Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Веха в языковой политике?

• Автор теми Автор теми Сева
  • Дата створення Дата створення

Что должно быть в Украине?

• Гос.Двуязычие

Голосів: 239 46.4%
  • Моно язычие с защитой языка меньшинств

Голосів: 59 11.5%
  • Оставить как есть...

Голосів: 85 16.5%
  • Тотальная украинизация!

Голосів: 112 21.7%
  • Пофиг или свой вариант

Голосів: 20 3.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    515
  • Опитування закрито .
Верно! Только такое не предусмотрено. Я могу закрыть тему, а осенью откроем новую... Ну как?

Здравствуйте. А Вы можете удалять посты, противоречащие правилам форума или раздела Политика? Ну, или, выписывать нарушителям замечания. Тут ведь, не болталка, а серьезный раздел одного из крупнейших форумов Украины.

Здравствуйте. А Вы можете удалять посты, противоречащие правилам форума или раздела Политика? Ну, или, выписывать нарушителям замечания. Тут ведь, не болталка, а серьезный раздел одного из крупнейших форумов Украины.

:іржач::іржач::іржач::іржач::іржач::іржач:
Нашел к кому обратиться с таким серьёзным вопросом. Сева-это самый пустобрех раздела..:D

Форум для того и создан, чтоб каждый желающий мог высказать свою точку зрения по теме обуждения. Если кто-то желает "опускать" ПР, это его право, если последнее не запрещено правилами форума или правилами раздела. В любом случае, думаю, все согласны, что Закон о языковой политике- это важная и резонансная веха в языковой политике Украины.

Полностью с Вами согласен, уважаемый. Я не думаю, что людям, которые заходят на форум, будет интересно читать все эти приперательства, основанные на троллинге и отсутствии не только взаимоуважения, но и элементарной культуры письма. Если такое будет продолжаться, то стоит принимать меры.. и вообще, где модераторы, которые должны следить за порядком?

Я здесь многократно устраивал опросы на тему, зачем люди сюда ходят. Ответ очень четкий: для того, чтобы устроить "****".. Это признанный здесь термин.:(

Модерация здесь весьма условная.
"Так що не трать куме сили, спускайся на дно..":)

Обсуждение темы явно измельчало. Пора эту ветку законсервировать до начала обсуждения законопроекта во втором чтении.
А чого Ви так хвилюєтесь? Чи в Оклахомі нічим більше займатися?:D

Нашел к кому обратиться с таким серьёзным вопросом. Сева-это самый пустобрех раздела..:D

Я здесь многократно устраивал опросы на тему, зачем люди сюда ходят. Ответ очень четкий: для того, чтобы устроить "****".. Это признанный здесь термин.:(

Ваша правда! Але, цілком зрозуміло, що чергова провокація регіоналів на ХФ провалилася. Бо, Харків - це місто розумних людей й на такій м"якіні, як мовне питання, харків"ян не провести. Усі спокійно працюють, роблять свої справи, а на істерики провокаторів від ПР дали гідну відповідь. Спокійно та розумно.

Приветствую!...Это только модераторы могут

Пальма первенства в этом деле несомненно у вас! Это по вашей методичке точно...:іржач:
Я никогда никого не оскорблял, в отличие от вашей братии...

Ваша правда! Але, цілком зрозуміло, що чергова провокація регіоналів на ХФ провалилася. Бо, Харків - це місто розумних людей й на такій м"якіні, як мовне питання, харків"ян не провести. Усі спокійно працюють, роблять свої справи, а на істерики провокаторів від ПР дали гідну відповідь. Спокійно та розумно.

Сама постановка вопроса в этом топике не нравится оранжам. Для них это провокация. Я не внес провокационный пункт "Один русский государственный". Ибо это абсурд! Так что незамыленный взгляд увидет, кто здесь на самом деле провокатор...;)

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Закон о языках: правда и мифы

Не плохо. В разрезе что в законе, а что на практике...

Приветствую!...Это только модераторы могут

Пальма первенства в этом деле несомненно у вас! Это по вашей методичке точно...:іржач:
Я никогда никого не оскорблял, в отличие от вашей братии...

Сама постановка вопроса в этом топике не нравится оранжам. Для них это провокация. Я не внес провокационный пункт "Один русский государственный". Ибо это абсурд! Так что незамыленный взгляд увидет, кто здесь на самом деле провокатор...;)

Закон о языках: правда и мифы

Не плохо. В разрезе что в законе, а что на практике...
1. Поясни, якщо ти не провокатор, що означає слово "оранжи". Бо, якщо не поясниш, то буде зрозуміло, що знову несеш ахінею.
2. Джерело, на яке ти посилаєшся теж має провокативний характер постійно роздмухучи міжнаціональну ворожнечу.
3. Мені особисто подобається позиція Франції та Росії, які підписали мовну Хартію, але не ратифікували. Дуже розумно поступили. Мені до сподоби взагалі позиція Франції, щодо мовного питання. Можеш подробиці прочитати за посиланнями:

або в першоджерелі те ж саме:

Или Вы боитесь, что с русским случится то же, что и с украинским случилось?

