Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Веха в языковой политике?

• Автор теми Автор теми Сева
  • Дата створення Дата створення

Что должно быть в Украине?

• Гос.Двуязычие

Голосів: 239 46.4%
  • Моно язычие с защитой языка меньшинств

Голосів: 59 11.5%
  • Оставить как есть...

Голосів: 85 16.5%
  • Тотальная украинизация!

Голосів: 112 21.7%
  • Пофиг или свой вариант

Голосів: 20 3.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    515
  • Опитування закрито .
Хворий-це ти!

Верховна Рада України від імені Українського народу ... приймає цю Конституцію — Основний Закон України.
А те що ти з огляду на свою розумову відсталість за 20 років не спромігся вивчити українську мову і тепер усвідомлюєш свою ...вразливість твоя проблема.
...Не знаєш -у чому справа?

Насчёт чьей-то хворости не мешает поинтересоваться результатами социологических опросов, проведенных в последние годы. Из них следует, что идею независимости Украины поддерживают менее половины опрошенных. То есть "пятая колонна" великовата будет и по справедливости должна именоваться первой. Вот ссылка лишь на один опрос, проведенный Институтом социологии НАНУ в августе 2011:
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
Этот институт - незаангажированная организация, так как он снабажет информацией действующие власти, а не занимается зомбированием населения. Кстати, несколько ****огочных опросов было проведено разными частными социологическими службами, и выводы по этим опросам сходятся с первым.

То есть за 20 лет независимости тех, кто "не спромігся вивчити українську мову і тепер усвідомлет свою" не убавилось, а вероятно даже увеличилось - благодаря дуболомной гуманитарной политике "профессиональных" украинцев. Похоже что настала пора пожинать плоды этой политики.

...Если бы так же, силой закона, изживали мову, то я так же ее защищал бы, как сегодня - русский язык. Не переносит моя душа жлобов рогатых, таким родился.

:клас::клас::пиво: Без украинского плохо! Без русского невыносимо...

Так я в Харькове уже как 35 лет. Брательник в Севасте... Прцесс идет!
Чого " идет"?
Бла-бла-бла. Ваньку валяешь?
То не я ! То преамбула до Основного Закону.
А украинский язык я знаю лучше тебя, так как это второй мой родной язык.
Дай тобі Боже. У тебе другий , а в мене - єдиний!

что дело не в языке, а в насилии, попрании прав миллионов людей, в их унижении
У чому воно проявляється? Ти називаєш приниженням те, що у держави є державна мова? Як тобі та таким як ти пояснити-мова держави є її відмінність така сама як прапор, герб, грошова одиниця, гімн . Це -святиня держави. при всій багатонаціональності на прикладі Росії там мова державна одна- російська! я не думаю, що НЕ росіян у Москві менше ніж росіян у Харкові.Але там ніхто не вимагає визнати їх мови "регіональними" Це абсурд. Я дійсно не розумію яким чином має працювати цей "закон". Ну наприклад -схоче твоя дитина отримати освіту у якомусь ВНЗ і забажає щоб освітні програми їй надавалися на російській мові.Як це втілити в життя? Де крім неї ще набрати бажаючих? Як забезпечити навчальний процес фахівцями ? А як бути коли хтось забажає отримати освіту на іншій мові? Чому у приватних ВНЗ згідно цього "закону" мову навчання обирає власник закладу?
У чому ви бачите приниження гідності? Я впевнений у тому,що більшість ваших однодумців за своє життя жодного разу не відвідали російський театр Пушкіна, не прочитали ніодного роману російських письменників.Згадай прислів*я : "Хто хоче зробити той шукає можливість, хто ні-привід". У одному я згоден -це те що мовне питьання завжди піднімають у той час коли потрібно відвернути увагу від дійсно актуальних проблем.

Если бы так же, силой закона, изживали мову, то я так же ее защищал бы, как сегодня - русский язык
Так може у Севастопіль поїдеш? Там жодної школи україської немає.

виражаючи суверенну волю народу, спираючись на багатовікову історію українського державотворення
Нечто новое. Подробней про многовековое державостроение пожалуйста. Вечер становится томным. Я запасся попкорном. Жара подействовала?

