Он же не рассказывает тебе, на каком языке тебе общаться с другими людьми. Он говорит, что будет вести диалог, только на русском. Имеет полное право. И какие у него порядки дома, это тоже его личное дело. Он же к тебе домой не лезет свои порядки устанавливать.
А хто він такий, що буде тут диктувати свої ******ські порядки. Дома, якщо він фюрер. то нехай диктує, якщо його терплять.
Валуевский циркуляр 1863 г. и эмсский указ 1876 г.
Я сделал ход раньше, теперь очередь за тобой. Сначала докажи правдивость страшилки, потом будем говорить про все остальное.
Валуєвський циркуляр 18 липня 1863 року — таємне розпорядження міністра внутрішніх справ Російської імперії Петра Валуєва до територіальних цензурних комітетів, в якому наказувалося призупинити видання значної частини книг, написаних «малоросійською», тобто українською мовою. Згідно з указом заборонялась публікація релігійних, навчальних і освітніх книг, однак дозволялась публікація художньої літератури.
Мотивом до видання циркуляру став страх царської влади, що публікації книг українською мовою стимулюють зростання сепаратистських, пропольських та антицарських настроїв.
Дію Валуєвського циркуляру було закріплено і розширено шляхом видання iмператором Олександром II Емського указу 1876 року, згідно з яким видання творiв українською мовою заборонялося практично повністю.
Валуєвський циркуляр - один з яскравих виявів шовіністичної політики російського самодержавства, спрямованої на посилення національного, духовного і політичного гноблення українського народу[1]
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
Тут же є повний текст цього документу.
З приводу твого ходу. 1. Треба наводити першоджерела історичних документів, а не його коментарі. Я тобі надав таку можливість.
2. Щодо розрахунків з фінансування уведення в певних регіонах російської мови, як регіональної, то побачиш, що усе залишиться так як зараз, бо ні в цьому бюджеті, ні в наступному році гроші на виконання цього закону закладатися не будуть. Через те, що оцей закон носить суто провокативний характер на розкол суспільства. А, якщо тобі не подобаються наведені в роліку цифри. то перевірь їх сам. Я, наприклад, вважаю, що вони дуже занижені.
3. Де факти щодо "які Ви бачите форми боротьби з російською мовою? Факти, будь ласка!"