Видихайте - я вже додому повертаюся, зараз їдемо по Литві, до Каунаса наближаємося.
В Таллінні, як на мене, забагато кацапів. От, саме тих кацапів, яких чуєш, бачиш - і розумієш, що то саме вони, а не ніхто інший. Мєрзость, блять..
Вчора на зупинці автобуса двоє руськоязічніх вуличних музикантів бідкалися: мало грошей кидають останнім часом. Я подумав: "Так вам, підарам, і треба!", а потім ввечері зустрів одного з них, бринчав на оглядовому майданчику в Старому місті. Грошей йому справді не кидали.
В супермаркеті касир пробила мої покупки, щось запитує на естонському. Я блимаю очима. Вона переходить на російську:
- Бонусная карта наша есть?
- No!
- Оплата картой или наличными?
- Cash!
- Спасибо за покупки!
- Thank you, Bye-bye!
Бачили б Ви її обличчя)))
Паб "Uba ja Humal". Крафт на кранах, плюс в пляшках та банках, з усього світу. Хазяїн етнічний русак, і клієнтура руськомовна.
Ми сидимо на вулиці, аж раптом за сусіднім столиком якась залупа починає рассуждать як дрони хохлов разйобівают. У мене сповзає забрало, друзі теж все чують і розуміють, але просять не конфліктувати, і ми переходимо до приміщення.
Йду ще за келихом пива, за стойкою сидить дядя з майже порожньою 2л баклагою нашого Корабельного😂
Я йому:
- Ого! Ти реально це п'єш? А де взяв? Тут?? Пригостили? Йопт, воно у нас в Україні взагалі не ходове, п'ють коли іншого немає. А його ще й сюди завезли!!
Парніша ахуєвший, нарід за стойкою тоже. Хазяїн теж все чує, але спокійно наливає мені келих ІРА, і я повертаюся до друзів. Друзі запевняють, що хазяїн 100% за нас.
Щодо паромів: між Таллінном і Хельсінкі вони курсують майже цілодобово, 2 години в одну сторону, квиток від €8. Багато естонців працює там, багато фінів мають бізнеси в Естонії, але основна маса пасажирів - фінські алкотуристи.
Припливають, в порту Таллінна таряться ящиками всєвозможного бухла (там повно алкомаркетів), набухуються і пливуть назад.
Вчора бачили біля маркету компанію фінських молодиків, серед них був кремезний бородатий товстун в лєгкомислєнному короткому рожевому платтячку, такий мілашка! Шкода, сфоткати не вдалося ((