а что с ним случилось-то?:confused: За 70лет существования более выгодного с точки зрения продвижения по службе и прочих привилегий(никто не насиловал и не запрещал, всё это басни) государственного русского языка - как говорила половина на украинском, так и говорит. По информации от некоторых тут товарищей сейчас говорит большая половина:D, т.е. после войны нас было 30млн, сейчас 46 - в численном виде количество украиноязычных всё время росло:yahoo: Как минимум не падало.

"Один русский государственный". Ибо это абсурд!
А дві державні(!) мови- це вершина розуму??? Беручі до уваги ту обставину що за дві мови ратують більше за все ті, які до пуття не спромоглися вивчити жодної. При цьому вони не звертають уваги на ті обставини , що свого часу українську мову вивчав Максим Горький та багато інших видатних росіян. І свою неосвіченість та безграмотність ці псевдо патріоти намагаються замаскувати гаслами про фізичну загрозу росіянам та усьому російському в Україні. Цих шовіністів не спиняє навіть та обставина , що Конституція України дає рівні права для розвитку усіх мов які існують в Україні.

"Один русский государственный". Ибо это абсурд!
А дві державні(!) мови- це вершина розуму??? Беручі до уваги ту обставину що за дві мови ратують більше за все ті, які до пуття не спромоглися вивчити жодної. При цьому вони не звертають уваги на ті обставини , що свого часу українську мову вивчав Максим Горький та багато інших видатних росіян. І свою неосвіченість та безграмотність ці псевдо патріоти намагаються замаскувати гаслами про фізичну загрозу росіянам та усьому російському в Україні. Цих шовіністів не спиняє навіть та обставина , що Конституція України дає рівні права для розвитку усіх мов які існують в Україні.

Кстати,а где деньги,которые народ страны собрал на строительство Больницы Будущего и которые прикарманила чета Блер-Чумаченко-юшЭнко?
Як це "де"? Після прискіпливої та всебічної перевірки , яку провела теперішня влада з*ясувалося, що жодної копійки не вкрадено!!! Усе....вкрадено по...закону:D

А сегодня ночью, действительно, вещание идет на украинском языке.

А це що б не порушувати сон російськомовних мешканців Криму.:D

1. Поясни, якщо ти не провокатор, що означає слово "оранжи". Бо, якщо не поясниш, то буде зрозуміло, що знову несеш ахінею.
Поняти "Оранжи" появилось с приходом к власти Ющенко. Так что см. НУНС, Свобода и их пена (Хмара, Фарион, Ющенко):)
2. Джерело, на яке ти посилаєшся теж має провокативний характер постійно роздмухучи міжнаціональну ворожнечу.
Бред! Газета "Сегодня" очень популярна в Харькове! Ворожеча,- даже оставлять все как есть и считать русский иностранным языком!
3. Мені особисто подобається позиція Франції та Росії, які підписали мовну Хартію, але не ратифікували. Дуже розумно поступили. Мені до сподоби взагалі позиція Франції, щодо мовного питання. Можеш подробиці прочитати за посиланнями:

А что вам конкетно не нравится в Хартии?(О России будет интересно понаблюдать... Некогда копаться.)

Оранжи и "помаранчевые"-это те же самые яйца,вуйко! В просторечии-сборище безмозглых *****ов,вредящих Украине и себе!
Только не трынди,шо ты из Харькова,галичанин!:yahoo::іржач:

Оранжи и "помаранчевые"-это те же самые яйца,вуйко! В просторечии-сборище безмозглых *****ов,вредящих Украине и себе!
Только не трынди,шо ты из Харькова,галичанин!:yahoo::іржач:
1.Дякую, пояснив. Тепер зрозуміло, якщо вони безмозглі та втратили свідомість, то, судячи по твоїй відповіді - ти сам до них належиш.
2. Ти що думаєш, що усі такі як ти у Харкові?:D Помиляєшся...:D
А ось ти, мені здається, не із Харкова. Я живу тут вже більше ніж пів віку. Скажи, а чи є колесо від трактора на пам"ятнику Шевченко? Це тест, для з"ясування насправді харків"янин, чи ні. Справжній харків"янинин відповість на запитання на протязі 5 хвилин.

1.Дякую, пояснив. Тепер зрозуміло, якщо вони безмозглі та втратили свідомість, то, судячи по твоїй відповіді - ти сам до них належиш.
2. Ти що думаєш, що усі такі як ти у Харкові?:D Помиляєшся...:D
А ось ти, мені здається, не із Харкова. Я живу тут вже більше ніж пів віку. Скажи, а чи є колесо від трактора на пам"ятнику Шевченко? Це тест, для з"ясування насправді харків"янин, чи ні. Справжній харків"янинин відповість на запитання на протязі 5 хвилин.

