Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Веха в языковой политике?

• Автор теми Автор теми Сева
  • Дата створення Дата створення

Что должно быть в Украине?

• Гос.Двуязычие

Голосів: 239 46.4%
  • Моно язычие с защитой языка меньшинств

Голосів: 59 11.5%
  • Оставить как есть...

Голосів: 85 16.5%
  • Тотальная украинизация!

Голосів: 112 21.7%
  • Пофиг или свой вариант

Голосів: 20 3.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    515
  • Опитування закрито .
дык а кто сомневается? Город украинский, а говорил на русском:D ровно как и сейчас
А чого ж це тут половина говорить на українській. третина на якійсь-то взгагалі не зрозумілій мові і тільки 5-10% пишуть на більш-менш схожій на російську мову. :D

Це згодом буде виправлене....
А можно подробнее? Тотальной украинизацией и окупацией по примеру 20 летнего наплыва с ЗУ?
Помешкання татар з відкіль їх виселяли у 1944 році були надані у користування російським переселенцям ще за довго до того як твоїх друзів призвали.
Я говорю об их праве вернуться в Севастополь, место призыва на службу.
Бывшие военные владеют оружием. Вы в этом сомневаетесь?

А скільки перемог отримала збірна "НЕ трупів" з Росії на останньому ЧЄ? За Шевченка- у твоєму розумінні, він ні ким крім трупа бути і не може! Бо це Шевченко тобто українець. Імена його дітей не українські. Я ще раз тобі поясню-Фаріон і казала про недопустимість перекладу імен-це стосується всіх імен. Якщо тебе назвали у дитинстві Джоном то не треба пробувати у паспорт написати тобі Євген.
:іржач: Поддался влиянию жены-иностранки и перестал быть украинцем... Имена деток на всю жизнь запроданские

ну просто *****:іржач: это ж надо так цепляццо за свою теорию заселения Харькова курскими селянамы:D Тут какждый второй по ходу с курска, а электричек-то по факту и не было. Он оно как.
Пиши лучше на русском языке. Потому что слабо улавливается смысл тобою написанного. Причем тут вопросы материаловедения к вопросам расселения российских жителей деревень в Харькове в те годы, когда тебя и на свете-то не было.:D

слова никак не подтверждённые называются как минимум брехнёй. Фамилии насаждающих курских потомков - в студию.

сказал а, говори б. Фамилии?
:D:D:D А візьми хоча б телефонний довідник та подивись на прізвища. Якщо маєш хоч якусь освіту, то зрозумієш. Якщо є бажання то позвони по цим номерам телефону й поцікався звідки їхнє коріння.

а это просто шедевр - "настоящий харьковчанин":іржач: Капец по каким таким утверждённым критериям вы имеете право судить кто настоящий а кто нет? То, что я владею бмв и мерсом, а хочу ездить на бмв не делает меня ненасатоящим.
Володій будь ласка чим завгодно, але культура спілкування та й рівень володіння українською та російською мовами завжди були ознакою харків"ян, як людей культурних. Що стосується приїжджих громадян, які мають тепер харківську прописку, то це іще не привід вважати їх справжніми харків"янами. Якщо ж вони, навіть, тут хизуються олбанською мовою недоуків, то вони відповідно і є олбанцями, а не харків"янами. Хоча, дуже хочеться...:D

Ти і є краще цьому підтвердження.
вот ещё одно неподтверждённое фактами высказывание:D

Це згодом буде виправлене....
я так понимаю насильно?

Помешкання татар з відкіль їх виселяли у 1944 році були надані у користування російським переселенцям ще за довго до того як твоїх друзів призвали.
да, Сталин тиран выселял татар, татары хорошие, всё верно. Но при чём тут мова?:D

А можно подробнее? Тотальной украинизацией и окупацией по примеру 20 летнего наплыва с ЗУ?
Читайте відповідну літературу, тоді не будете задавати подібні питання. Доречі ці питання були висвітлені і в цій темі. Навіщо жуйку жувати? Я вже помітив давно, що займатеся такою провокаторською роботою, задаючи одні й ті ж питання. На всі ці питання є відповідні відповіді у відкритій вамі темі. Полистайте!:D

Я говорю об их праве вернуться в Севастополь, место призыва на службу.
Бывшие военные владеют оружием. Вы в этом сомневаетесь?
Бывшие военные владеют оружием независимо от их национальности и гражданства. Так будет правильнее твердить тривиальное суждение;)

:іржач: Поддался влиянию жены-иностранки и перестал быть украинцем... Имена деток на всю жизнь запроданские
Кого вы имеете в виду. Ведь у многих из так называемой политической элиты жены иностранки, дома за границей, дети учатся тоже там, деньги перечисляют тоже на заграничные счета. Пишите конкретно, кого вы имеете в виду.

