Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Відправка в ЗСУ: що брати, де купити; поради, рекомендації для людей без досвіду

• Автор теми Автор теми Entombed
  • Дата створення Дата створення
Останнє редагування:
з.ы.Если кто знает, где реально хорошие шлемы Fast, то сбросьте ссылку. Возможно в сл.раз буду там заказывать.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Здесь цены от 19к грн. Они реально продают шлемы от хорватского производителя?

з.ы.Милитарист знаю, там то "нет в наличии", то не ясно что продают.

Мы в Харькове чуть войну не устроили
Накупили всяко разного в военторге на дохуя. Я оно все очко. Все разваливается и разлазится
Приехали возвращать, а владелец из непростых мусоров решил нас послать
По итогу в центре нас под сотню с оружием и мусорских *****ов тож хватало
Но мы после ада бахмута, а мусорские *****ы после кабака. Он достал пм, а я рпг.
Деньги вернули с приличной моральной компенсацией.

Вывод.
Таких барыг надо вырезать семьями, что бы и памяти не осталось.
Мусорские же *****ы, бегите с Харькова, пока есть возможность.
да, меня тоже раз наебали) продали наушники за 5к грн, когда они везде стоят около 3к грн. Уши решил оставить, а нерабочий шлем вернул и деньги назад вернули без проблем.

Да, в Харькове на военторге тоже лазили, там вообще барыги чувствуют себя королями. Решил с ними вообще не связываться

Может в Милитарист, Абрамс или UMA

UARMS ШОЛОМ ЗАХИСНИЙ TOR-D ОЛИВА
13000 грн

Переглянути вкладення 13452914
Щас смотрю на ютубе, как понять, что шлем реально хороший) uarms может такой же кустарный производитель, как и все остальные на пром.юа :( Но спасибо, посомтрю их на будущее.

Я купил шлем Фаст за 13+к грн. Брал один из самых дорогих , мол надеялся шо нормальный будет. Домен магазина в зоне .ua, то есть хороший должен быть маган. А по факту попался ******, продал шлем дороже чем у всех мнимум на 3к грн, так еще и регулировка не работала :)

Fast - это тип шлем. А производить его могут все, в том числе и наши дельцы. ВСе сертификаты, которые они вам показывают, могут быть липовыми, тк. на шлеме нет никаких маркировок, голограмм, номеров, подтверждающих, что этот шлем изготовили именно этот производитель, сертификат которого мне показал продаван.

Так что остерегайтесь подделок. Хотя не ясно, как выявить "***ню" от "хорошего" шлема. Кстати, это касается и формы, которую ****** мне пытался перепродать с наценкой больше 100%. В оправданиа он сказал "ну это же риски, мне тоже надо заработать". Вот так вот.
То скажіть прямо що за магазин, будемо знати де НЕ треба купувати

Щас смотрю на ютубе, как понять, что шлем реально хороший) uarms может такой же кустарный производитель, как и все остальные на пром.юа :( Но спасибо, посомтрю их на будущее.

на прямую можете,что да как поинтересоваться

Брал, правда, в другом месте, но здесь брали коллеги "по опасному бизнесу". Вроде, нормально.

То скажіть прямо що за магазин, будемо знати де НЕ треба купувати
Да не могу найти домен их. Помню, что магазин в зоне .ua. Думал серъезный, а оказались не серъезные барыги из Киева. Если найду - обязательно сброшу и опишу всю ситуацию подробнее с чеками и фото шлема. Фото нашел только всей снаряги, что купили, со шлемом, но тут без опозновательных знаков :(

В общем я это к тому, что нужно покупать у "производителя", у них всех по идее уже есть свои сайты-магазины. А я у левого магазина купил хз. Шлем и плиты для брони - все же серъезное дело и фуфло не хочется покупать.