У одному я згоден -це те що мовне питьання завжди піднімають у той час коли потрібно відвернути увагу від дійсно актуальних проблем.
Значит не обращайте на этот вопрос внимание. Вам тут как медом помазано.

Там жодної школи україської немає.
О оно там востребовано? Задумывались?

Ну наприклад -схоче твоя дитина отримати освіту у якомусь ВНЗ і забажає щоб освітні програми їй надавалися на російській мові.Як це втілити в життя? Де крім неї ще набрати бажаючих? Як забезпечити навчальний процес фахівцями ?
Очень просто. Забеспечить. Отпустить ситуацию и чудо произойдет через год. Читать будут на том языке - который большинству является родным. Это если свободный выбор а не принудиловка. Наберете группу студентов из ЗУ - читайте им на здоровье на держмове и радуйтесь.

Вам тут как медом помазано.
а вам?
О оно там востребовано? Задумывались?
Безумовно! До тих пір поки державна мова буде "оно"- звісно ні. Це тимчасово.

Подробней про многовековое державостроение пожалуйста.
Це ти у ВР спитай.

Читать будут на том языке - который большинству является родным.
Хто буде читати?
Наберете группу студентов из ЗУ - читайте им на здоровье на держмове и радуйтесь.
А іншим на якій ? І чому тебе "замкнуло" на ЗУ? Ти справді вважаєш що українська є тільки на заході?

Знайди відомості скільки ЗНО проходило на російській мові.

Мне да. А вот вам - неважно. Вы сами это утверждаете. Вот и занимайтесь экономикой и поднятием страны из руин. А мне видите-ли совершенно неудобно спать на потолке так сказать. Я вокруг вижу *****изм а вот вы им восхищаетесь. В этом наше отличие. И никогда вы не убедите носителей языка в том что какой-либо из языков лучше нежели их родной. А поскольку носителей русского языка на украине весьма много - я боюсь что вы не сможете это переварить. Произойдет пищевое отравление так сказать. Мирно ситуацию разрешить у вас желание нет, вот и лицемерите тут в этой ветке - "неважно вам дескать".
Давайте задвиньте спич про многовековую государственность. Я хочу на ночь позитива.

Знайди відомості скільки ЗНО проходило на російській мові.
На улицу выйди и послушай. Прозреешь, В стране грез проживаешь?

Це ти у ВР спитай.
Ты еще ссылку на ресурс удава дай. Udaff.com .Реальных аргументов нет? Вот у Азарова рост экономики к примеру. Согласен со мной, ага?

Вот ссылка лишь на один опрос, проведенный Институтом социологии НАНУ в августе 2011:
Этот институт - незаангажированная организация, так как он снабажет информацией действующие власти,

:іржач:Ты явно чего-то попутал в сьогоденні Украины. Действующие власти не нуждаются в снабжении их информацией "незаангажированными организациями". Они их ангажируют, а те потом их (власти) снабжают. Вот так. Системная ошибка.

Ты еще ссылку на ресурс удава дай. Udaff.com .Реальных аргументов нет? Вот у Азарова рост экономики к примеру. Согласен со мной, ага?
А чим тобі урядовий портал не до вподоби? Те що я тобі навів -це звернення ВР до народу України.
На улицу выйди и послушай. Прозреешь, В стране грез проживаешь?
А що це доводить? Ні в одному документі ніхто нікого не примушує на вулиці спілкуватися спілкуватися українською. В цьому році всього 1% абітурієнтів обрали російську для ЗНО, тому що розуміють -державну треба знати за всяку ціну.

Я хочу на ночь позитива.
відпочивай.

А чим тобі урядовий портал не до вподоби? Те що я тобі навів -це звернення ВР до народу України.
Изворачиваешься. Слив засчитан, поскольку по теме сказать нечего.
А що це доводить? Ні в одному документі ніхто нікого не примушує на вулиці спілкуватися спілкуватися українською. В цьому році всього 1% абітурієнтів обрали російську для ЗНО, тому що розуміють -державну треба знати за всяку ціну.
А "доводить" то, что с приданием статуса языку друг мой, Каждый будет выбирать обучение на том языке который ему удобен. Дальнейший алгоритм событий ты прекрасно знаешь, и сейчас начнеш опять мыслить "Дэржавными" понятиями и кидать пустые бессмысленные ссылки.

