Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!
  • Знижка на баннерну рекламу 30%! Банер на всіх сторінках сайту, в мобільній та десктопній версії за 14 тис. грн на місяць. Статистика сайту. Контакт: kharkovforum.com@gmail.com

Веха в языковой политике?

• Автор теми Автор теми Сева
  • Дата створення Дата створення

Что должно быть в Украине?

• Гос.Двуязычие

Голосів: 239 46.4%
  • Моно язычие с защитой языка меньшинств

Голосів: 59 11.5%
  • Оставить как есть...

Голосів: 85 16.5%
  • Тотальная украинизация!

Голосів: 112 21.7%
  • Пофиг или свой вариант

Голосів: 20 3.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    515
  • Опитування закрито .
Какие цены, какие законы????? Вы бредите???? Господи как обидно за этих "типа украинцев"... Как глупо... И вообще почему Вы решили, что я голосовал за ПР или вообще голосовал? Впрочем это и не важно... Удачи вам галичане и галечанеподобные! Господи! Сиколько :)(поставлю смайл, а то опять не поймут особоодарённые) я говорил себе в этот раздел совсем не заходить....

я нічого не "решал" ! мое припущення голосування стосується майбутнього. Ціни у повній мірі висвітлює покращення яке всі ми отримали від однопартійців ПР після палких обіцянок на виборах-ось подовжимо термін перебування ЧФ у Криму і ....Така сама доля і цього "закону" -хто схоче той буде вчити і українську і інші мови. Ну а кому це не під силу то тут ніякий закон не допоможе. А про "галичан" я вас засмучу- Основа у Харкові і рід я свій теж добре знаю!

Я не казав що коаще нічого не робити:) я про те що все потрібно робити як слід. А якщо брати до уваги те, що в більшісті випадків це було марнотратсво, то дійсно краще би не чіпали нічого ці потвори, тоді б ще скоріше пішли геть і можна було робити як треба:)
І хто це ті люди,котрі зроблять "як треба"? :confused:

Ні!18! 2. У контексті Європейської хартії регіональних мов або мов меншин до регіональних мов або мов меншин України, до яких застосовуються заходи, спрямовані на використання регіональних мов або мов меншин, що передбачені у цьому Законі, віднесені мови: російська, білоруська, болгарська, вірменська, гагаузька, ідиш, кримськотатарська, молдавська, німецька, новогрецька, польська, ромська, румунська, словацька, угорська, русинська, караїмська, кримчацька

Европейская хартия направлена на сохранение исчезающих языков. Русский язык точно не попадает в этот список. И плюс ко всему в этой хартии есть специальный пункт, где сказано, что Хартию никак нельзя использовать для того, чтобы препятствовать использованию государственного языка. А здесь полным полно тех, кто этим новым законом и Хартией будут прикрывать свое нежелание пользоваться украинским языком.

И причина на поверхности лежит: эти ребята в СССР ощущали себя в глубине души старшим братом, слегка высшей расой, а остальных нерусских - младшими братьями, нацменшинствами, немножко отсталыми, а может даже ущербными.
И когда вдруг здесь они сами попали в разряд нацменов (что было неосторожно со стороны укр. законодателя, не мудро) то они были уязвлены по самую печень и пришли в неописуемую ярость.

Всё это лыхо через тэ, що некоторые не захотели принять русский в качестве государственного. Ведь и *****у понятно: прими два госязыка - украинский и русский - и все языковые проблемы разом исчезнут. Эти два языка по факту знают абсолютно все жители Украины. Теперь учите румынский, татарский, гуцульский и ещё какой.

А что, alex-7585033 на столько туп, что не может выучить румынский язык? Ведь чем больше языков человек знает, тем он более культурным становится, более интеллектуально развитым. румынский язык - это замечательный европейский язык, язык великого европейского народа. Вы должны быть счастливы от осознания того, что Ваш ребёнок будет учить румынский язык.
Не перекладайте з хворої голови на здорову:) якщо би на сході припинили поводитися як вперті барани і збагнули, що сила в єдністі, проблем би не було. Користувалися би українською як державною, а в побуті і надалі використовували суржик та мат:)

Несерьезный сеятель раздора :)

Адекватная оценка неадекватного прогноза о возможности гражданской войны. Я не вижу такой возможности в обозримом будущем, кроме как в интернете.