Вирішив і я в цій темі відписатися з приводу того, що треба новобранцю купити. Досвід 14-15й роки і з 24.02.2022.
1. Хороші трекінгові шкарпетки. Варіанти типу "я все життя в житомирських ходив" відмітаються. Реально, навіть економічно вигідніше купувати якісні трекінгові, якмх вистачить 4 пари на літній сезон і три на зимовий, аніж 100500 дешманських невідомої якості, ще й ноги цілими залишаться - ані запрілостей ані грибку. Підійдуть навіть недорогі "Бандіт" від львівської фабрики - весь мій підрозділ ними задоволений. Для новачків пояснюю - літні трекінгові можуть виглядати як звичайні зимові за товщиною, але вони літні. Отож, обов'язково купуємо 4 літніх пари і 3 зимових. По грошах вийде десь 1000-1500, якщо з брендом не заморачуватись.
2. Труси! Купуйте тільки "боксерки" (для любителів - можна і сімейки, але не рекомендую) і от точно не треба "плавки" - натерта промежина це дуже боляче, неприємно і в умовах невеличкої антисанітарії просто небезпечно - яйця та хрін ще потрібні? Тоді купуємо нормальної якості "боксерки" і не вийо. Можна купити і спеціальні "потовідвідні" - я такі собі купую, але вони дорогі і пам'ятайте, що інколи такі речі доведеться викидати, бо випрати буде ніде, а в рюкзак не покладеш, бо заштиняє все й назавжди. Взагалі, візьміть собі за правило брудні речі в рюкзак не кидати, навіть "у пакетику, шоб не завонялось" - обов'язково завоняється і завоняє все навколо. Тож, я пропоную купити двоє класних трусів і 3-5 звичайних (які не шкода викинути). Від 300 і до х..я.
3. Футболки. 2 штуки видадуть, але цього мало (влітку може й вистачити, якщо є де прати, а взимку речі довго сохнуть і якщо ви не звикли лякати ворога смердінням, то футболки просто не встигнуть висохнути). Рекомендую докупити щонайменше пару CoolMax (українського виробництва у Хліборєза по 350грн пристойної якості, ще й з Велкро під патчі на рукавах). Обов'язково треба купити Ubacs - це така хрінь з сітчастим тілом і довгими рукавами - надягається під бронік, коштує дорого - від 1300грн, але купити треба. Можна нормально вкластися в 2000 грн на дві Кул-Макс і один Убакс.
4. Засоби особистої гігієни. Досвід показує, що дезодорант Old Spice рулить, особливо той, що в великій упаковці. Треба купити "косметичку". От можете мене фукати, але рекомендую звичайну з Єви, а не нав'єбучену "тактичну". Пару нормальних зубних щіток, тюбик зубної пасти, гель для "всього тіла", флакончик Сульсени (якщо проблеми із подразненям нема, то будуть - просто одразу купіть, повірте на слово), станки одноразові, гель для гоління (не піну - вона швидко закінчиться, а гелю надовго вистачає), засіб після гоління, ножиці для нігтів (сталекс - не жлобіться), палички для чистки вух, вологі серветки - пару маленьких упаковок і одну велику з клапаном (щоб не висихали), рулом дешевого туалетного паперу і рулон нормального (для себе і для "чайок"), пару маленьких упаковок одноразових носовичків. Тексту багато, але місця оце все майже не займає.
5. Машинка для стрижки - за бажанням. У нас у кожного своя, але це зараз. Спочатку одна моя стара була на всіх, але швидко здохла. Можна дешеву китайську, можна нормальну - вистачить що того, що того, аби вона з самого початку нормально стригла. Дешева китайська менше місця займає.
6. Рюкзак, а вірніше їх кількість і їх якісні характеристики. Рюкзаків треба 3 або більше і при цьому різних. Якщо ви поки не знаєте куди вас запихнуть, то все одно рюкзаків потрібно щонайменше 3, а для штурмовиків більше, але то вже з досвіду обирається, а не з чиїхось слів. Рюкзак номер раз має бути баулом невйобних розмірів - літрів на 100 або більше і обов'язково з декількома кишенями для швидкого доступу. Коштує таке щастя від 3000 і вище. Адекватний можна купити за 3500. На слова, що вам видадуть армійський баул і ви ним будете користатися скажу, що він важкий, надійний, але незручний і його пройоб виллється у ніфігову вартість його відшкодування, тому армійський баул живе вдома, а з собою возимо той, що самі купили. в цьому баулі живе все, що може знадобитися протягом сезону, але не прямо зараз. Наплічник намбер ту має бути середнього розміру і туди ми складаємо те, що нам знадобиться протягом тижня - пара футболок, шкарпетки, лінзи (якщо користуєтусь), косметичка, кружка\ложка\миска (не пожлобіться й купіть нормальний набір все-в-одному), машинка для стрижки, повербанки, зарядки, цивільний одяг, якісь ліки (не аптечка), велика пачка серветок і т.д., тобто, речі які потрібні не прямо зараз, а вранці або ввечері. Рюкзак третій має бути невеличкою сумкою з однією лямкою через плече. Там живуть документи, маленький повербанк, гаманець, запасний турнікет (можна і оклюзійку туди ж), пачка патронів (про всяк випадок), прикольні патчі (щоби з суміжниками помінятися), тактичні окуляри, маленька упаковка вологих серветок, трохи паперу туалетного і пачка одноразових носовичків, якщо носите лінзи то ще краплі, тряпка для протирки окулярів. До речі, тактичні окуляри рекомендую пристьогувати на моллі на рюкзаку, а не в рюкзак запихувать. Рюкзаки по мінімуму стануть 5500грн. Не купуйте дешеві - вони просто порвуть в перший тиждень, сміливо можна брати українського виробництва М-ТАС - недорого і якість пристойна.
