Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Веха в языковой политике?

• Автор теми Автор теми Сева
  • Дата створення Дата створення

Что должно быть в Украине?

• Гос.Двуязычие

Голосів: 239 46.4%
  • Моно язычие с защитой языка меньшинств

Голосів: 59 11.5%
  • Оставить как есть...

Голосів: 85 16.5%
  • Тотальная украинизация!

Голосів: 112 21.7%
  • Пофиг или свой вариант

Голосів: 20 3.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    515
  • Опитування закрито .
їм для підняття цін "шумок" не потрібний! прочитайте відкритого лист, під яким стоять підписи багатьох "українців" таких як комуністка Александровська. Вони...згодні терпіти....тільки б в україні не було своєї мови.

- так! Тут знання і вміння потрібні! А мовне питання...просте! Ківалов з Колесніковим написали, Чечетов махнув , і діло зроблене!
Справа в тому, що в цивілизованих країнах за роздмухування міжнаціональної ворожнечі та антидержавних дій, такі партії та угрупування вже б давно заборонили. Александровська, Колесниченко, Чечетов та подібні до них "українці", що збурюють суспільство, вже б давно сиділи за гратами, ось там їм би і знадобилася їхня терплячка.

путин и Медведев заверили Украину в том, их партнерская позиция остается неизменной

online.JPG

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

И главное, предоставить каждому гражданину Украины право говорить на том языке, на котором он хочет, – отметил Сергеем Кивалов.
Хм. Так таким як "olkus" цього замало!Вони у своїх сім*ях забороняють вживання української мови, "требуют" від інших, (навіть на ХФ) щоб до них зверталися тільки "по-руськи":confused:

Думаю, що ти думаєш, але всетаки не розумієшщ, що причина не в ПР, а в капіталізмі в Україні.

До речі, такі пополярні сорти хліба, в дійсності давно вже не відповідають стандартам - ХЛІБ, .
Дуже глибокі висновки, пане Габрук, особливо про те. що "Думаю, що ти думаєш, але всетаки не розумієшщ....". Для того, щоб Вас зрозуміли, треба викладати свої конкретні думки, а не так..., взагалі. Без цього зрозуміти Вас буде дуже важко. Культура висловлювання своїї думок показує культуру мислення людини. Не забувайте про це.
Щодо "комунізмів" чи "капіталізмів", то є різні думки про це. Одначе, натепер, є різні моделі "капіталізму", наприклад, у Швеції, Китаї, США. А ось комуністична, чи соціалістична система у чистому вигляді зазнала фіаско.
Критерієм істини, пане Габрук, є практика. Чи не так?

путин и Медведев заверили Украину в том, их партнерская позиция остается неизменной

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
Але показали в черговий раз Азарову кукіш!

И все-таки кому запрещают говорить по-русски? Хоть в суде, хоть в налоговой спокойно говори себе на великом и могучем.

Ще один підступний удар по мові з боку Московщини та її п*ятої колони - донецького бандва. А мова ж це - нація, нема мови - нема самоідентифікаії людини, а без самоідентифікації нема нації, нема держави.
росія й Україна збираються разом будувати літак Ан -70. Мало того, що Антонов був москальської крові (ну, це вже нехай), але ж вся технічна документація, спілкування будуть на руській мові. А цеж тисячі робітників, інженерів, а у них сїм*ї ще.
Це яскравій приклад русифікації України в сучасних умовах. Очевидь, що КДБістьке керівництво Росіїї ще не забуло совєцькі методи русифікації своїх колоній.
Справжні патріоти України, будьте начеку, захистіть Україну! Славко Кириленко, не дрімай.

И все-таки кому запрещают говорить по-русски? Хоть в суде, хоть в налоговой спокойно говори себе на великом и могучем.
Навіть в туалеті дозволяється на язиці розмовляти. Та що в туалеті - діти на перервах в школах переходять на язик. Що ще треба пихатим ********!?

росія й Україна збираються разом будувати літак Ан -70. Мало того, що Антонов був москальської крові (ну, це вже нехай), але ж вся технічна документація, спілкування будуть на руській мові. А цеж тисячі робітників, інженерів, а у них сїм*ї ще.
Це яскравій приклад русифікації України в сучасних умовах.
А я в упор на держмове не встречал документов авиапрома. О скудности держмовных документов в промышленности было не один раз написано кстати.

Дуже глибокі висновки, пане Габрук, особливо про те. що "Думаю, що ти думаєш, але всетаки не розумієшщ....". Для того, щоб Вас зрозуміли, треба викладати свої конкретні думки, а не так..., взагалі. Без цього зрозуміти Вас буде дуже важко. Культура висловлювання своїї думок показує культуру мислення людини. Не забувайте про це.
Щодо "комунізмів" чи "капіталізмів", то є різні думки про це. Одначе, натепер, є різні моделі "капіталізму", наприклад, у Швеції, Китаї, США. А ось комуністична, чи соціалістична система у чистому вигляді зазнала фіаско.
Критерієм істини, пане Габрук, є практика. Чи не так?

Але показали в черговий раз Азарову кукіш!

Ні, не вірно.

Дійсно, практика , це критерій істини:), тому, якщо сиюминутна практика не відповідає теорії, то тим гірше для практики.

Практика Китаю - різке розшарування населення, практика США - тільки 60 млн. не мають медичного страхування, а ціни ростуть, практика Швеції, де 50 років у владі були соціал-демократи, закінчується все тими ж найманцями з інших країн.

Ви чудово розумієте політику ПР - партії промислового капіталу України, розділяй та властвуй, але цього не досить.

