з задоволенням подиспутую з тобою на цю тему знаходячись разом "в одной из мобильных групп ПВО. Туда сейчас *** попадешь и им неплохо платят за выезд." Якийсь ти чудний бізнесмен, чомусь вважаш що 54т грн щомісячно це непогано платять, якщо без бахвальства і тупо констатувати факти то до 24.02 я десь втричі більше заробляв в гривнях, тіки курс трохи другий був.
Я спробую висловити те, що мають на увазі ті чи інші хф-юзери, коли не вдоволені саме вашими підйобками про ухилянтів:
1. Мудрий нарід розуміє навіть дупою, що у військових є різний ступінь ризику - від дуже великого в окопах до дуже малого десь в тилу чи в мобільних групах (ну є ще зовсім легкі - на кордоні з Тисою, наприклад, але їх не беремо поки що).
2. Мудрий нарід також знає, що ті, хто побував на нулі, зазвичай не зовуть до себе та не дорікають "ухилянтам", бо знають, що таке побувати в пеклі.
3. Мудрий нарід розуміє, що пекло - то ***ово, а служити з невеликим ризиком - то навіть і нехуйово, але ж служити в пеклі доводиться 80 чи 90%, тому це не дуже так перспектива, а туди, де не дуже пекло, *** втовпишься.
4. Мудрий нарід підозрює, що ви відноситесь до тих 10 чи 20%, що не дуже ризикують життям (зарплатня не в 120 тис. на це теж вказує), а тому не розуміє, чому саме ви вважаєте себе таким, що має право підйобувати.
5. Мудрий нарід вважає, що якщо виходити з принципу шкури на кону, то ви повинні сказати щось одне із трьох:
а) "я готовий взяти НА СЕБЕ такий же ризик, до якого схиляю ухилянтів", тобто піти в окопи;
б) "я готовий взяти ДО СЕБЕ ухилянта, бо в мене норм і нєхуй ****іти про окопи, коли є інший шлях";
в) "хлопці, в окопах ***ово, і якщо піймають, *****дуєте туди, тому краще шукати ПІД СЕБЕ щось, як я знайшов, щоб не вбили за місяць, наприклад: СПИСОК можливих позицій та необхідних навичок - з тих, що знаєте." - ну або сказати - хлопці, хто вміє РАЗ, ДВА, ТРИ, звертайтесь, допоможу влаштуватись, щоб професору не в окопи йти, а справді головою працювати.
А оте "хулі ви всі ухилянти, коли я ось молодець", при тому, що молодець, який не так сильно ризикує - то нічим не краще того, хто йшов у воєнкомат, знаючи, що його не візьмуть - бо ризик і там, і там невеликий.
Це не моя вам претензія, а спроба аналізу реакцій, моя вам повага у будь-якому разі за те, що робите, текст вище стосується лише конкретних слів та тез, я можу помилятися у чомусь (в оцінці ризику, наприклад), думаю, що ви мене зможете виправити, дякую, що прочитали.