Европейская хартия направлена на сохранение исчезающих языков. Русский язык точно не попадает в этот список. И плюс ко всему в этой хартии есть специальный пункт, где сказано, что Хартию никак нельзя использовать для того, чтобы препятствовать использованию государственного языка. А здесь полным полно тех, кто этим новым законом и Хартией будут прикрывать свое нежелание пользоваться украинским языком.

Попробую ответить по пунктам.

1. Хартия защищает не только исчезающие, но и миноритарные языки. Вспомним Ющенко и Ко, которые утвержадают, что украинский язык явлается родным для 79% неселения страны, а доля русского составляет лишь 17%. Миноритарность налицо. Кушайте, щоб очи повылазили.

2. Использованию украинского языка новый закон не препятствует. Закон лишь разрешает им не пользоваться по желанию граждан. То есть никто активно мову не ущемляет. Она постепнно займёт то место, которое ей отвела природа.

3. Нежелание пользоваться чем-то - свободный выбор гражданина. Кстати, в действующем законодательстве нет требования владеть государственным языком. Новый закон лишь констатирует это статус кво. Самые хорошие законы - это те, на проведение которых в жизнь от государства не требуется больших усилий. Кто не захочет выбирать мову, это сделает по собственному желанию. Кто выберет мову, тоже сделает это без принуждения государства.

Харьковчане уже хорошо знают, что такое "евроремонт" и "еврозаборы". Новый закон им даёт шанс ощутить вкус языковой европолитики.

Вспомним Ющенко и Ко, которые утвержадают, что украинский язык явлается родным для 79% неселения страны, а доля русского составляет лишь 17%. Миноритарность налицо.
"Ющенко стверджував" це не показник. Є дані перепису населення і у них ніякої міноритарності російської мови немає
Нежелание пользоваться чем-то - свободный выбор гражданина.
і це забезпечується діючим законом який не потрібно змінювати

і це забезпечується діючим законом який не потрібно змінювати

Это совсем не так. Сейчас государство навязывает своим гражданам, на каком языке учить своих детей, кого считать национальными героями, и какому богу молиться.

Новый закон даст право родителям выбирать язык обучения в школе, а студентам - в вузах. Воспевание бандер-шухевичей на русском языке превратится в оксюморон. Православная церковь Киевского патриархата будет вынуждена обращаться к своей пастве на её родном языке, то есть по-русски - иначе эта паства продолжит предпочитать церковь московскую.

А что, alex-7585033 на столько туп, что не может выучить румынский язык?
Мені вистачить української мови та однієї з мов "нацменшин". Стосовно моїх дітей...так вони вже викладають там де такі як ви навчаєтесь.
Зміст дискусії зайшов до рівня "сам *****" з вашого боку.

Поздравляю всех присутствующих с международным Днём русского языка, а также благодарю украинских товарищей за более чем уместный подарок к этому всемирному празднику!
Ура, товарищи! Ну и панове тоже ура, канешн.

hussar браво, замечу что даже заявление супер наци президента Ющенко на волне его успеха уже не аргумент "Ющенко стверджував" це не показник" для "свидомых".
Как же быстро летит время, или может гибкий мозг oxiumoron полагает что из 17% русских по переписи не наберется 10% русскоговорящих?
*****, как она есть...

Как понять, что русофобы проявляют такое беспокойство от пустяка? Для них опорой был язык?.. Границы на месте. Северный сосед не буянит. Люди тут те-же, что и 20 лет назад...
Что произошло?

Между тем ...
"Не знаю, о чем там договаривался Яценюк с руководством государства. Как по мне, там по общей нормальной логике им лучше сейчас этот законопроект тянуть до осени, потом снова затягивать. Перед выборами снова показывать, что они больше всего хотят его отстоять, но это им не удается и на этом строить избирательную кампанию. Но логика там сегодня не действует", - добавил он.

Также Чорновил отметил, что оппозиция легко могла противостоять голосованию.

"В принципе, противостоять этому голосованию можно было. В соседнем секторе с оппозицией, в той глухой угловой ложе примерно 18 карточек, принадлежащих внефракционным депутатам или тем, которые вообще не ходят в Раду. Там можно было заблокировать и не дать возможности проголосовать", - отметил он.

