Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Українська мова в Харкові. Ви вже на світлій стороні?

• Автор теми Автор теми stud85
  • Дата створення Дата створення

Вы будете переходить на украинский язык?

• Так.

Голосів: 70 28.2%
  • Вже перейшов :)

Голосів: 40 16.1%
  • Только русский, бле*ть!

Голосів: 138 55.6%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    248
Відпочину - і знову до бою!
Чуєш, вітер зненацька подув?
Це брати мене кличуть з собою.

Там високо в горі, на блакитнім плацу,
Командири шикують нас в сотні,
Ми такі ж, як були, тільки плечі в пуху,
Це від крил, що тріпочуть на сонці.

Ми усі тут, гуртом, у єдиній сімї,
З нами Бог, а кого нам ще треба!
Не сумуйте за нами, тепер на віки,
Ми боронимо Неньку з-під неба!

Наша кара для ворога буде страшна,
І живі з них позаздрять вже мертвим,
Не насмілиться більше московська орда,
Колобродити чоботом стертим!

Не загинув, я просто заснув,
Відпочину - і знову до бою!

нуу, если принять вашу вводную, что она есть, то те же, что и причины вашей русофобии, межэтнические терки
Руссофобов нет там, куда они не дошли.
И зачем жить в Украине, будучи украинофобом ? (вопрос риторический).

для особо укроодаренных из 15ки
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
А с чего вы решили, что конская сбруя первее появилась в Польше, а не в Украине?

Понятно.

В раннем Средневековье на территории Харьковской области жили кочевые племена: готы, аланы, хазары, печенеги, половцы.
Во первых, кочевники не создавали города, как места постоянного проживания. Потому они и кочевники.
Во вторых их уже давно нету.

Современный город возник на возвышенном плато водораздела рек Харьков и Лопань на месте разрушенного древнерусского городища окружностью не менее 530 саженей[17], со множеством подземных ходов — сначала как небольшая крепость Московского государства на территории Белгородского воеводства для защиты границ от набегов кочевников.

https://ru.wikipedia.org/wiki/История_Харькова
Это *******тские придумки додумки.

именно по жалобе на разорение белгородских церковных угодий харьковскими черкасами в 1654 году и поимённой «Описи харьковским черкасам» 1655 года.[/I]
Вот видите, даже вы подтверждаете, что Харьков - украинский город, ведь черкесы, это по *******тски - украинские казаки

т е вы мриете, что этот народ-украинцы,
ладно, по вашей вводной получается. что для персоны укроэтнического контингента, прибывшего на жительство в Харьков и никогда ранее в нем не бывавшего-Харьков -его город, а для персоны неукроэтнического контингента, живущего в Харькове в энном поколении.Харьков -не его город?:confused:
Да. Ведь в каком бы поколении не был *****, он все равно живет в украинском городе Харьков.
К тому же вы не найдете харьковского в энном поколении *****а, чтобы у него все предки были *******тами.

Там нет ни слова об угнетении или сокращении обучения на украинском языке.
У 1974 році, коли настав час вивчення української і для мене (а вчився я у школі з навчанням російською), батьків викликали до директорки школи, яка наполегливо радила написати заяву на звільнення (безпідставне, оскільки я не був ані дитиною військового, ані інше) від вивчення української... Моя мама відповіла: "Мої - не *****и, вивчать!". І, звісно, писати заяву відмовилась.
Те саме, раніше, відбувалося їз старшим братом...
Це - приміська зона Харкова.
Далі... Моя мама навчалася (в тій самій приміській зоні Харкова) в украінській школі, взагалі, в тому місті с семи шкіл лише одна була з навчанням російською, та й та - залізнична, що й пояснює російську... А вже за кілька років (до 1960) українською залишилася лише одна школа, інші чомусь стали російськими... хоча місцеві вдома й досі, у своїй більшості, спілкуються українською, котра, на жаль, з тих часів помітно "обрусєла"...

Отже, *****... Та йди вже, куди - сам знаєш.

Там нет ни слова об угнетении или сокращении обучения на украинском языке.
Да ну...
Изучение украинского языка в русскоязычной школе Украины начиналось со второго класса. То есть, база уже закладывалась русскоязычной, а украинский язык, как второстепенный. И вообще, я не знаю украинских школ Харькова в конце 70-х, начала 80-х.

Изучение украинского языка в русскоязычной школе Украины начиналось со второго класса.
ще до середини 70-х започаткували навчання українській з 4-го класу. Я вже навчався саме так - українська - з четвертого.

ще до середини 70-х започаткували навчання українській з 4-го класу. Я вже навчався саме так - українська - з четвертого.
А може й так. Може я помиляюсь. Я впевненно пам'ятаю, що не з першого класу.

Шановні харків’яни, ви також поступово переходите на українську?

Звісно, що в назві теми слово "мова" зайве і "україньска мова" то калька з російської, але...

Я не є мешканцем вашого міста, хоча також зі сходу (умовного ментального сходу). Дуже хочеться перейти на українську у побуті.... важко... Поки перейшов лише в переписці між друзями і по роботі. Але день остаточного переходу не за горами, сподіваюсь.

:україна:

Нет ! мы не переходим постепенно на Украинский !! Нас и тут "неплохо кормят" где вас "свидомых" столько берется в последнее время ? Всю жизнь нормально общались все со всеми а здесь вдруг закортіло в сраці до "нестерппя", кому становится хуже что одни общаются на укр. другие на руск. третьи на суржике ? или мы от этого лучше жить станем а чинуши меньше воровать ? или война прекратится ?

Кто боролся и каким образом?
Вообще, до революции считалось, что нет никакого русского или украинского языка. Считалось, что есть малоросское, великоросское и белорусское наречие русского языка.

Перечитайте шо ви написали:незнаю:То не було "ізика" , то було "нарєчіє ізика".Ви до революції жили, чи вас просто(як типову упороту вату) українська бісить?

Назад
Зверху Знизу