7. Тактичні окуляри (якщо брати ESS, то можна їх називати окулярви, зважаючи на вартість). Тактичні окуляри мають бути поляризованими (правда, екран перевернутого телефону ви при цьому перестанете бачити) і з різними вставками. Якщо зір поганий, то треба замовити лінзи у вставки - сильно спрощує життя. Взимку окуляри теж потрібні. Пам'ятаємо, що прозора вставка - тупо балістична, жовта - для сутінок, чорна для ясної погоди. Окуляри потрібні обов'язково і штурмовикам і бплашникам і арті, короче - всім. Недорогі, але якісні можна за 1200 взяти. Не пройобуйте тряпочку для протирки!
8. Навушники - потрібні хоча б беруші для полігону. Для активних дій краще активні навушники, але не поспішайте купувати - не всім спеціальностям вони потрібні. Купуйте, якщо точно знаєте, що попадете в піхоту або арту. Від 1500 і нема межі досконалості. Дорожче 3000 не бачу сенсу купувати - працюють вони +- однаково, якщо не повний шлак. При покупці обов'язково перевіряти!!!
9. Шолом - видадуть, але якщо треба без "вух", то готуйтесь на 12000 і більше. В кошторис не включаю.
10. Плитоноска. В залежності від спеціальності може підійти і армійський корсар (темп3000) який видадуть на халяву. Мені, наприклад, не видали ніхєра, тому купував собі плитоноску турецьку і пластини керамічні волонтери підігнали. Не женіться за дешевизною - нормальної плитоноски за 5000 не існує. Щось пристойне починається від 7000, але воно все одно індивдуальне - без примірки брати не можна. Річ необов'язкова, тому в кошторис не буду включати.
11. Повербанк. Їх має бути два щонайменше - один маленький (на 10000мАг в маленький рюкзачок і на 50000 мАг і більше в великий рюкзак). У мене в силу особливостей "роботи" повербанків трохи більше і вони трохи більшої ємності. Якщо потрібен "монстр" на 100000 і більше з можливістю зарядки Моторол і одночасно 8 телефонів (інших хріней, що через ЮСБ заряджаються), то йдіть на сайт
і дивіться там варіанти - у мене на 120000мАг звідти вже майже рік працює. Мені також знадобився повербанк для зарядки ноутбуку - це окрема історія, але кілограмовий повербанк може три рази зарядити ноут і підвищує автономність до цілої доби, а генератор точно більше 1 кГ важить. Короче, повербанків мало не буває, але не переборщіть - вам їх інколи з собою треба буде носити. 5000 грн це в середньому (простий повер на 50000 і нормальний на 10000) і в моєму варіанті вийшло близько 15000 - це за 4 повербанки (10000 хороший, 50000 для телефонів\світильників, 120000 для рацій\телефонів, 50000 для ноутбука з PD3-65W).
12. Термобілизна - один комплект видадуть і він буде нормальним, але я собі ще два прикупив, бо вони трохи зручніші - один флісовий (взимку по хаті або бліндажу ходити) і один вуличний. Але, якщо у вас є гроші на Carinthia, то можете з термобілизною не паритись - я в -25 ходив в футболці і куртці і в штанах на голе тіло. Вартість Carinthia не буду казати, нє завідуйтє, корочє.
13. Берцаки - Талани насправді норм, але якщо звикли до суперського комфорту, то тут декілька варіантів - Solomon, Asolo, Lowa, Haix. У мене зимові - ніби турецький под'єбос під Lowa (так вийшло - не було нічого іншого, але вони норм виявились і на цю зиму я їх залишаю). Літо - Haix. Тут може бути сто різних думок, але все індивідуально. Мені Лова не заходить, а Асоло - пзда як дорого, тому обираю Хайкс - ціна трохи менше Лови, а мені зручніше. Solomon то більше про туризм, але екстремальні моделі не дадуть змерзнути ногам навіть в -30 і якщо не рухатись.
14. Дезодорант для взуття і присипка для ніг - обов'язково!
15. Набір для чистки зброї - серветки і мастило, для пістолета ще потрібні йоршики (рекомендую все-в-одному-маленькому-тубусі від Mil-Tec).
16. Рушник - чому виніс окремо? Зараз поясню. Рушник має добре витирати, швидко сохнути, бути легким, не займати багато місця. Тут єдиний варіант - рушник з мікрофібри від Mil-Tec. Коштує задоволення 420 грн і більше, але воно того варте - жоден звичайний рушник і поруч не стояв. Я купив у якості подарунку всьому відділенню і таким чином отримав ще й суттєву знижку.
17. Спальник - літній і зимовий. Зимовий видадуть і його єдиний мінус - розмір. Каремат теж видадуть, якість - як пощастить. Літній треба купувати - отут не треба вийожуватись і краще взяти дешевий на один сезон і потім його викинути і купити ще флісовий тоненький плед, який не займає багато місця.
18. Ножі. Точно потрібен перочинний. Рекомендую дивитись в бік Victorinox Spartan - недорого і сердито. Ще один більшого розміру, який буде на кишені (про тренчик не забудьте, бо ніж на перших гілках проїбеться). Це має бути простий ніж - у нас вони продаються під купою різних назв, але все це китайчатина, але якість непогана. Загальний вигляд - сірого кольору лезо і ручка з "карбону" з алюмінієвим корпусом. За бажанням можна купити мультитул, але в піхоті він і *** не ***, а от в ... може знадобитись. Хороший коштує дорого, а дешевий ламається одразу, тому, якщо не треба, то не купуйте.
Ніби все. Як щось ще згадаю, то допишу.
Ваш Каспер.