Прикинь! Само название "Наша Украина" говорит само за себя!
По наивности туда пошли и русские, думая, что это и их Украина...:іржач:

Те люди искренне считают Украину именно ихней! Она принципиально не может быть еще и русской, татарской... Их и баста!...
"Украина для украинцев!" узнаете? "Грузия для грузин!"..

Чего можно от них ожидать?

Поняти "Оранжи" появилось с приходом к власти Ющенко. Так что см. НУНС, Свобода и их пена (Хмара, Фарион, Ющенко):)

Бред! Газета "Сегодня" очень популярна в Харькове! Ворожеча,- даже оставлять все как есть и считать русский иностранным языком!

А что вам конкетно не нравится в Хартии?(О России будет интересно понаблюдать... Некогда копаться.)
1. Що таке "оранжи" так і не пояснив. Виходить, вживаєш слова не знаючи їхнього значення. Усе з тобою ясно.
2. Бред - це одне із слів, які знала Елочка Людожерка - знаменитий літературний персонаж. Вона знала іще декілька слів. Через це вважаєте газету : "Сьогодні" популярною у Харкові?
3.Мені усе сподобається у Хартії. Але більш за все мені подобається те, що ані Франція, ані РФ не ратифікували її та й ніколи не ратифікують, бо розуміють до чого це може призвести.;)

1. Що таке "оранжи" так і не пояснив. Виходить, вживаєш слова не знаючи їхнього значення. Усе з тобою ясно.
Из моего предыдущего поста предельно ясно,- это люди, что готовы выкрасить всю Украину в оранжевый цвет... (Дежавю с коричневым! Фашизму нет!)
2. Бред - це одне із слів, які знала Елочка Людожерка - знаменитий літературний персонаж. Вона знала іще декілька слів. Через це вважаєте газету : "Сьогодні" популярною у Харкові?
Упрекнуть "Сегодня" не в чем...
3.Мені усе сподобається у Хартії. Але більш за все мені подобається те, що ані Франція, ані РФ не ратифікували її та й ніколи не ратифікують, бо розуміють до чого це може призвести.;)
Вам открыть глаза?
Вы намекаете на арабский язык? На момент создания Франции арабский не присутствовал на территории и потому такая постановка не корректна!
А вот для Украины 1991 года русские и русский язык были её частью.

Учите матчасть!

Прикинь! Само название "Наша Украина" говорит само за себя!
По наивности туда пошли и русские, думая, что это и их Украина...:іржач:

Те люди искренне считают Украину именно ихней! Она принципиально не может быть еще и русской, татарской... Их и баста!...
"Украина для украинцев!" узнаете? "Грузия для грузин!"..

Чего можно от них ожидать?
1. Звідки у вас такі відомості? Бачу тільки, що це ваша вільна інтерпретація. Вкажіть на основі чого (факти чи програма цієї партії) ви зробили такі висновки. Я шукав, але нічого подібного не знайшов.
2. Доречі, чого ви сюди причепили Грузію? У мене багато знайомих живуть в Грузії досі. Грузія - країна багатонаціональна. Ще за радянських часів Грузія була нагороджена орденом Дружби народів саме за те, що у ній проживало більше 95 національностей й вони усі жили дружно. І зараз живуть дружно, бо вважають усі себе громадянами Грузії, а відтак - грузинами. Хоча дома у побуті та на вулицях можна почути мови усіх народів, які її населяють. Й вони усі знають грузинську мову та активно користуються нею. Вони усі говорять - наша Грузія. І нікого це не дивує.

Из моего предыдущего поста предельно ясно,- это люди, что готовы выкрасить всю Украину в оранжевый цвет... (Дежавю с коричневым! Фашизму нет!)

Упрекнуть "Сегодня" не в чем...

Вам открыть глаза?
Вы намекаете на арабский язык? На момент создания Франции арабский не присутствовал на территории и потому такая постановка не корректна!

Учите матчасть!
1. А чим вас не влаштовує "оранжевий" колір? Тут зараз на вулицях багато уболівальників із Нідерландів? Усі у такому кольорі. А який колір вам більше до сподоби?
2.Уважно прочитайте статтю, на яку вам надано посилання. Бачу, що у вас дуже поверхневі знання, через це користуєтесь якимись штампами. При чому тут арабська мова? Прочитайте статтю, справа в тому, що у самій Франції є багато... А, взагалі, чого я вам тут буду читати лекції. Дав посилання, там усе написано. Не хочете читати, відтак не маєте бажання розібратися, тому гадаєте на кавовій гущині.
Через це не можете відповісти на вами же поставлені запитання. Більшість етнічних росіян. які живуть у Харкові, знають українську мову, не настількі тупі та невігласи, як ви тут намагаєтесь їх тут репрезентувати. Доречі, до честі багатьох етнічних росіян, вони іноді володіють українською мовою краще за деяких етнічних українців, які колись відмовились від рідної мови.

