Перегляньте відео нижче, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-програму на головному екрані.
Замітка: This feature may not be available in some browsers.
А молодежь - это что все граждане?
Нам русский ближе, это же очевидно
Теперь, мужики, будем изучать украинский и русский с 2м энтузиазмом!
Начинаем с Севастополя.Отчет каждые пол-года на ХФ.И воочию убедимся в ценности принятия нынешнего закона.
На самом деле изучая украинский глубже постигаешь русский. И наоборот.
+100500!Но единственным государственным в Украине должен быть только украинский.
Отнеситесь к нему как констатации имеющегося уже 20 лет!
Как буд-то он как-то изменит мое трепетное отношение к украинскому... На самом деле изучая украинский глубже постигаешь русский. И наоборот.
У Харкові мусить розвиватися лише українська мова, бо українців у Харкові - більшість. А собача мова - потрібна лише бомжам-янукофілам.
Этот полемический приём называется "подмена понятий". Иными словами, демагогия. Считать себя украинцем и предпочитать украинский язык русскому - далеко не одно и то же.
В Харькове преобладание русского языка видно невооружённым глазом. Чтобы услышать живую украинскую речь, нужно поискать. За четыре недели пребывания в Харькове в начале этого лета я в этом убедился. Первый раз услышал украинскую речь спустя две недели после своего приезда, когда мне нотариус вдруг ироничным тоном сказала: "Цiй документ повинно бути написано державною мовою. Треба перекласти з российской". И скорчила при этом гримасу, так как для меня это означала потерю целого дня и 300 гривен. Всю остальную беседу мы вели по-русски. Фамилия у нотариуса чисто украинская, однако. И ещё я слышал украинскую речь на рынке. Среди десятков торговцев нашлась одна дама, которая говорила по-украински - не со мной, а со своим помощником, вероятно, её родственником. И это всё, что я встретил за четыре недели в форме живой речи в Харькове. В основном я ходил по госучреждениям и общался с тамошним служилым людом. Все между собой говорили только по-русски. Ну, и с посетителями тоже.
Нельзя пропускать прием лекарств!
Приємно, коли визнають, що в Харкові не треба захищати російську мову, бо захисту потребує саме українська мова. Через це, усей цей вереск з приводу прийняття закону, який, начебто, рятує російську мову, стає вочевидь провокацією спрямованою виключно на досягнення можливостей виправдати фальсифікації, які готує ПР напередодні виборів. Приємно, що це стає очевидним, навіть, для мешканця Оклахоми.Этот полемический приём называется "подмена понятий". Иными словами, демагогия. Считать себя украинцем и предпочитать украинский язык русскому - далеко не одно и то же.
В Харькове преобладание русского языка видно невооружённым глазом. Чтобы услышать живую украинскую речь, нужно поискать. За четыре недели пребывания в Харькове в начале этого лета я в этом убедился. Первый раз услышал украинскую речь спустя две недели после своего приезда, когда мне нотариус вдруг ироничным тоном сказала: "Цiй документ повинно бути написано державною мовою. Треба перекласти з российской". И скорчила при этом гримасу, так как для меня это означала потерю целого дня и 300 гривен. Всю остальную беседу мы вели по-русски. Фамилия у нотариуса чисто украинская, однако. И ещё я слышал украинскую речь на рынке. Среди десятков торговцев нашлась одна дама, которая говорила по-украински - не со мной, а со своим помощником, вероятно, её родственником. И это всё, что я встретил за четыре недели в форме живой речи в Харькове. В основном я ходил по госучреждениям и общался с тамошним служилым людом. Все между собой говорили только по-русски. Ну, и с посетителями тоже.
...Как отметили в главном управлении статистики в Харьковской области, по данным Всеукраинской переписи населения на 2001 год русский язык родным признали 954 тыс. 901 харьковчанин (65,9% от общего количества).
Принятие языкового закона подтвердило тезис о расколе Украины, заявил в ходе видео-моста Киев-Москва украинский социолог Евгений Копатько, ссылаясь на результаты проведенного исследования.
«35,6% граждан Украины позитивно оценили принятие закона об основах языковой политики. При этом 35% украинцев негативно восприняли принятие этого закона. В региональном разрезе наблюдаются разные тенденции. Так, 55% на Юго-Востоке позитивно оценивают закон, а 66% респондентов негативно оценили закон на Западе Украины», – сказал он.
Социолог добавил, что «порядка 46% украинцев считают, что закон о языке не несет угрозы украинскому языку, не согласны с этим 35%».
«Результаты опроса показывают, что одна часть Украины позитивно восприняла этот закон, а вторая – негативно», – резюмировал Копатько.
Исследование проводилось с 9 по 14 августа, опрошено 3117 респондентов в 24 областях и АРК
И как теперь выглядит украинский? в Харьковском регионе...
Паритет будет соблюдаться между 66% рус и 34% укр?
ИМХО - абсурдность ситуации порождена рьяными националистами, искажающими намеренно статистику.