Тепер про додаткові речі. Якщо ваша робота трохи інтелектуальна, то знадобиться ноутбук, а інколи не один. У мене їх два - для роботи в полі купив захищений Getac B300 з додатковою батареєю (обійшовся в 18000 з новими батареями - шукайте на OLX) і один для роботи на базі (хоча в поле з собою його також беру) - HP 1040 x360 з і7 8ї серії - під 11 вінду, обійшовся у 20000 в комплекті зі стілусом, мишкою і сумкою - купував на 775. Заряду двох батарей на Getac вистачає на 12-15 годин роботи, а трансформера від HP вистачає на 5-7 годин, тому для нього потрібен додатковий спеціальний повербанк з виходом зарядки 65W.
Є речі на які треба буде скидатися всім підрозділом - генератори, мобільні батареї, походна пічка, тощо.
Зараз нариваюся на те, що мій підрозділ будуть вважати охуєвшим, але ми любимо комфорт, тому:
1. Мобільні батареї - від ecoflow (вони найкращі, тому що швидко заряджаються). У нас Ecoflow Delta Pro як безперебійник на базі для старлінку\роутеру\зарядки рацій\зарядки повербанків маленьких. В машинах зарядні станції потужніше - на 11 кВт-год і на 7.5 кВт-год, але то особливості роботи. Шукати недорогий (відносно, бо це дорогі речі) можна на mpb.kh.ua .
2. Starlink і його оплата - з-за особливостей роботи нам їх треба три штуки, тому один від ВЧ, а ще два купували. Не забуваємо, що не військовий старлінк треба щомісяця поповнювати.
3. Проста таблеточна кавомашина - хорошу каву всі люблять і коштує вона недорого. Їздить з нами в машинах.
4. Мікрохвильовка для бази - штука корисна.
5. Холодильник автомобільний з блоком живлення для його роботи на базі - врятував продуктів на два десятки своєї вартості.
6. Генератори. Інверторний це маст хев. Хоча б на 2,5 кВт. А для того, щоби продовжити йому життя і не розоритися на бензині купуємо мобільні батареї (зарядні станції) і тут якраз екофлоу і покаже себе якнайкраще, тому що він зарядиться за 2 години, а інше буде годин 8 заряджатися - за пару тижнів різниця у вартості з іншими компенсується зекономленим бензом. В силу особливостей роботи у нас ще є потужний дизель - для зарядки батарей від mpb.kh.ua .
7. Походна пічка з балоном на 5 кг газу - в полі або бліндажі просто незамінна штука, але возити реально тільки в машині і з заправкою можуть бути трабли (залежить від місцевості).
8. Каструля, пательня, спеції, чайник, миючі засоби, засоби для прання.
На все (окрім ноутів) має скинутись весь підрозділ (відділення або взвод - залежить від того, як ви працюєте і де живете).

На все (окрім ноутів) має скинутись весь підрозділ (відділення або взвод - залежить від того, як ви працюєте і де живете).
Ви про головне забули: авто, щоб весь цей обоз возити. Бо ЗСУ не нададуть ;)

Та да,я як почитав все,так там краз треба запобігати!)
Це від роду роботи залежить. У нас два буси, але вони з обладнанням і два пікапи. Але є домовленість, що власні речі не мають займати місця більше ніж рюкзак + баул. Все, що спільне розміщюється в кузові пікапу. В роботі машини по дві - бусік +пікап. При цьому в бусі тільки те, що для роботи безпосередньо - жодних інших речей не може бути, хіба їжа-вода на кілька діб і маленькі рюкзаки.
Знову повторюсь, що це від роду занять залежить.

Хто стикався, дуже треба купити керамічні пластини у бронежилет 5-6 кл. Де, а може через когось зі знайомих волонтерів, щоб не попастися на браковані.

Назад
Зверху Знизу