відпочивай.
Про многовековую государственность давай. Это интересней. Я сам тебе массу бессодержательного мусора в состоянии найти.

А "доводить" то, что с приданием статуса языку друг мой, Каждый будет выбирать обучение на том языке который ему удобен.
Так і зараз можна було обирати російську для ЗНО.
Слив засчитан, поскольку по теме сказать нечего.
Та що казать? Теми немає як такої. Не може бути дві державні мови . Це як день і ніч. Все інше-дурниці. А тут я просто від надлишку вільного часу.

бессодержательного мусора
Гімн твоєї країни для тебе -сміття? Зауваж-не на державній.

Каждый будет выбирать обучение на том языке который ему удобен
А зараз хто заважає? Вибирай собі ВНЗ з мовою викладання яка тобі до вподоби. Якою володієш. Та чи існує така?

что с приданием статуса языку друг мой, Каждый
....Який ти маєш на увазі?- їх там аж 18 передбачено.

Изворачиваешься.
З якої речі і ...перед ким?

Не може бути дві державні мови . Це як день і ніч. Все інше-дурниці.
Швейцария, Канада - тоже Дурници?
Гімн твоєї країни для тебе -сміття? Зауваж-не на державній.
Я не просил гимн. Я просил осветить тот бред что ты выше писал в патриотическом порыве чуств и поэтому приготовился читать на ночь очередной фельетон.
А зараз хто заважає? Вибирай собі ВНЗ з мовою викладання яка тобі до вподоби. Якою володієш. Та чи існує така?
Мне как-бы уже неактуально. Но в целом опять юлите. Дайте возможность выбора - поверь, выберут. Поэтому русскому языку необходим официальный статус.

....Який ти маєш на увазі?- їх там аж 18 передбачено.
Для "одаренных" Русскому. Будете упорствовать - учите все 18 языков. Восемнадцать раз людьми станете. Это будет последствие свидомой хитрожопости.

Я просил осветить тот бред что ты выше писал в патриотическом порыве чуств
Тобі сказано- то ВР писала а не я.
Поэтому русскому языку необходим официальный статус.
А що це у твоїй уяві? Як по-твоєму це має бути?
Швейцария, Канада - тоже Дурници?
По-перше там державний устрій інший-федерація. Як що це щось тобі каже. А росія чим тобі не до вподоби?

Так може у Севастопіль поїдеш? Там жодної школи україської немає.
Ну как с Вами серьезно разговаривать?
Есть такое выражение: "Нахрена попу гармонь?" - в Крыму проживают русскоязычные украинцы, русские, татары и т.д., а Вы мне , выступающему против насилия в национальном вопросе, предлагаете насаждать в Крыму мову.

Тем временем...

Он отметил, что руководство Партии регионов во второй раз предлагает провести
общенациональный круглый стол относительно языкового законопроекта с
привлечением специалистов, которые понимают, что Украина является
многонациональным государством.
В.Колесниченко также выразил возмущение по поводу пресс-релиза относительно
языкового законопроекта Комитета ВР по вопросам культуры и духовности, который и
был инициатором проведения сегодняшних слушаний.
«Данный комитет взял на себя обязанности Конституционного Суда, суда
инквизиции и, по сути, революционной тройки 37-го года... И, по сути, они готовы
расстрелять всех, кто с ними не согласен. Поэтому я не считаю целесообразным
присутствовать на данном заседании, поскольку некоторые даже не понимают, зачем
меня пригласили», - заявил В.Колесниченко.

В цьому році всього 1% абітурієнтів обрали російську для ЗНО, тому що розуміють -державну треба знати за всяку ціну.
вы это имеете ввиду?

:іржач::іржач::іржач::іржач: у абитуриентов другие причины, а не те что вы выдумали.
они выбрали мову, потому что понимают, что непонятно что завтра ждать от дэржавы, а не от большого желания.

Не може бути дві державні мови . Це як день і ніч. Все інше-дурниці.

