Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Веха в языковой политике?

• Автор теми Автор теми Сева
  • Дата створення Дата створення

Что должно быть в Украине?

• Гос.Двуязычие

Голосів: 239 46.4%
  • Моно язычие с защитой языка меньшинств

Голосів: 59 11.5%
  • Оставить как есть...

Голосів: 85 16.5%
  • Тотальная украинизация!

Голосів: 112 21.7%
  • Пофиг или свой вариант

Голосів: 20 3.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    515
  • Опитування закрито .
Не кажи "гоп" поки не перескочиш! Спочатку приймуть нехай закон, потім Президент його підпише, проведуть перепис населення з обробкою даних (це років...3-5 пройде),а вже тоді...

Хм. А який він буде? Хіба що ...мовою... нац.меншин?

Чого ви пов*язуєте прийняття цього так званого закону тільки з російською мовою? Харків багато національне місто!

Зверніть увагу, як всі брехуни старанно обходять вчорашню заяву Головатого, бо з під усієї їхньої брехні вибили підгрунтя. Треба їм у якості відповіді давати посилання на відеоролік з учорашнім виступом Головатого, щоб вони не заводили полеміку у інший протиправний кут.

..."бред" це 90% росіян у Севастополі більшість яких це відставники ВМФ Росії та їх сім*ї яким як милість було надано право закінчувати свою військову кар*єру на Чорному Морі. Але ...це тимчасове непорозуміння!

Напоминаю! 1991 год точка отсчета... Граждане Украины?.. Будьте любезны считаться!..

Вам просто не нужен был апостиль. А это отнюдь не бесплатно и не быстро. Даже в том случае, если всё абсолютно понятно.

Видимо, вы пребываете в заблуждении.

Я оформил апостиль на свой документ в Штатах быстро и дешево. Цена вопроса - копейки, т.е. моя зарплата за 30 минут. Время - отправил в другой город конверт по почте государственному секретарю своего штата, а через три дня в своём почтовом ящике нашёл новый конверт с подшитым к моему документу апостилем. Всё.
Нет, не всё. Нотариус у меня бесплатный - он состоит в штате моего университета на административний должности и ему платаят дополнительную зарплату за совершение нотариальных действий. То есть нотариальное заверение документа не в счёт.

Моя ошибка была в том, что исходный документ я написал на русском языке - находясь в заблуждении, чтo в Харькове русский язык уже стaл региональным. Сплошь русскоязычные харьковские менты сделали вид, что не понимают по-русски. Пришлось переводить и заверять перевод. Страна *****ов.

Треба їм у якості відповіді давати посилання на відеоролік з учорашнім виступом Головатого, щоб вони не заводили полеміку у інший протиправний кут.

А там, собственно, что?

Я оформил апостиль на свой документ в Штатах быстро и дешево.

В штатах - верю. В России это не так быстро и не так дёшево. На Украине, думаю, и того хлеще.
Я это не к тому, что закон плохой. Закон хороший, но ещё лучше будет придание русскому языку статуса государственного. Тогда вопросы юридически заверенного перевода (и, соответственно, апостиля) отпадут сами собой.
То есть закон хороший, но не до конца.

Моя ошибка была в том, что исходный документ я написал на русском языке - находясь в заблуждении, чт в Харькове русский язык уже стaл региональным.
Цікаво! А у Литву або до Молдови Ви також би поїхали з російським перекладом своїх документів? Запам*ятайте-Україна -суверенна держава з усіма ознаками.А ставлення до іншомовних громадян представниками держави та держслужбовцями це дещо інше!

От і поводьтеся гідно як громадяни України! А не як 5 колона "дружньої " іноземної держави.

Это скорее к вам относится!;) Ведите себя как украинцы!.. Дружественные Крыму.:пиво:

Почему вы считаете, что севастопольцы не изучают украинский? Они им просто не пользуются... Не принято исторически!

С подругой разговаривал. Жаловалась что у племянников не преподают в школе русский язык.
А что, отменили предмет?
ps. Зато кроме английского еще и немецкий. (школа самая обычная)

Ностальгія? Їдь до Білорусі. Там, в більшості, все як було! Навіть...КДБ.

Обрати внимание - тебе никто не указывает, как поступать, а ты на всех наезжаешь и в конце концов оказываешься в проигрыше.
О причинах этого рекомендую почитать эту статью в УП:
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Особенно интересна её третья часть - об идеологии национально озабоченных, которая базируется на лишь негативных стимулах - тащить и не пущать.

КИЇВ. 8 червня. УНН. Законопроект "Про засади державної мовної політики", ухвалений парламентом у першому читанні 5 червня, суперечить Конституції України і міжнародним документам, зокрема, Європейській хартії регіональних мов.Таку заяву в ефірі "5 каналу" зробив народний депутат від Партії Регіонів, представник ПАРЄ у Венеціанській комісії Сергій Головатий, повідомляє УНН.

"У мене обидва висновки Венеційської комісії і по першому законопроекту Єфремова, і по другому законопроекту Колесніченка, де чітко сказано, це є інструментарій на підрив української мови як державної, інструментарій на розкол суспільства, на розкол державності, на вивищення російської мови і на виведення її на статус де-юре той, який вона сьогодні має де-факто, – панівної фактично в Україні. Що у підсумку, як каже Венеційська комісія, веде до офіційного білінгвізму в Україні, на що немає жодних підстав", - процитував висновки Венеціанської комісії "За демократію через прав" С.Головатий.