"Плюс тоже на стыке бютовского сектора - два десятка бывших бютовцев и их карточки. Это внефракционные, которые тоже сейчас не ходят на заседания. На них накинули несколько "регионалов", которые нажимали кнопки... Там спокойно можно было повыдергивать эти карточки . Но они договорились и откровенно продали этот закон", - отметил депутат(Тарас Черновил).
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Останнє редагування:
Новый закон даст право родителям выбирать язык обучения в школе, а студентам - в вузах. Воспевание бандер-шухевичей на русском языке превратится в оксюморон. Православная церковь Киевского патриархата будет вынуждена обращаться к своей пастве на её родном языке, то есть по-русски - иначе эта паства продолжит предпочитать церковь московскую.
Дуже смілива заява! Закон ще треба остаточно прийняти, ухвалити президентом (у чому я дуже не впевнений) провести перепис населення, підготувати потрібну кількість фахівців, ... це годів 7-10.

Закон лишь разрешает им не пользоваться по желанию граждан.
Та і без цього "закону" громодянам було дозволено використовувати ту мову яку їм зручно.

Дякую мої дорогі земляки, харків"яне! За те, що не піддавалися на провокації російських нациків-******ів, які звикли до того, що наш український європейський менталітет дозволяє усіляким пройдисвітам від російського націонал-шовінізму вільно висловлювати свої провокативні сентенції. Незважаючи на те, що російські нацики намагалися викривити загальновідомі в усьому світі факти української історії та сьогодення, харків"яне не опускаючись до їхнього рівня дали гідну відсіч російському фашизму, який поки що вільно відчуває себе на нашій рідній землі.
Вчора вже прибув до Київа і головний антиукраїнський провокатор - Затулін. Це ще одне підтвердження, що провокація з неіснуючим мовним питанням в Україні, була задумана, як широкомасштабна провокація ПР. Бо, ПР, відчуваючи, що завдяки повному провалу у соціальній політиці (обіцяне їми "покращення" не відбулося, а, навпаки реально ми відчули погіршення у всіх сферах економічного життя), їхній традиційний електорат віджахнувся від них. Через це вигадали, що економічні негаразди у нас через те, що не прийняли закон про мови й почали роздмухувати це питання. Замість того, щоб розглядати законопроекти, які б дозволити успішно боротися з коррупцією та іншими видами економічної злочинності, які буйно квітнуть в Україні вони вирішили зіграти в черговий раз на розділення України. Зрозуміла політика: розділяй та володарюй.
Дякую усім харків"янам, незалежно від того, хто якою мовою висловлював свої думки, що не повелися на ці заздалегідь сплановані та щедро проплачені ПР провокації ...
Доречі, учора Затулін, який як завжди з"явився в Україні на підкріплення антиукраїнських провокацій, викручуючись, на запитання українських журналістів підтвердив, що колись сказав: "росія готова зробити у себе другою державною українську мову, якщо в Україні приймуть відповідний закон про російську, як другу державну!" Я вже давно не сміявся так, як після цих слів. Здавалося б, ну продеменструйте свою добру волю та наміри, та прийміть українську мову, як другу державну. Але, усе, як завжди. Затулін вимагає, що спочатку нехай це зроблять в Україні. Державні діячі РФ, незважаючи на усі потуги, представити свою країну найпотужнішою, намагаються як завжди обдурити. Покажіть приклад Україні, прийміть такий Закон, щоб українська мова стала другою державною в Росії, тоді можна говорити про те. щоб зробити російську другою державною в Україні. Звичайно, все це чергові намагання обдурити Україну. Тим більше. що в РФ досі не ратифікували європейську мовну Хартію.
Ще, раз дякую вам усім, українсько- та російськомовним харків"янам, що не піддалися на провокації російських націонал-шовіністів!

Это потому, что ты привык к человеконенавистнической советской пропаганде. Просто привычка...

Да, привык! Я привык к патриотизму без национализма, к интернационализму без ксенофобии и русофобии, привык к настоящей дружбе народов (когда во время большой беды, например, землетрясений в Ташкенте или Спитаке, весь Союз приходил на помощь), привык к тому, что любой гражданин СССР в любой его точке был у себя дома. Быстро же вы от этого отвыкли, в вас проснулась дремавшая до поры до времени хуторянская сущность? Я прожил немало лет в Украинской ССР и все эти годы мне в голову не приходило делить друзей, знакомых и всех окружающих по национальностям, и тем более сравнивать, чья нация и чей язык лучше. Но чем дольше я живу в независимой Украине, тем меньше я люблю украинцев из-за таких, как вы...