снова эти "аксиомы":yahoo:

Ну как с Вами серьезно разговаривать?
А ти справді вважаєш що весь Крим помістився у Севастополі? Так! Справді у місті дуже висока концентрація російськомовного населення, але як бути тим , що живуть по далі від моря , не у Севастополі?
в Крыму проживают русскоязычные украинцы, русские, татары
А скільки у Севастополі татарських шкіл?
предлагаете насаждать в Крыму мову.
Не "насаждать", а захистити від антизаконного прояву великоросійського шовінізму. Як можна сприймати україномовну трансляцію о другій годині ночі? і багато інших проявів подібного ...І не треба високих матерій - людина яка опиниться у подібному місті і не буде мати можливості отримувати інформацію своєю мовою вимушена буде пристосовуватись до тієї мовної середи у якій знаходиться, згодом це робитимуть її діти і через одне - два покоління люди втратять свою мову.Чого і прагне росія . Російські театри у всіх містах України отримують гроші з бюджету, а ви наведіть мені приклад хоча б одно українського театру який би отримував гроші з державного (федерального) бюджету у Москві або іншому місті. От у таких проявах і проявляється те, що ви називається "ущемлением та насаждением" Всі ваші апелювання та посилання на зразок "вийдете на улицу..." так на наших вулицях можна все що завгодно почути...це ж не означає, що треба переходити на мову вулиці.

что непонятно что завтра ждать от дэржавы,
Треба не "ждать от держави", а виконувати її закони.Dura lex, sed lex. Абітурієнти усвідомлюють що знання державної мови - застава їхнього майбутнього успіху у любій сфері діяльності.

Останнє редагування:
Треба не "ждать от держави", а виконувати її закони.
или изменить законы.

Абітурієнти усвідомлюють що знання державної мови - застава їхнього майбутнього успіху у любій сфері діяльності.
это подмена понятий. Успех сам по себе вобще никак не зависит от мовы. Но в стране, где идёт бурное противление вобще самой мысли о втором языке, то незнание мовы может быть большой помехой. По сути успех не благодаря, а вопреки:D

А ти справді вважаєш що весь Крим помістився у Севастополі? Так! Справді у місті дуже висока концентрація російськомовного населення, але як бути тим , що живуть по далі від моря , не у Севастополі?
На месте виднее..
А скільки у Севастополі татарських шкіл?
:іржач:В Севасотополе нет татар вообще.
Не "насаждать", а захистити від антизаконного прояву великоросійського шовінізму. Як можна сприймати україномовну трансляцію о другій годині ночі? і багато інших проявів подібного ...І не треба високих матерій - людина яка опиниться у подібному місті і не буде мати можливості отримувати інформацію своєю мовою вимушена буде пристосовуватись до тієї мовної середи у якій знаходиться, згодом це робитимуть її діти і через одне - два покоління люди втратять свою мову.Чого і прагне росія . Російські театри у всіх містах України отримують гроші з бюджету, а ви наведіть мені приклад хоча б одно українського театру який би отримував гроші з державного (федерального) бюджету у Москві або іншому місті. От у таких проявах і проявляється те, що ви називається "ущемлением та насаждением" Всі ваші апелювання та посилання на зразок "вийдете на улицу..." так на наших вулицях можна все що завгодно почути...це ж не означає, що треба переходити на мову вулиці.
Люди живут своей жизнью. Не мешайте им...
Треба не "ждать от держави", а виконувати її закони.Dura lex, sed lex. Абітурієнти усвідомлюють що знання державної мови - застава їхнього майбутнього успіху у любій сфері діяльності.
Когда форма(закон) не соответствует содержанию(жизни) появляется закон о языках...

Результаты опроса: Что должно быть в Украине?
Гос.Двуязычие 247 46.60%

З Харкова?
В Севасотополе нет татар вообще.
Будуть, питання часу.
Люди живут своей жизнью. Не мешайте им...
Як що це життя то що ж тоді муки?
Когда форма(закон) не соответствует содержанию(жизни) появляется закон о языках...
" Вуйцю, а що ви будете палити ,коли "ВАтра" подорожчає?"
"Сільраду!" закон про мовну політику якість життя не змінить на краще!

Назад
Зверху Знизу