Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Тетенька в платочке.

• Автор теми Автор теми Irka
  • Дата створення Дата створення
Вгорі типу жарт. Тобто Ви хрещені, але не вважаєте себе належною до православного християнства?
Ещё как вважаю. Правда оно так не вважает. Я для него, почему-то, сектант, хотя не принадлежу к "отколовшимся группировкам"

Ещё как вважаю. Правда оно так не вважает. Я для него, почему-то, сектант, хотя не принадлежу к "отколовшимся группировкам"
Ну тоді не формально. Хоча з Ваших дописів важко зрозуміти, що Ви належите до нього.

Ну тоді не формально. Хоча з Ваших дописів важко зрозуміти, що Ви належите до нього.

Хм...в общем формально я - ортодокс. С точки зрения ортодоксальной церкви я - сектант. Друзья говорят, что я - верующая. Знакомые - что иногда чуть более набожная, чем выгляжу в начале. Незнакомые люди говорят, что хер поймешь, кто я.
Так устраивает? :D

Та мені все одно. Ваша справа. Тільки незрозуміло, що означає в такому разі - формально.

Та мені все одно. Ваша справа. Тільки незрозуміло, що означає в такому разі - формально.
Тьфу ты. Я все написала в предыдущем посте. Чего не понятно-то? У меня- текущие односторонние разногласия с православной церковью. Она почему-то решила, что я вхожу в малую группу, отделившуюся от церкви и веду погибельный образ духовной жизни. С моей стороны проблем с православной церковью нет.

Тьфу ты. Я все написала в предыдущем посте. Чего не понятно-то? У меня- текущие односторонние разногласия с православной церковью. Она почему-то решила, что я вхожу в малую группу, отделившуюся от церкви и веду погибельный образ духовной жизни. С моей стороны проблем с православной церковью нет.

ФОРМАЛЬНИЙ, -а, -е. 1. Стос. до форми (у 4, 5 знач.), обумовлений формою. ** Формальна логіка – наука про форми мислення, правила і форми виведення одного судження з інших. Формальна освіта – напрям, прибічники якого вважають, що основною метою навчання є розвиток пам'яті, уваги, мови та інших розумових здібностей, а знання з основ наук мають другорядне значення. 2. Який дотримується лише форми (у 6 знач.), відображає її, не рахуючись із суттю справи, зі справжнім станом речей; пройнятий формалізмом (у 1 знач.). // Який існує або зроблений лише для видимості. Формальне ставлення до своїх обов'язків. 3. Виконаний за встановленим порядком, офіційний; який ґрунтується на дотриманні форми (у 9 знач.). // Здійснений за виробленим правилом, так, як прийнято. 4. Пов'язаний з формою (у 7 знач.). 5. Який надає перевагу формі (у 7 знач.), пройнятий ідеями формалізму (у 2 знач.); формалістичний. 6. лінгв. Пов'язаний з формою (у 12 знач.). 7. спец. Який передбачає заміну всіх змістових понять символами, а всіх змістових тверджень – відповідними формулами (про метод у математичній логіці). 8. заст. Справжній, дійсний.