Що,страшно? Я вважав, що ти відрізняєшся від "руськоязичних" типа rulezz77 але -визнаю-помилявся. Ти "напливом" вважаєш курортний сезон? Сєва-у тебе на комп*ютері функцію перевірки помилок вимкнули?

я так понимаю насильно?
а що-страшно?

Пиши лучше на русском языке. Потому что слабо улавливается смысл тобою написанного. Причем тут вопросы материаловедения к вопросам расселения российских жителей деревень в Харькове в те годы, когда тебя и на свете-то не было.:D
при том, что нет подтверждения вашим "данным".

:D:D:D А візьми хоча б телефонний довідник та подивись на прізвища. Якщо маєш хоч якусь освіту, то зрозумієш. Якщо є бажання то позвони по цим номерам телефону й поцікався звідки їхнє коріння.
ну и что там будут за ответы? 95% ответаят - я украиннец, но за всю жизнь не слышал в харькове украинского, и нисколько не жалею об этом.

Володій будь ласка чим завгодно, але культура спілкування та й рівень володіння українською та російською мовами завжди були ознакою харків"ян, як людей культурних. Що стосується приїжджих громадян, які мають тепер харківську прописку, то це іще не привід вважати їх справжніми харків"янами. Якщо ж вони, навіть, тут хизуються олбанською мовою недоуків, то вони відповідно і є олбанцями, а не харків"янами. Хоча, дуже хочеться...:D
ещё один судья-самозванец. Культурный-некультурный. Я знаю кучу людей, родившихся тут(и этот критерий что они настоящие, гораздо весомее вашего про знание 2х языков), которые знают русский, потому что тут все на нём говорят, и украинский, потому шо в Украине живут. Они выбрали бы русский. Так вот, они добились много чего в жизни и счастливы при этом и не нуждаются в "высоком звании настоящего" от судьи самоучки, выдумывающего басни про курские электрички:D

Ти стверджуєш, що ВР-головний законодавчій орган країни -"мерзавци " які чинять "иезуитство"? Прем*єр-міністр М.Я.Азаров, який у вільний час замість того щоб перечитати Горького або Толстого вчить державну українську мову-"мєрзавец"? Гарант Конституції звертаючись до своїх виборців займається "ієзуітством"? Матір божа-куди СБУ дивиться?:(

Ты со своей больной головы не вали на здоровую: ищи в своих же мозгах ответы на свои вопросы.
Я же утверждаю, что сочинить двусмысленную статью Конституции, позволяющую мерзавцам выдавать свою национальность за "богоизбранный народ" (тытульна нация), ущемляя при этом права других национальностей - мог или ***** или сознательный мерзавец.

Останнє редагування:
Ты со своей больной головы не вали на здоровую: ищи в своих же мозгах ответы на свои вопросы.
Я же утверждаю, что сочинить двусмысленную статью Конституции, позволяющую мерзавцам выдавать свою национальность за "богоизбранный народ" (тытульна нация), ущемляя при этом права других национальностей - мог или *****, или сознательный мерзавец.
Хворий-це ти!

Верховна Рада України від імені Українського народу — громадян України всіх національностей, виражаючи суверенну волю народу, спираючись на багатовікову історію українського державотворення і на основі здійсненого українською нацією, усім Українським народом права на самовизначення, дбаючи про забезпечення прав і свобод людини та гідних умов її життя, піклуючись про зміцнення громадянської злагоди на землі України, прагнучи розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу, усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями, керуючись Актом проголошення незалежності України від 24 серпня 1991 року, схваленим 1 грудня 1991 року всенародним голосуванням, приймає цю Конституцію — Основний Закон України.
А те що ти з огляду на свою розумову відсталість за 20 років не спромігся вивчити українську мову і тепер усвідомлюєш свою ...вразливість твоя проблема.І для її вирішення Конституцію змінювати ніхто не збирається!
А електропоїзди ходять- там подають усіляким і "руськоязичним" теж.