А я в упор на держмове не встречал документов авиапрома. О скудности держмовных документов в промышленности было не один раз написано кстати.
Ничего, переведут и термины позаимствуют, это нормальная практика, русский язык тоже содержит много технических терминов и названий позаимствованных с немецкого и английского.

Ще один підступний удар по мові з боку Московщини та її п*ятої колони - донецького бандва. А мова ж це - нація, нема мови - нема самоідентифікаії людини, а без самоідентифікації нема нації, нема держави.
Це яскравій приклад русифікації України в сучасних умовах. Очевидь, що КДБістьке керівництво Росіїї ще не забуло совєцькі методи русифікації своїх колоній.
Справжні патріоти України, будьте начеку, захистіть Україну! Славко Кириленко, не дрімай.
Навіть в туалеті дозволяється на язиці розмовляти. Та що в туалеті - діти на перервах в школах переходять на язик. Що ще треба пихатим ********!?

Пан дуже добре розумiэ хитрi та пiдступнi намiри цих манкуртiв та iх закордонних керманичiв. Нiяких лiтакiв, садочок бiля хати, та свинi, та туристiв з захiдних краiн. Це наша мрiя. Ми ж не совки, щоб лiтаки Мрii будувати.

Ничего, переведут и термины позаимствуют, это нормальная практика, русский язык тоже содержит много технических терминов и названий позаимствованных с немецкого и английского.
На это требуются средства и немалые. И еще. В этом попросту нет необходимости, вот в чем прикол. А вот наоборот - работать не будет. Поскольку возле каждого станка должен стоять свидомый и переводить начиная от начальника цеха и заканчивая токарем. И закончится украинизация авиапрома либо грохотом падающего самолета - либо выпуском одного самолета в пол- столетия. Таких примеров масса уважаемый.

Слов нет! Ты был хоть раз в суде или в налоговой? Сам?
Говорить в налоговой ты можешь как хочешь, но вся документация ведется на украинском.
Я пару раз был в суде. И он был на украинском.
Не знаю как суды по уголовным делам, а арбитражные только на украинском. Без вариантов.
И диалоги там типа:
- Извините, я не поняла сказанного.
- Наступного разу приходь з перекладачем.
А они такую тарабарщину несут, что и человек хорошо знающий украинский не все поймет.

Ничего, переведут и термины позаимствуют

Только зачем и для кого? Можно ведь и медиков, например, заставить говорить в профессиональной сфере исключительно на хинди. Ну или на зулу. Это трудно, но возможно.
И как, возрастёт качество их труда?

На это требуются средства и немалые. И еще. В этом попросту нет необходимости, вот в чем прикол. А вот наоборот - работать не будет. Поскольку возле каждого станка должен стоять свидомый и переводить начиная от начальника цеха и заканчивая токарем. И закончится украинизация авиапрома либо грохотом падающего самолета - либо выпуском одного самолета в пол- столетия. Таких примеров масса уважаемый.

Люди, якщо треба, заставляють річки текти "вспять". А принудити розмовляти на мові - питання політичної волі дійсно української влади, яка неодмінно буде.

Можно ведь и медиков, например, заставить говорить в профессиональной сфере исключительно на хинди.
А на латині не пробували?

И диалоги там типа:
- Извините, я не поняла сказанного.
- Наступного разу приходь з перекладачем.
А они такую тарабарщину несут, что и человек хорошо знающий украинский не все поймет.
Чудово! А я , на приклад, не розумію мови "нацменшин"!:confused: ну не розумію і все! Що будемо робити? У карному процесі вам безкоштовно забезпечать переклад (ст 19 КПК ), а у інших-вибачайте! Спасение утопающих дело рук самих утопающих!

Останнє редагування:

Чудово! А я , на приклад, не розумію мови "нацменшин"!:confused: ну не розумію і все! Що будемо робити? У карному процесі вам безкоштовно забезпечать переклад, а у інших-вибачте! Спасение утопающих дело рук самих утопающих!

Ну и зачем всей восточной Украине подстраиваться под тебя и еще десяток людей? Не разумней будет наооборот?

Чудово! А я , на приклад, не розумію мови "нацменшин"!:confused: ну не розумію і все! Що будемо робити? У карному процесі вам безкоштовно забезпечать переклад, а у інших-вибачте! Спасение утопающих дело рук самих утопающих!

Та в тім же й річ, шановний, що Регіонали хочуть протягнути закон, щоб там, де проживають скупчення нацменшини, вони калякали на язиці, а цим підривається лінія на побудову титульної української мононації. В цьому ж загроза від манкуртів.

Ну и зачем всей восточной Украине подстраиваться под тебя и еще десяток людей? Не разумней будет наооборот?

А ти що-всіх порахував? Самий розумний? В Україні є Закон! І "наооборот" не буде! Те що ті хто вважає себе "всей восточной Украиной" краще опановувати державну мову. Таких як ви багато, так мені що -всі ваші "язики" вчити?:confused:

А ти що-всіх порахував? Самий розумний? В Україні є Закон! І "наооборот" не буде! Те що ті хто вважає себе "всей восточной Украиной" краще опановувати державну мову. Таких як ви багато, так мені що -всі ваші "язики" вчити?:confused:

Я от общения с подобными вам прихожу к мысли, что общего языка мы не найдем никогда. У вас руки растут в одну сторону - к себе. И посади вас за стол, вы и ноги на стол.
Доиграитесь. Чувство меры потеряли. Разделиться Украина по Днепру. Дай бог чтоб без крови.

Назад
Зверху Знизу