Посилання видалено

ФОРМА, -и, ж. 1. Обриси, контури, зовнішні межі предмета, що визначають його зовнішній вигляд. // мн. Обриси частин людського тіла, людської фігури. 2. Пристрій, шаблон, за допомогою якого чому-небудь (перев. якійсь масі) надають певних обрисів, якогось вигляду. // У ливарній справі – пристосування, куди виливають розплавлений метал, який зберігає після затвердіння обриси цього пристосування. 3. друк. Поверхня з рельєфним зображенням для друкування; друкарський набір, уміщений в раму. 4. Тип, будова, спосіб організації чого-небудь; зовнішній вияв якого-небудь явища, пов'язаний з його сутністю, змістом. // лог. Структура, спосіб побудови думки. Силогічна форма. 5. філос. Спосіб існування змісту, його внутрішня структура, організація і зовнішній вираз. Єдність форми і змісту. 6. Видимість, зовнішній бік чого-небудь, що не відображає суті справи. 7. Певна система художніх засобів як спосіб вираження змісту творів літератури й мистецтва. // Сукупність прийомів, елементів техніки виконання, які використовуються при створенні мистецького твору. // Вид побудови, організації літературного, музичного твору. // Вид, жанр, різновид творів літератури й мистецтва. ** Великі форми – види творів мистецтва, для яких характерні великий обсяг, монументальність, складність композиції. 8. Спосіб здійснення, виявлення будь-якої дії. // Спосіб, характер викладу думки, пропозиції, повідомлення і т. ін. // Протікання, характер захворювання (інтенсивність, особливості перебігу і т. ін.). 9. Суворо встановлений порядок у будь-якій справі. // Встановлений зразок чого-небудь (заповнення якогось документа, словесного звертання, носіння одягу і т. ін.). Форма протоколу. Форма бюлетеня. // Діловий, офіційний папір, заповнений за певним зразком. // перев. мн. Узвичаєні норми поведінки, манер, звертання тощо. 10. Спеціальний однаковий за кольором, кроєм та іншими ознаками одяг для осіб певної категорії (військових, учнів, спортсменів та ін.). 11. біол. Назва різновиду рослинного чи тваринного організму, зокрема одиниць, менших від роду, за невиразного систематичного їх положення, а також умовна назва видів і підвидів при їх вивченні та порівнянні. 12. лінгв. Видозміна того самого слова, яка надає йому додаткового відтінку значення або виражає відношення даного предмета думки до інших предметів думки того самого речення. // Видозміна того самого слова. 13. Стан людини, який дозволяє повністю виявити її сили, уміння, здібності. Втрачати форму.
Посилання видалено

А вы-то как думаете?

Олку, ну надоело уже :(
Формальными признаками отнесения гражданина к какой-либо конфессии является: согласие с правилами и догмами, исполнение правил и требований, в случае с христианством - крещение и дальнейшее участие в таинствах и тыды.

в "и тыды" - суть самой религии христианства (Символ Веры, Декалог и Заповеди блаженства), т.е. правила следование оной, остальное - дополнение ...

Олку, ну надоело уже :(
Формальными признаками отнесения гражданина к какой-либо конфессии является: согласие с правилами и догмами, исполнение правил и требований, в случае с христианством - крещение и дальнейшее участие в таинствах и тыды.

Я просто не розумію, як можна бути православним християнином і водночас поділяти погляди (я зрозумів з постів, що Ви їх поділяєте) несумісні з віровченням Православної церкви. Когось Ви дурите або людей або себе. Участь у таїнствах має на увазі абсолютне прийняття того, що в цих таїнствах відбувається і ти.ди.

Останнє редагування:
olku сказав(ла):
Я просто не розумію, як можна бути православним християнином і водночас поділяти погляди (я зрозумів з постів, що Ви їх поділяєте) несумісні з віровченням Православної церкви. Когось Ви дурите або людей або себе. Участь у таїнствах має на увазі абсолютне прийняття того, що в цих таїнствах відбувається і ти.ди.
Все очень просто.
Я, например, имею более широкуя систему мира, чем ортодоксальное христианство.
Его предчтавления об этом мире являются частным случаем моего.
Таким образом, мои представления не входят в противоречие с представлениеяим правлославных.
А представления православных входят в противоречия с моими в той их части, где мои представления выходят за пределы христианской картины мира.

Та я ж не проти. Якщо ширше, тоді не треба називати себе православним.

Ну почему же?
Я крщеная, причем сознательно. По сути веду образ жизни, вполне христианский. Ценности христианские признаю. Догмы христианские признаю (правда не как догмы, но какая разница - это все людская фразеология). В церковь редко хожу... Но только потому, что общаюсь с богом и вне ее тоже.
Без ложной скромности могу сказать, что я значительно более православна, чем очень многие прихожане.

Так ты же говорила, что ты - буддистка? ...

А одно другому не мешает...
Буддистка я по щирокому кругу, а православная - по узкому...

но как это может согласоваться с первой заповедью декалога? ...

Назад
Зверху Знизу