консерви-відкривати
Morakniv Basic, ціна/якість гарна
1720002851820.png

P.S. Spyderco топові ножики, але загубити такий в разі чого мабуть неприємно :(

Останнє редагування:
Доречі, якщо є опція розділити призначення на 2 напрямка (сало-ковбаса-мотузки та стругати-консерви-відкривати), то є такі бюджетні варіанти
- сало-ковбаса-мотузки
згаданий Opinel #10, #12 або Victorinox Swiss Classic Foldable Paring Knife (колір руків'я тут на вибір, є варіанти)
1720002574520.png

тонке довге лезо, обидва варіанти легкі, вікс мабуть краще по хлібу і мотузках, бо хвилясте лезо, але він і дорожчий

- стругати-консерви-відкривати
Morakniv Basic, ціна/якість гарна
1720002851820.png

P.S. Spyderco топові ножики, але загубити такий в разі чого мабуть неприємно :(
Здається Mora Companion буде краще. Виступ на короткому бейсіку заважає, як на мій погляд.

А навіщо їх купувати?
Видадуть 2 шт, SOF, швидше за все. Та й волонтерських (Дніпро, Січ) зазвичай вистачає в підрозділах.
В нас новостворений підрозділ .І все ще в тумані .За волонтерів взагалі не чути.

Назад
Зверху Знизу