при том, что нет подтверждения вашим "данным".
ну и что там будут за ответы? 95% ответаят - я украиннец, но за всю жизнь не слышал в харькове украинского, и нисколько не жалею об этом.
ещё один судья-самозванец. Культурный-некультурный. Я знаю кучу людей, родившихся тут(и этот критерий что они настоящие, гораздо весомее вашего про знание 2х языков), которые знают русский, потому что тут все на нём говорят, и украинский, потому шо в Украине живут. Они выбрали бы русский. Так вот, они добились много чего в жизни и счастливы при этом и не нуждаются в "высоком звании настоящего" от судьи самоучки, выдумывающего басни про курские электрички
Вам Володимир написав усе правильно. Я бачу тільки вашу надзвичайну зацікавленість, в тому, щоб не дай Боже, вам тут довели: що у повоєнні роки Харків дуже інтенсивно заселявся в тому числі вихідцями із сусідніх російських областей. Я живу у Харкові більше ніж пів століття й можу підтвердити те, про що писав Володимир. При цьому підтверджую, що у Харкові після війни старанно винищувалося усе українське. Яскравим прикладом цьому є те, що мого давнього знайомого Анатолія Здорового посадили за грати за те, що він відкрито виступав проти закриття українських шкіл у Харкові. Можете у нього поцікавитися, він слава Богу, ще живий та живе у Харкові, тільки майже осліп. О.Юрченко, який, мабуть, досі викладає у університеті довго не затверджували докторську дисертацію по українській лінгвістиці в Москві, поки не переклав свою дисертацію російською мовою. Це тільки два приклади, які сталися за моє життя у Харкові.
Сам я вчився у російській харківській школі та, коли навчався у інституті мова викладання була теж російська. Але, треба зазначити, що в школі у нас українська мова викладалася надзвичайно кваліфіковано, про що можете переконатися по моїх постах.
Через це Володимир прав, що справжній харків"янин володіє нормально і російською й українською мовами і його абсолютно не цікавлять останні події з прийняттям абсолютно нікому не потрібного мовного закону, яким хочуть пропіариться регіонали напередодні виборів і внести розкол у суспільство.
Навіть, підняте провокаційне опитування мешканцем Севастополя на харківському форумі, показує, що окрім декількох юзерів, які не володіють жодною з цих мов як слід (це видно із їхнього ущербного та скудного словникового запасу) на його провокації вже ніхто не звертає уваги.
Яку мову виберуть та зазначать харків"яне, як свою рідну, покаже на наступний рік всеукраїнський перепис населення. Ось тоді й буде предметна розмова на цю тему.
Вам Володимир дав дуже добру пораду. Якщо у вас немає терплячки зачекати результатів перепесу, то, якщо розумієтесь у цій справі, визначте середньостатистичну достовірну вибірку, візьміть телефонний довідник й набирайте по російських прізвищах номери телефонів проведіть опитування по тих питаннях, які вам здаються неправдивими у постах Володимира. З"ясуйте звідки вони, або їхні батьки приїхали до Харкова. Чи вони вже хоча б у третьому поколінні харків"яне.
Бо, для мене, харків"яне - це ті, хто тут живе, принаймні, у третьому поколінні. А моє покоління - це покоління, яке пам"ятає ще у 50ті роки напівзруйнований корпус університета, яке пам"ятає як починалося будівницвто на Павловому Полі (яке тоді насправді було полем з хуторком із п"яти хатинок навколо яких пасли конів, корів та кіз), Селекційній станції, Нових домах, на Олексіївці, на Салтівці і т.д. Які тут народилися, вчилися, працювали й народили дітей. А, як правило, оці, що сюди приїздили із різних переферій, та вже встигли тут завести дітей то як раз вони та їх діти неправильно розуміють де вони опинилися й намагаються, щоб справжні харків"яне грали за їхніми правилами.