Ну я на велі просто катаю. Двопідвіс - бо зручніше. Планетарку ставлю - бо зручніше. І сама трансмісія зручніша в користуванні бо всі швидкості через однаковий інтервал йдуть без ніяких провалів одна за одною. І по обслуговуванню зручніша бо не треба задрачуватись з ланцюгами, чисткою, змащуванням, контролювати знос - 100грн 5-6-7 швидкісний ланцюг та 50 зірка, змащувати як прийдеться, рік від'їздили та на смітник. Передня зірка від місцевий майстрів із супер-пупер сталюки, якої вистачить на роки.
Єдиний мінус - відсутність рапідфаеру в манетки. Хоча усюди в описах пишуть, що він є.
додано
Написавши минулий пост я подумав - вони що там *****и всі, що пишуть про рапідфаер, коли його немає? Поліз на сайт шимани - є рапідфаер. ***. Набрав в гуглі - може то я ***** та вже життя вкладав у це поняття не те. Ні, все вірно, але потрапив на шиманівське відео, де чувак розповідає про плюшки цієї манетки, в тому числі клацаючи по 2 передачі. ***.
Взяв свою - все працює

:прыгун:

. Просто манетка нова нерозпрацьована, важкенько натискається, а тупо ввалювати не хотілося, щоб не зламати.
Доречі це ж було вже - з самого початку на крайні передачі не перемикалось, думав теж фігня, розпрацювалось за десяток разів туди-сюди.
Тож можу заявити відверто - все працює, як заявлено. Instant release, 2-way release, rapid fire shifting - все є.
Звичайно догори хотілося б 3, але й за це спасибі.