Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!
  • Пошук тимчасово не працює

Веха в языковой политике?

• Автор теми Автор теми Сева
  • Дата створення Дата створення

Что должно быть в Украине?

• Гос.Двуязычие

Голосів: 239 46.4%
  • Моно язычие с защитой языка меньшинств

Голосів: 59 11.5%
  • Оставить как есть...

Голосів: 85 16.5%
  • Тотальная украинизация!

Голосів: 112 21.7%
  • Пофиг или свой вариант

Голосів: 20 3.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    515
  • Опитування закрито .
А от як би лікарі латинь згадали...Як у Севастополі з латинню?

А "олкус" мабуть помре...

:іржач: Ну зачем до абсурда доводить?
Я с женой всегда дуэтом украинские песни поем. Любим народное творчество, считаем что самое русское именно украинское!

Тут речь о прогрессе! Как Украину вернуть в лоно прогресса?
Я вижу 2 неоспоримых момента, - прежде всего английскийязык и русский язык, как громадный научно-технический задел СССР\УССР.
Нельзя выплескивать ребенка из тазика!

Чесне слово аж смішно іноді буває. Ну ніхто ж в Україні не вимагає від громадян будь якого етнічного походження академічних знань державної мови . Це їх особистий вибір. Ті хто потребує знань на рівні ...аптеки-будь ласка! Кому знання потрібні для задоволення своїх професійних потреб вчать мову і врешті решт нею користуються. Як приклад- працівники мас-медіа які вільно користуються українською мовою на високому рівні.А вимагати преференцій для інших мов тільки на тій підставі, що група осіб тільки цією мовою володіє(і володіє дуже відносно!)-безглуздя!

прежде всего английскийязык и русский язык, как громадный научно-технический задел СССР\УССР.
Не треба перебільшувати, але я згоден у тому сенсі що певним фахівцям потрібно знати російську мову, так точно як і англійську, китайську та інше. Але це фаховий рівень володіння мовами. А діячі типу Табачник, Ківалов та ін намагаються "підмінити" через мовне питання українське російським. Так би мовити гуманітарну сферу.

Как Украину вернуть в лоно прогресса?
Тільки рівноправним партнерством!

:іржач: Ну зачем до абсурда доводить?
Я с женой всегда дуэтом украинские песни поем. Любим народное творчество, считаем что самое русское именно украинское!

Тут речь о прогрессе! Как Украину вернуть в лоно прогресса?
Я вижу 2 неоспоримых момента, - прежде всего английскийязык и русский язык, как громадный научно-технический задел СССР\УССР.

Вот в этом и проявляется Сева-шовинист, который с каких-то херов определяет языкам их место: украинскому - песни и шаровары, русскому - локомотив прогресса.
Шо там с крымскими пенсионерами? Душе трИвожно, ты донес до них светоч истины, что можно попросить провизора прочитать вкладыш на бЕндеровском языке?

Стаття 17. Прийняття на службу до міліції

На службу до міліції приймаються на контрактній основі
громадяни України, які досягли 18-річного віку (крім випадків,
встановлених законодавством), мають повну загальну середню освіту,
володіють державною мовою, ...

Як би ця норма реально виконувалась то повага до мови, як державної атрибутики тільки зросла. А зміну до закону про міліцію між іншим вніс Президент. Знаєте-не можна бути " трішечки вагітною"! Не можна змусити з повагою ставитись до одного атрибуту державності і водночас нехтувати іншим! Прикладів "неоднозначного підходу" більш ніж достатньо!

ця норма выполняется на все 100. Все володиют державною мовою. В законе не сказана, што они должны её выкорыстовуваты:D
А у повагы другие корни - и вы их лёгкой (кое кто тяжелой) истерией рубите на корню. Как поважати мову, на которой балакають одни радикалы? Ваши "низзя" имеют ровно обратный эффект.

Как Украину вернуть в лоно прогресса?
:D:D:D Ні, тут є ще один момент. Той, хто не може оволодіти за 20 років українською мовою ніколи не оволодіє англійською, навіть за все життя. Бо, немає відповідного інтелектуального рівня.
І іще, у мене приблизно половина наукових праць російською й половина українською, решта німецькою. Є ще запитання?

Вот в этом и проявляется Сева-шовинист, который с каких-то херов определяет языкам их место: украинскому - песни и шаровары, русскому - локомотив прогресса.
Шо там с крымскими пенсионерами? Душе трИвожно, ты донес до них светоч истины, что можно попросить провизора прочитать вкладыш на бЕндеровском языке?
Та, ні. Просто він звичайний платний провокатор, яких на форумі чимало. У кожного своя роль і своє завдання.

ця норма выполняется на все 100. Все володиют державною мовою. В законе не сказана, што они должны её выкорыстовуваты:D
А у повагы другие корни - и вы их лёгкой (кое кто тяжелой) истерией рубите на корню. Как поважати мову, на которой балакають одни радикалы? Ваши "низзя" имеют ровно обратный эффект.

