Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Українська мова в Харкові. Ви вже на світлій стороні?

• Автор теми Автор теми stud85
  • Дата створення Дата створення

Вы будете переходить на украинский язык?

• Так.

Голосів: 70 28.2%
  • Вже перейшов :)

Голосів: 40 16.1%
  • Только русский, бле*ть!

Голосів: 138 55.6%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    248
та никто и не утверждает,что сейчас что нет украинского или русского или белорусского языков. ОНИ есть все три,
а при империи это были наречия одного языка
А в чем отличие при империи русского языка от его великоруского наречия вы не можете сказать. Наверное стесняетесь?

Мы все еще на светлой стороне...

., ну, в 1918, 20 два года было,ну, может,два года+,
а при империи- все было на русском,
та и малороссийское наречие, предшественник мовы,было наречием русского при империи, да и Харьков не был в Украине при империи

А до рос.імперії історії не було?:D Щоб такі засранці ******ськи не забруднювали людям голови - гарне відео проти *******тьської пропаганди:

Я думал ,что над этими глупостями уже даже не смеются, а тут оказывается еще есть люди, которые верят в содержимое ролика!!!! :цехф:

Вибачте шановний пане Дункан Маклауд що посміли з вами сперечатись про історичні події, свідком яких ви безперечно були. Я не буду писати про події сторічної давнини, в мене немає шансів. Хоча точно знаю що моя родина було з Харківщини та була україномовна. Ну то таке. Пропоную вирівняти шанси і поговорити про українізацію-русифікацію в ти часи які я теж пам’ятаю. Так от, в школу я пішов на Харківщині в маленькому селищі в середині 80-х. З двох шкіл у нас було дві російськомовними. Це 100%. Потім я переїхав до Харкова та мав можливість піти до шістьох шкіл. Скільки з них було російськомовних? Шість. Тобто ті ж 100%. Звичайно це ніяка не русифікація, так? Зараз з тих шести шкіл дві українські і чотири російські. А це вже ганьба та націоналізм. Правда?

Шо, цифры прямо с инфографикой и прямо лично с 1925 года? :) Вам не приходит в голову, что это мега успех добиться 18% +58% на территории, где на этом языке не говорили вообще?
А вы проживали на этих территориях в 1925 году...какой вы долгожитель...

Нет, но они очень посодействовали ее внедрению на землях, где она была иностранным языком или языком меньшинства.
А от куда *****ы на этих землях взялись, если их ареал обитания за многие км.?

да Шо тебе сказать - ***ня ваша мова,мова сельских лохоплясов ))

Це заява харківського аристократа в десятому коліні? Чи так....черговий альтернативно обдарований з особливою щелепою?:D

А ты Харьков,сева?Почему за меня и других украинцев-харьковчан расписываешься?:незнаю:

Да потому что хожу по городу и ваших там крайне мало... Все просто.

Распишись теперь ты, как тебе в чужой среде?

Далеко не всегда. Таковым он стал в период индустриализации. Ибо "панаехали". До того - русский не был доминирующим.

Харьков был частью российской империи. Ничего удивительного...

Назад
Зверху Знизу