Якщо платив "у відповідності із виставленими ХТМ рахунками", то однозначно "не платив", бо у рахунках були мінуси
Нічого було платити.
А це нас взагалі не має турбувати
По-перше, субсидія є невозвратною допомогою, що чітко вказано у законі
По-друге, якщо квітанція - це документ, то ми платили згідно цього документу. Якщо НЕ документ (тобто ми повинні були щось додумувати та перераховувати на власному калькуляторі вдома), то платіжки з мінусами ТАКОЖ СЛІД ВВАЖАТИ НЕ ДОКУМЕНТОМ. Тоді це все - просто папірці і адьос амігос з вашими "боргами", сплачуйте їх самі.
По-третє, опалювальний період - це не місяць і не два, це півроку. Якщо вони не спромоглися перерахувати начислену субсидию, яку тепер називають зайвою - то це їхні особисті проблеми. У них було ПІВРОКУ на те, щоб зрозуміти, що зима тепла або щось ще подібне до того. Вважаю, якщо б раптом наприклад у січні-лютому у платіжках були вищі суми, ніж за грудень, ніхто б нічого не сказав й усі платили би. Бо це ЗАКОННО. А те, що вони зробили зараз, - НІ
И останнє - я просто хочу побачити посилання на закон або постанову, в якій чітко буде сказано, що вони МАЮТЬ ПРАВО забирати надані у якості субсидії кошти. Ось мені просто цікаво, де вони візьмуть цей неіснуючий закон. Бо урядових актів, що кажуть "так робити НЕ можна" аж три.
п.с. Доречі, до відомості всіх, в кого призупинили чи відібрали субсидію - ці дії також НЕЗАКОННІ. Т.к. такі дії можливі лише на підставі заборгованості ПОНАД 2 МІСЯЦІ. А цей "борг" з'явився у харків'ян лише у липні.
(Усім, хто скаже, що борг рахується як за весь опалювальний період: НІ. Борг починає існувати лише тоді, коли установа ставить тобі до відома, що в тебе є борг. Інакше - його просто нема. Як Нарнії. Навіть якщо у реалі є. Нема папірця з попередженням про долг - нема долгу)