В мене таке враження, що цей комент написаний із 15-ої лікарні. Бо така "логіка" притаманна тільки хворим пацієнтам цієї лікарні.

:пиво: У нас общие проблемы...

Не знаю как вы, а честенько прислушиваюсь к состоянию(мнительность есть) и по прошествии времени вычитываю нюансы, о которых врач не мог говорить... Сухость во рту, почки тянет, отек рук, головная боль...
Оказывается это нормально!
В листочке на украинском есть. Но бабуля...?
Ні, в мене таких проблем немає. Особливо у ракурсі необхідності вивчати пояснення дії ліків, тим більше українською мовою. Той хто вправно володіє російською мовою, вільно читає ці інструкції українською. І все розуміє без перекладача. Бабуся читає теж, тільки скаржиться що дуже дрібними літерами написано, приходиться користуватися збільшувальним склом. Може й у вас така проблема? То ж придбайте лупу, або збільшувальне скло.

ця норма выполняется на все 100. Все володиют державною мовою. В законе не сказана, што они должны её выкорыстовуваты
Ну як що вони володіють державною так як нею володіє "rulezz77" тоді ...100% Уявляю як би був написаний протокол ...огляду місця подій....

Я шовинист?..:іржач: Это факт, что все заделы науки техники в УССР на русском. Мало того,- первенство русского здесь остается... Мозгов не хватает в Киеве быть расторопнее...
А шовинизм тут не причем. Исключительность украинцев перед русскими и наоборт я не высказывал НИКОГДА.
Вы и есть провокатор!:іржач:
Верно! Можно уже купленное год назад лекарство принести в аптеку и прояснить у провизора-космополита;)

Взагалі -це обох або більше партнерів .
Так они уже тут! Внутри Украины! Аж 1.8 млн, если верить статистике...
:D:D:D Ні, тут є ще один момент. Той, хто не може оволодіти за 20 років українською мовою ніколи не оволодіє англійською, навіть за все життя. Бо, немає відповідного інтелектуального рівня.
І іще, у мене приблизно половина наукових праць російською й половина українською, решта німецькою. Є ще запитання?
Ваша правда. Если человек освоил английский, то нет необходимости знать украинский.... Это произойдет само собой, когда вся реклама станет на украинском.

В мене таке враження, що цей комент написаний із 15-ої лікарні. Бо така "логіка" притаманна тільки хворим пацієнтам цієї лікарні.

а может просто у вас хвроробне враження?:confused: По сути есть что сказать?

и снова "один за всех". Т.е. этот чувак = все русскоязычные, я прально понял посыл? Кто там что говорил про логику?:D

Ну як що вони володіють державною так як нею володіє "rulezz77" тоді ...100% Уявляю як би був написаний протокол ...огляду місця подій....
да вы ж не знаете как я володию, и собсно не обязан отчитываться. А ваши уявы ничего общего с фактами не имеют.

Так они уже тут! Внутри Украины! Аж 1.8 млн, если верить статистике...
Ну так вони ж представники передової нації,якій повинні всі бути вдячні. Вони- двигун прогресу. Що їм коштує освоїти державну мову з таким то інтелектом? До речі у Литві депутати законодавчого органу дуже добре засвоїли мову держави , громадяни якої їм виказали довіру не зважаючи на те що самі не належать до корінного населення.

ст 14 Конституції Литви-"Державною мовою є литовська мова." І все. Тобто -Литва вже повинна зникнути без російської.

Останнє редагування:
Ну так вони ж представники передової нації,якій повинні всі бути вдячні. Вони- двигун прогресу. Що їм коштує освоїти державну мову з таким то інтелектом? До речі у Литві депутати законодавчого органу дуже добре засвоїли мову держави , громадяни якої їм виказали довіру не зважаючи на те що самі не належать до корінного населення.

Они гордые и хотят равноправного партнерства?
Даже если знают мову при таком партнерстве не станут говорить. Я много таких знаю.

Так передовой не по своей вине!... Тяжкое наследие СССР.... Куча документации и литературы!

Ваша правда. Если человек освоил английский, то нет необходимости знать украинский.... Это произойдет само собой, когда вся реклама станет на украинском.
Якдо людина не змогла опанувати українську мову за 20 років існування України, то ніколи не зможе опанувати англійську.

Якдо людина не змогла опанувати українську мову за 20 років існування України, то ніколи не зможе опанувати англійську.

Чушь!...:іржач: Больше половины программистов владеют английским не зная украинского. Он им не нужен.

Так передовой не по своей вине!... Тяжкое наследие СССР.... Куча документации и литературы!
Нічого! Якось впораємось! Мені нічого не варте перекласти з української на російську і навпаки. (Дякувати радянській освіті і рідним батькам)

Ну так і не треба! Хто їх змушує?

Больше половины программистов владеют английским
ну і це ...перебільшення.

Назад
Зверху Знизу