Ось і з"ясовано. Малишев не пройшов перевірку на те, що він харків"янин. Втік. не знаючи відповіді на тест.

Останнє редагування:
Так 1991року російська була скрізь, ну так і що з того? Це не завадило зробити правильний вибір у бік національної свідомості бувшим союзним республікам.

Побратими мовнюки! Складаєься враження, що ви не розумієте суті справи: ніхто ж не забирає у нас можливості використовувати нашу українську мову по-повній у нашому житті, у житті наших дітей і внуків. Річ лише в тому, щоб ми не забирали теж саме у людей інших мов. Невже ми будемо порабощати інші народи, маючи усталене положення речей?, - це ж не по-християнські, це ж перечить християнській божественій ідеї Любові до ближнього. Чи ви всі - комуняки, які зреклися класового підходу, й перейшли на хвашистські націоналістичні рейки, стали падшими янголами, олицетворінням Диявола, олицетворінням Зла? Гоподь же все бачить!

Останнє редагування:
1. Звідки у вас такі відомості? Бачу тільки, що це ваша вільна інтерпретація. Вкажіть на основі чого (факти чи програма цієї партії) ви зробили такі висновки. Я шукав, але нічого подібного не знайшов.
2. Доречі, чого ви сюди причепили Грузію? У мене багато знайомих живуть в Грузії досі. Грузія - країна багатонаціональна. Ще за радянських часів Грузія була нагороджена орденом Дружби народів саме за те, що у ній проживало більше 95 національностей й вони усі жили дружно. І зараз живуть дружно, бо вважають усі себе громадянами Грузії, а відтак - грузинами. Хоча дома у побуті та на вулицях можна почути мови усіх народів, які її населяють. Й вони усі знають грузинську мову та активно користуються нею. Вони усі говорять - наша Грузія. І нікого це не дивує.

1. А чим вас не влаштовує "оранжевий" колір? Тут зараз на вулицях багато уболівальників із Нідерландів? Усі у такому кольорі. А який колір вам більше до сподоби?
2.Уважно прочитайте статтю, на яку вам надано посилання. Бачу, що у вас дуже поверхневі знання, через це користуєтесь якимись штампами. При чому тут арабська мова? Прочитайте статтю, справа в тому, що у самій Франції є багато... А, взагалі, чого я вам тут буду читати лекції. Дав посилання, там усе написано. Не хочете читати, відтак не маєте бажання розібратися, тому гадаєте на кавовій гущині.
Через це не можете відповісти на вами же поставлені запитання. Більшість етнічних росіян. які живуть у Харкові, знають українську мову, не настількі тупі та невігласи, як ви тут намагаєтесь їх тут репрезентувати. Доречі, до честі багатьох етнічних росіян, вони іноді володіють українською мовою краще за деяких етнічних українців, які колись відмовились від рідної мови.

Ось і з"ясовано. Малишев не пройшов перевірку на те, що він харків"янин. Втік. не знаючи відповіді на тест.

Вуйко,з Говерлы!Слишком много тебе чести! Тесты проводить!:D
1.Зав"яли апельсини,протухли на Майданi!
Iх фюрери купують хатинки у Майамi!:іржач:

Побратими мовнюки! Складаєься враження, що ви не розумієте суті справи: ніхто ж не забирає у нас можливості використовувати нашу українську мову по-повній у нашому житті, у житті наших дітей і внуків. Річ лише в тому, щоб ми не забирали теж саме у людей інших мов. Невже ми будемо порабощати інші народи, маючи усталене положення речей, - це ж не по-християнські, це ж перечить християнській божественій ідеї Любові до ближнього. Чи ви всі - комуняки, які зреклися класового підходу, й перейшли на хвашистські націоналістичні рейки, стали падшими янголами, олицетворінням Диявола, олицетворінням Зла? Гоподь же все бачить!
це марна трата часу, словами до них не достукатися, час нам язикам уже переходити до рішучих дій.
Ось ти наприклад, що зробив для язика? якими своїми діями ти сприяв його розвитку, скільки російськомовних шкіл відкрив, скількох віршам Пушкіна навчив, скільки лаптей сплів? Скільки ти ще терпітимеш, це знущання над собою, ці прояви диявольського зла. спрямованого на знищення нашого" родного язьіка"? Час уже тобі діяти, скинути ярмо приниження-неволі...купи автомат чи краще кулемет і вперед.

Назад
Зверху Знизу