Ще, раз дякую вам усім, українсько- та російськомовним харків"янам, що не піддалися на провокації російських націонал-шовіністів!

И мацацыклу спасибо большое! Ты, высокообразованный, поведай все-таки сколько Швайка доплачивает тебе за высокую квалификацию?

Останнє редагування:
Дякую мої дорогі земляки, харків"яне! За те, що не піддавалися на провокації російських нациків-******ів, які звикли до того, що наш український європейський менталітет дозволяє усіляким пройдисвітам від російського націонал-шовінізму вільно висловлювати свої провокативні сентенції. Незважаючи на те, що російські нацики намагалися викривити загальновідомі в усьому світі факти української історії та сьогодення, харків"яне не опускаючись до їхнього рівня дали гідну відсіч російському фашизму, який поки що вільно відчуває себе на нашій рідній землі.
..Ще, раз дякую вам усім, українсько- та російськомовним харків"янам, що не піддалися на провокації украiнських націонал-шовіністів!
Дякую мої дорогі земляки, харків"яне! За те, що не піддавалися на провокації українських нациків-******ів, які звикли до того, що наш український європейський менталітет дозволяє усіляким пройдисвітам від українського націонал-шовінізму вільно висловлювати свої провокативні сентенції. Незважаючи на те, що українськи нацики намагалися викривити загальновідомі в усьому світі факти української історії та сьогодення, харків"яне не опускаючись до їхнього рівня дали гідну відсіч українському фашизму, який поки що вільно відчуває себе на нашій рідній землі.
..Ще, раз дякую вам усім, українсько- та російськомовним харків"янам, що не піддалися на провокації українських націонал-шовіністів!
Да, привык! Я привык к патриотизму без национализма, к интернационализму без ксенофобии и русофобии, привык к настоящей дружбе народов (когда во время большой беды, например, землетрясений в Ташкенте или Спитаке, весь Союз приходил на помощь), привык к тому, что любой гражданин СССР в любой его точке был у себя дома. Быстро же вы от этого отвыкли, в вас проснулась дремавшая до поры до времени хуторянская сущность? Я прожил немало лет в Украинской ССР и все эти годы мне в голову не приходило делить друзей, знакомых и всех окружающих по национальностям, и тем более сравнивать, чья нация и чей язык лучше. Но чем дольше я живу в независимой Украине, тем меньше я люблю украинцев из-за таких, как вы...
:клас::yahoo:
Вегера чужой! Он из-за бугра вещает... Не стоит так реагирорвать на таких...

1. Не плутайте націоналізм (синонім) з нацизмом. У всьому світі слово націоналізм синонім патріотизму.
2. У СРСР була невдала спроба зробити нову спільноту - радянський народ, а мовою спілкування поміж усіми народами - російську. Все це закінчилося з розвалом союзу. В тих районах, де історично радянська влада прийшла пізніше, комуністи не змогли піддати денаціоналізації народи, які там проживали. Через це національна самосвідомість там значно вище, ніж в районах де радянська влада після революції чинила свою діяльність по розселенню народів та їхньої русифікації. Через це пожинаємо зараз "плоди" радянської імперської політики. Доречі, у сучасному світи слово нація має більше політичний сенс, ніж етнічний.
Наприклад кожний представник американської політичної нації пишається не тільки цим, але завжди пам"ятає про своє національне походження. Наприклад, знайомий американець казав мені з гордістю: " Я - американець, але шотландського походження!"
Чимало тих, кого ви тут захищаєте демонструє зверхність до усього українського, викривлює свідомо її історію, заперечує загальновідомі факти.
Якщо історія розпорядилася таким чином, що Україна має спільну територію для людей багатьох національностей, то треба поважати один одного та усі національні традиції. Тоді ми будемо нормально розвиватися, як одна українська політична спільнота (політична нація). Тоді ми будемо обирати в органи влади людей, які будуть захищати наші інтереси як в середені України, так і за її межами. Тоді ми не будемо піддаватися на провокації подібні до мовної. Бо, у нас будуть спільні інтереси. Так що, якщо ми хочемо жити краще, то із совковим минулим треба попрощатися й думати тільки про те як жити сьогодні й завтра, а не перейматися спогадами.

Останнє редагування:
Тому і потрібні націоналісти, які будуть розвивати, славити і пропагандувати українське на Україні і в світі.
Ну и славьте себе на здоровье, Но только не навязывайте. И всем будет хорошо.

Назад
Зверху Знизу