Правник спростував заяви своїх однопартійців про те, що законопроект "Про засади державної мовної політики", який розширює сферу вживання так званих регіональних мов, збалансовує українське законодавство із європейським, зокрема, із Європейською хартією регіональних мов.

Джерело:
Таким чином зрозуміло як ПР своєю брехнею, що начебто цей законопроект відповідає європейській мовній хартії, та його начебто позитивно оцінила Венеціанська комісія, як завжди намагається перед виборами розколоти українське суспільство. Тільки неосвічені люди та російські шовіністи могли підхопити брехню ПР.

Обрати внимание - тебе никто не указывает, как поступать, а ты на всех наезжаешь и в конце концов оказываешься в проигрыше.
О причинах этого рекомендую почитать эту статью в УП:

Особенно интересна её третья часть - об идеологии национально озабоченных, которая базируется на лишь негативных стимулах - тащить и не пущать.
Ви би краще звернули увагу на учорашній виступ Головатого. Тоді б не було сенсу давати такі коментарі. Краще прокоментуйте заяву Головатого.

С подругой разговаривал. Жаловалась что у племянников не преподают в школе русский язык.
А что, отменили предмет?
Назвіть, будь ласка, номер школи і адресу. Перевіремо, чи насправді наведений вами факт відповідає дійсності.

Харьковские менты сделали вид, что не понимают по-русски
Дали б їм почитати Основний Закон. Ст 10 де зазначено: "В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.".
Мабуть з Вас хабара вимагали...

Почему вы считаете, что севастопольцы не изучают украинский? Они им просто не пользуются... Не принято исторически!
Це коли я так вважав чи казав щось подібне?

Взагалі вчити чи не вчити державну мову особиста справа кожного! За ради Бога-найміть собі особистого перекладача, як що вам потрібно і хай вам щастить...

Побачите екранчик з Головатим, клікніть по ньому і дізнаєтесь про правду про цей законопроект від правника.

А чё, вкратце нельзя? Обязательно эти ****ографические мультики глядеть?

А кто ей сидеть мешает, русский только на улицах остался, за редким исключением, утрированная карикатура, в чью только пользу????
Неправда. Нещодавно чекав приятеля біля газетного кіоска. Порахував, що у продажу 83 журнали російською мовою, а українською тільки 3.
Зайди у будь яку книгарню у Харкові. Приблизно таке ж співідношення російських книжок до українських.
Це приклади навскидку.

Я не питався. Поцікавлюсь при нагоді. Цікаво як з цим справи зараз.
Поцікавтеся будь ласка! Бо, мені здається, що ви, або не правильно зрозуміли її, або вона прибрехнула. Просто такого бути не може.

А чё, вкратце нельзя? Обязательно эти ****ографические мультики глядеть?
Чого ж? Можна. Будь ласка, на ваш запит даю.
КИЇВ. 8 червня. УНН. Законопроект "Про засади державної мовної політики", ухвалений парламентом у першому читанні 5 червня, суперечить Конституції України і міжнародним документам, зокрема, Європейській хартії регіональних мов.Таку заяву в ефірі "5 каналу" зробив народний депутат від Партії Регіонів, представник ПАРЄ у Венеціанській комісії Сергій Головатий, повідомляє УНН.

"У мене обидва висновки Венеційської комісії і по першому законопроекту Єфремова, і по другому законопроекту Колесніченка, де чітко сказано, це є інструментарій на підрив української мови як державної, інструментарій на розкол суспільства, на розкол державності, на вивищення російської мови і на виведення її на статус де-юре той, який вона сьогодні має де-факто, – панівної фактично в Україні. Що у підсумку, як каже Венеційська комісія, веде до офіційного білінгвізму в Україні, на що немає жодних підстав", - процитував висновки Венеціанської комісії "За демократію через прав" С.Головатий.

Правник спростував заяви своїх однопартійців про те, що законопроект "Про засади державної мовної політики", який розширює сферу вживання так званих регіональних мов, збалансовує українське законодавство із європейським, зокрема, із Європейською хартією регіональних мов.

Також С.Головатий вважає, що у питанні захисту української мови потрібно апелювати до Президента України В.Януковича.

"У рамках статусу Глави держави у нього є весь інструментарій, щоб зупинити процес "путінізації" України", - наголосив представник ПАРЄ у Венеціанській комісії.

Це виключно ваша особиста думка. тим більше що я Білорусь навів як приклад існування держави яка зберегла багато чого від СРСР, від якого дехто аж у Оклахому заїхав!:D А зважати на деяких котрі українську мову вважають ...нецензурною лайкою та таке інше
(ви їх мали на увазі?) це нижче моєї гідності.

Чого ж? Можна. Будь ласка, на ваш запит даю.

А, ну всё хорошо, всё идёт по плану. Лично я почти согласен с этим головатым хлопцем, только я не против, а за.

А что, отменили предмет?

Вряд-ли может быть, чтобы не было русского. Она скорее всего имела в виду преподавание остальных предметов.

Назад
Зверху Знизу