Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Відправка в ЗСУ: що брати, де купити; поради, рекомендації для людей без досвіду

• Автор теми Автор теми Entombed
  • Дата створення Дата створення
***сє паром, шо круізний лайнєр. Шоп мілфочок катать туди-сюди. Во всєх сміслах 🥰

Тьфу ти, начє Фєдя покусал 🤪
Ето круїзний лайнєр якихось 70-х годов. Щас індівідуальниє яхти більші.

12 годин в одну сторону, вартість не знаю.
Ще в Німеччину є, і в Польщу, бо вчора бачив, як з парому польські фури виїжджали.
1000045380.jpg
Близьки працювали у Швеції, на будівництві, звичайно *******ьно, бо робочу візу робили у Польщу, але то таке. Вони розповідали, що типу приїздиш у Швецію, туди сюди, працюєш, і якщо надумав залишитися, здаєшся владі. Головне не брехати як ти потрапив у королівство. Потім невеликий термін, в згодом тебе легалізовують, отримуєш соціальне житло, типу як наші хрущовки і живеш далі )

Багато естонців працює там, багато фінів мають бізнеси в Естонії,
Аналогічно Швеція-Данія. Шведи працюють в Данії, бо там заробітки вище, а данці в свою чергу їздять у Швецію на шопінг, бо там дешевше

Еххх...
аставайся мальчік с намі,
будєш нашим каральооооооом ! (С) 🥱

А це - портер Saku, естонський. Ширпотреб, но більше ніж пристойний! Майже не гіркий, смак виважений, 6.9% алкоголю майже не відчувається, зварений на приємній воді
1000045378.webp

Saku - це така естонська Оболонь, місцевий мас-маркет. Асортимент у них пристойний, ціни €1.60-1.90 за пляшку/банку. 0.5 л.

Місцеві в спеку хлєщуть Saku Rock, лагер як лагер, нічого видатного. На концерті AC/DC це було офіційне пиво.

Взагалі, в Естонії ціни на продукти навіть вищі за хорватські, які я вважав грабітєльскими. Алкашка тоже дорога.
Зате туалети безкоштовні, або по €0.50.

Громадський транспорт для місцевих безкоштовний, для решти хєр поймеш...
В автобусах і трамваях є термінали, на яких можна сплатити банківською карткою. Але вони жодних папірців не видають, бабки взяли - і досвідос. А сума з рахунку може і пізніше списатися. Трамвай брав по €0.50, в автобусі 66 один раз €0.50 списало, другий - €1.(мабуть, ****юки запам'ятали, що я один раз в ньому зайцем проїхався).
Кажуть, є якісь кіоски, де можна взяти картку, поповнити її і кататися, за €2 на день, но я їх не бачив.

По факту, з власного досвіду: нічого не вирішують, ніяк не сприяють - тільки розказують до кого звертатися, і дають контакти. Якщо ти не повний вася, і в гуглі не забанили, цілком можна не витрачати на них час.

P.S. Я вчора ввечері вже повернувся до Харкова, все ок, навіть мотоцикл не зпиздили.

Гугл гуглом, но иногда только кто-то извне может рассказать, как подать на инвалидность, или что требовать в Пенсионном фонде. Не у всех есть общение на ХФ. 😜

Назад
Зверху Знизу