Жилье свое они защитят точно от татаро-украинского исправления
Точно? Ти спробувати хочеш? А щось у Киргизії чи у Чечні не дуже вийшло...Не знаєш -у чому справа?

А те що ти з огляду на свою розумову відсталість за 20 років не спромігся вивчити українську мову і тепер усвідомлюєш свою ...вразливість твоя проблема.І для її вирішення Конституцію змінювати ніхто не збирається!
снова ярлыки и клевета и выводы на их основе соответственные.
Народ захочет изменить конституцию - изменит. Не понятен хай по этому поводу, особенно в стиле "все ****ы", а мы классные потому шо вывчылы мову.

при том, что нет подтверждения вашим "данным".
ну и что там будут за ответы? 95% ответаят - я украиннец, но за всю жизнь не слышал в харькове украинского, и нисколько не жалею об этом.
ещё один судья-самозванец. Культурный-некультурный. Я знаю кучу людей, родившихся тут(и этот критерий что они настоящие, гораздо весомее вашего про знание 2х языков), которые знают русский, потому что тут все на нём говорят, и украинский, потому шо в Украине живут. Они выбрали бы русский. Так вот, они добились много чего в жизни и счастливы при этом и не нуждаются в "высоком звании настоящего" от судьи самоучки, выдумывающего басни про курские электрички:D
Вам Володимир написав усе правильно. Я бачу тільки вашу надзвичайну зацікавленість, в тому, щоб не дай Боже, вам тут довели: що у повоєнні роки Харків дуже інтенсивно заселявся в тому числі вихідцями із сусідніх російських областей. Я живу у Харкові більше ніж пів століття й можу підтвердити те, про що писав Володимир. При цьому підтверджую, що у Харкові після війни старанно винищувалося усе українське. Яскравим прикладом цьому є те, що мого давнього знайомого Анатолія Здорового посадили за грати за те, що він відкрито виступав проти закриття українських шкіл у Харкові. Можете у нього поцікавитися, він слава Богу, ще живий та живе у Харкові, тільки майже осліп. О.Юрченко, який, мабуть, досі викладає у університеті довго не затверджували докторську дисертацію по українській лінгвістиці в Москві, поки не переклав свою дисертацію російською мовою. Це тільки два приклади, які сталися за моє життя у Харкові.
Сам я вчився у російській харківській школі та, коли навчався у інституті мова викладання була теж російська. Але, треба зазначити, що в школі у нас українська мова викладалася надзвичайно кваліфіковано, про що можете переконатися по моїх постах.
Через це Володимир прав, що справжній харків"янин володіє нормально і російською й українською мовами і його абсолютно не цікавлять останні події з прийняттям абсолютно нікому не потрібного мовного закону, яким хочуть пропіариться регіонали напередодні виборів і внести розкол у суспільство.
Навіть, підняте провокаційне опитування мешканцем Севастополя на харківському форумі, показує, що окрім декількох юзерів, які не володіють жодною з цих мов як слід (це видно із їхнього ущербного та скудного словникового запасу) на його провокації вже ніхто не звертає уваги.
Яку мову виберуть та зазначать харків"яне, як свою рідну, покаже на наступний рік всеукраїнський перепис населення. Ось тоді й буде предметна розмова на цю тему.
Вам Володимир дав дуже добру пораду. Якщо у вас немає терплячки зачекати результатів перепесу, то, якщо розумієтесь у цій справі, визначте середньостатистичну достовірну вибірку, візьміть телефонний довідник й набирайте по російських прізвищах номери телефонів проведіть опитування по тих питаннях, які вам здаються неправдивими у постах Володимира. З"ясуйте звідки вони, або їхні батьки приїхали до Харкова. Чи вони вже хоча б у третьому поколінні харків"яне.
Бо, для мене, харків"яне - це ті, хто тут живе, принаймні, у третьому поколінні. А моє покоління - це покоління, яке пам"ятає ще у 50ті роки напівзруйнований корпус університета, яке пам"ятає як починалося будівницвто на Павловому Полі (яке тоді насправді було полем з хуторком із п"яти хатинок навколо яких пасли конів, корів та кіз), Селекційній станції, Нових домах, на Олексіївці, на Салтівці і т.д. Які тут народилися, вчилися, працювали й народили дітей. А, як правило, оці, що сюди приїздили із різних переферій, та вже встигли тут завести дітей то як раз вони та їх діти неправильно розуміють де вони опинилися й намагаються, щоб справжні харків"яне грали за їхніми правилами.