Вчера 12:49
Поки у тебе і подібних тобі буде діяти злочиний абсурд, що 77% Українців в Україні, по новому мовному закону примушенні підкорюватись 10% любого села, района, міста, регіона і т.д то більшість 90% повина його виконувати!? Дякуйте п.п. Кіівалову і Колісніченку за цей злочиний, антилюдський, антидемократичний закон, який порушує головний, основний принцип ДЕМОКРАТІЇ, де чітко сказано: Більшость керує меншостю!!! Ви хоч уявляїте до чого це приведе??? То будьте чесні хоч перед собою. Хіба не "партія регіонів" на чолі з їх президентом В.Януковичем, та їх холуями: "партією комуністів" т. Симоненко, та "сильна україна" т. Литвина прийняпи цей безумний злочиний закон?
Ви хоч розумієте для чого і кому ви служите? Перекладаючи вами самими спровокований злочин написавши: "ИМХО - абсурдность ситуации порождена рьяными националистами, искажающими намеренно статистику." То при чому тут націоналісти? Хіба не НАЦІОНАЛІСТИ захищають 77% Українців в державі Україна, свою рідну Українську державну мову? Це ж очевидний факт! Тому не перекладайте з своїм статистом т. Копатько злочиної, брудної, хворої головм на ввесь народ сучасної України! Відповідальність не мене, як би не ховались і не прикривались.
Ладно, как-то можно понять тех, кто живет в западной Украине. Там действительно украинский преобладает.Ви хоч розумієте для чого і кому ви служите? Перекладаючи вами самими спровокований злочин написавши: "ИМХО - абсурдность ситуации порождена рьяными националистами, искажающими намеренно статистику." То при чому тут націоналісти? Хіба не НАЦІОНАЛІСТИ захищають 77% Українців в державі Україна, свою рідну Українську державну мову? Це ж очевидний факт! Тому не перекладайте з своїм статистом т. Копатько злочиної, брудної, хворої головм на ввесь народ сучасної України! Відповідальність не мене, як би не ховались і не прикривались.
Товариш Істинко, не перекручуйте, не накручуйте себе. Заспокойтеся.основний принцип ДЕМОКРАТІЇ, де чітко сказано: Більшость керує меншостю!!!
Владна більшість, виражаючи волю народу, прийняла мовний закон.
А владна меншість, керуючись демократичними принципами, їй підкорилась.
Демократія, у національних відносинах, означає створення рівних умов для вільного розвитку всіх національних культур, а не підкорення "титульною нацією" - інших. Життя саме розставить все на свої місця.
Ніхто мову не забороняє (та це й неможливо), а лише дозволяється паралельне функціюнування російської мови.
Поки у тебе і подібних тобі буде діяти злочиний абсурд, що 77% Українців в Україні, по новому мовному закону примушенні підкорюватись 10% любого села, района, міста, регіона і т.д то більшість 90% повина його виконувати!? Дякуйте п.п. Кіівалову і Колісніченку за цей злочиний, антилюдський, антидемократичний закон, який порушує головний, основний принцип ДЕМОКРАТІЇ, де чітко сказано: Більшость керує меншостю!!! Ви хоч уявляїте до чого це приведе??? То будьте чесні хоч перед собою. Хіба не "партія регіонів" на чолі з їх президентом В.Януковичем, та їх холуями: "партією комуністів" т. Симоненко, та "сильна україна" т. Литвина прийняпи цей безумний злочиний закон?
Ви хоч розумієте для чого і кому ви служите? Перекладаючи вами самими спровокований злочин написавши: "ИМХО - абсурдность ситуации порождена рьяными националистами, искажающими намеренно статистику." То при чому тут націоналісти? Хіба не НАЦІОНАЛІСТИ захищають 77% Українців в державі Україна, свою рідну Українську державну мову? Це ж очевидний факт! Тому не перекладайте з своїм статистом т. Копатько злочиної, брудної, хворої головм на ввесь народ сучасної України! Відповідальність не мене, як би не ховались і не прикривались.
Да-а-а! А це що? Російська мова? Дійсно, коли читаєш ваші пости спадає на думку, що російська мова потребує захисту від інтелектуально нерозвинутих людей.и какой смысл защищать то что не нужно?
мова что слабая женщина?
обычнык галицкий суржик.
который втюхивают гда только можно.
уже надоел. милициянты, штрыкалки и прочие етеры...
Цитата: У становленні сучасної мовної ситуації Донеччини можна виокремити фактори формування та розвитку, які дісталися вiд минулого і поки що переважають, і новітні, які беруть початок з 1989 року.У вас там, в Донецкой области еще хуже, чем в Крыму дела с мовой.
И ладно б действительно когда-то там народ говорил по-украински. Потом пришли *******, и всех переучили говорить по-русски. Ну не было же такого никогда.
Паритет логічно дотримувати не за лінгвоскладом, а за комунікативним потенціалом, бо багато російськомовних українців, а також розумних етнічних росіян громадян України в перспективі будуть навчати своїх дітей саме українською мовою.Паритет логично соблюдать не по этносоставу, а по лингвосоставу
Ты поедь в Донецкую область и попробуй отыскать эти 41,2 %Згідно з переписом 2001 р. у Донецькій області українську мову вважають рідною 41,2 % українців, а російську - 58,7%.
щоб повірити, що ХХХ президент, треба їхати персонально і шукати тих, хто за нього голосував?Ты поедь в Донецкую область и попробуй отыскать эти 41,2 %
та воно так і ємрийте...
Читай внимательнощоб повірити, що ХХХ президент, треба їхати персонально і шукати тих, хто за нього голосував?![]()