А кто ей сидеть мешает, русский только на улицах остался, за редким исключением, утрированная карикатура, в чью только пользу????
Неправда. Нещодавно чекав приятеля біля газетного кіоска. Порахував, що у продажу 83 журнали російською мовою, а українською тільки 3.
Зайди у будь яку книгарню у Харкові. Приблизно таке ж співідношення російських книжок до українських.
Це приклади навскидку.
Я не питався. Поцікавлюсь при нагоді. Цікаво як з цим справи зараз.
Поцікавтеся будь ласка! Бо, мені здається, що ви, або не правильно зрозуміли її, або вона прибрехнула. Просто такого бути не може.
А чё, вкратце нельзя? Обязательно эти ****ографические мультики глядеть?
Чого ж? Можна. Будь ласка, на ваш запит даю.
КИЇВ. 8 червня. УНН. Законопроект "Про засади державної мовної політики", ухвалений парламентом у першому читанні 5 червня, суперечить Конституції України і міжнародним документам, зокрема, Європейській хартії регіональних мов.Таку заяву в ефірі "5 каналу" зробив народний депутат від Партії Регіонів, представник ПАРЄ у Венеціанській комісії Сергій Головатий, повідомляє УНН.
"У мене обидва висновки Венеційської комісії і по першому законопроекту Єфремова, і по другому законопроекту Колесніченка, де чітко сказано, це є інструментарій на підрив української мови як державної, інструментарій на розкол суспільства, на розкол державності, на вивищення російської мови і на виведення її на статус де-юре той, який вона сьогодні має де-факто, – панівної фактично в Україні. Що у підсумку, як каже Венеційська комісія, веде до офіційного білінгвізму в Україні, на що немає жодних підстав", - процитував висновки Венеціанської комісії "За демократію через прав" С.Головатий.
Правник спростував заяви своїх однопартійців про те, що законопроект "Про засади державної мовної політики", який розширює сферу вживання так званих регіональних мов, збалансовує українське законодавство із європейським, зокрема, із Європейською хартією регіональних мов.
Також С.Головатий вважає, що у питанні захисту української мови потрібно апелювати до Президента України В.Януковича.
"У рамках статусу Глави держави у нього є весь інструментарій, щоб зупинити процес "путінізації" України", - наголосив представник ПАРЄ у Венеціанській комісії.