Явление миграции населения- повод утверждать об окупации? Некоторые считают это нормальным явлением развития общеста и признаком живучести государства.
Вас послушать,- все должны сидеть вечно в своих норах до нного поколения...?

О составе горожан. Об уникальности Севастополя в Крыму и Украине в целом.
А ті що живуть не у Севастополі і не є "городянами"? Чи вони уваги не варті? Джанкой, Білогорськ, це до уваги не берете?

У тому то й біда що десятиріччями створювалося середовище у якому штучно створені всі умови для того щоб людина, яка у нього потрапляє і була носієм української мови як найшвидше забула її.

Явление миграции населения- повод утверждать об окупации?
Так ..."мигрируй " швидше!:D

Останнє редагування:
У тому то й біда що десятиріччями створювалося середовище у якому штучно створені всі умови для того щоб людина, яка у нього потрапляє і була носієм української мови як найшвидше забула її.

Цитата:
ага, вот каких носителей украинского языка из воронежской, архангельской , новгородской губерний ты встречал?

А ті що живуть не у Севастополі і не є "городянами"? Чи вони уваги не варті? Джанкой, Білогорськ, це до уваги не берете?
Там было Киевское подчинение....

Там, в Севастополе, ковалась оборона южных рубежей. Весь СССР причастен!

Так ..."мигрируй " швидше!:D

Так я в Харькове уже как 35 лет. Брательник в Севасте... Прцесс идет!

Вам Володимир написав усе правильно. Я бачу тільки вашу надзвичайну зацікавленість, в тому, щоб не дай Боже, вам тут довели: що у повоєнні роки Харків дуже інтенсивно заселявся в тому числі вихідцями із сусідніх російських областей.
он написал всё неправильно:D Во первых доводылы шо исключительно с рос1йскых, а тепер уже "в тому чысли". Дальше что будет?:D И в третих не довэлы. А в четвёртых это ничего не меняет - Харьков говорит на русском.

Я живу у Харкові більше ніж пів століття й можу підтвердити те, про що писав Володимир. При цьому підтверджую, що у Харкові після війни старанно винищувалося усе українське.
ели бы старанно выныщувалы, то вы б не изучали мову в школе. Ваши примеры ещё нужно проверить на реальные причины, нет доказаьтельств тому, что это было исключительно из-за мовы. Да их и быт не может:D
Через це Володимир прав, що справжній харків"янин володіє нормально і російською й українською мовами і його абсолютно не цікавлять останні події з прийняттям абсолютно нікому не потрібного мовного закону, яким хочуть пропіариться регіонали напередодні виборів і внести розкол у суспільство.
говорите прямо - вас не ц1кавлять, это не значит что всех, вам не потр1бно и т.д. А раскол делаете вы своими зявлениями, что все желающие русский язык - бездарные неучи не достойные звания "настоящий" Харьковчанин и пр.:yahoo:

Хворий-це ти!

Верховна Рада України від імені Українського народу — громадян України всіх національностей, виражаючи суверенну волю народу, спираючись на багатовікову історію українського державотворення і на основі здійсненого українською нацією, усім Українським народом права на самовизначення, дбаючи про забезпечення прав і свобод людини та гідних умов її життя, піклуючись про зміцнення громадянської злагоди на землі України, прагнучи розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу, усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями, керуючись Актом проголошення незалежності України від 24 серпня 1991 року, схваленим 1 грудня 1991 року всенародним голосуванням, приймає цю Конституцію — Основний Закон України.
А електропоїзди ходять- там подають усіляким і "руськоязичним" теж.

Бла-бла-бла. Ваньку валяешь?
Верховна Рада від імені народу України , виражаючи його волю,буде приймати в другому читанні Закон про мови, а антидемократичні бандеро-помаранчеві сили хочуть фізично завадити цьому, йдучи проти волі народу України.
А украинский язык я знаю лучше тебя, так как это второй мой родной язык. Но дело в том (ты это никогда не догонишь), что дело не в языке, а в насилии, попрании прав миллионов людей, в их унижении.
Если бы так же, силой закона, изживали мову, то я так же ее защищал бы, как сегодня - русский язык. Не переносит моя душа жлобов рогатых, таким родился.

Назад
Зверху Знизу